روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ دوشنبه ۲۷ دي - شماره 4063

تعلیم 640 هزار دانش آموز در کلاس‌های چند پایه

۶۴ منطقه محروم از تحقق عدالت آموزشی

   مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی درباره ضرورت آموزش یکسان به دانش آموزان سراسر کشور گفت: برای طرح نهضت نصیب آموزشی یکسان ۴۴۹ شهرستان، ناحیه و منطقه مورد رتبه‌بندی قرار گرفتند که در نهایت ۶۴ شهرستان با وضعیت نامطلوب از آن استخراج شدند.
“محمدرضا سیفی» مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش درباره طرح نهضت نصیب آموزشی یکسان آموزشی گفت: در نهضت نصیب آموزشی یکسان چهار محور اساسی وجود دارد، پوشش تحصیلی دانش آموزان، پوشش تحصیلی دانش آموزان دختر نسبت به کل جمعیت دانش آموزی، نرخ گذر یعنی آماری که به ما نشان دهد چند درصد از دانش آموزان دوره دبستانی وارد دوره متوسطه اول شدند و چه تعداد از اینها ریزش داشتند، ترک تحصیل کردند و بازمانده از تحصیل شدند و محور چهارم بهداشت، سلامت و تربیت بدنی نیز مد نظر قرار گرفته است. وی در ادامه بیان کرد: ما نهضت نصیب آموزشی یکسان را بر اساس این چهار شاخص مهم پیش برده‌ایم لذا نکته و اساس هدف این است که باید میزان ترک تحصیل دانش آموزان را کاهش دهیم و کاری کنیم سال‌های آینده این نرخ پوشش تحصیلی ذیل هدف نهضت نصیب آموزشی یکسان رشد یابد.
سیفی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت به مناطق محروم خاطرنشان کرد: این برنامه متناسب با بیانات ایشان بوده است؛ ایشان تاکید داشتند که دانش آموزان در نقاط دوردست تفاوتی با دانش آموزان در تهران نداشته باشند. در بیانیه گام دوم که یک سند راهگشا است ایشان فرمودند آنچه تاکنون انجام شده با آنچه باید انجام می شده، دارای فاصله‌ای ژرف است. در جمهوری اسلامی، دل‌های مسئولان به طور دائم باید برای رفع محرومیّت‌ها بتپد و از شکاف‌های عمیق طبقاتی بشدّت بیمناک باشند.
۶۴ منطقه کشور به لحاظ شرایط آموزشی لازم التوجه هستند
سیفی با اشاره به بررسی ۳۲ استان کشور به لحاظ لازم التوجه بودن مناطق گفت: ما برای اینکه به هدف خود برسیم در ابتدا لازم بود بدانیم در چه وضعیتی قرار گرفته‌ایم؛ بنابراین از هر ۳۲ استان کشور دو منطقه را شناسایی کردیم، این مناطق جزو مناطقی بودند که در شاخص‌های چهارگانه ما به عنوان ضعیف‌ترین منطقه استان خودشان به حساب می‌آمدند. در مجموع ۶۴ شهرستان پایین‌ترین وضعیت را در آن چهار محور و شاخصی که پیشتر عنوان شد، کسب کردند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: همچنین ۴۴۹ شهرستان، ناحیه و منطقه مورد رتبه‌بندی قرار گرفتند تا در نهایت این ۶۴ منطقه از آن استخراج شود، این ۶۴ شهرستان وضعیت مطلوبی ندارند و جزو مناطقی هستند که نیازمند توجه بیشترند.
وی اضافه کرد: ما می‌دانستیم که این طرح مورد استقبال مسئولین بومی و منطقه‌ای قرار می‌گیرد، از این رو برنامه‌ها و اقدامات باید بومی و از جنس همان منطقه و فرهنگ باشد. مثلا در زمینه به‌سازی ساختمانی هیچ تحمیلی بر ساخت و ساز بر اساس بخش خصوصی نیست بلکه بر اساس فرهنگِ بومی جغرافیایی منطقه انجام می‌شود.
سیفی گفت: این ۶۴ شهرستان در ابتدا مشکل خاص منطقه خود را دقیقا تعریف و شناسایی کردند، سپس با مسئولین محلی از جمله فرماندار، دهیار، بخشدار و حتی استانداران استانهای کشور جلسات ویژه‌ای تشکیل دادند و بر اساس آن هر کدام از ادارات و نهادهای سازمان‌های استانی یک وظیفه را بر عهده گرفت تا بتوانند به نوعی مشکلات را حل کنند. به عنوان مثال در یکی از این مناطق نرخ گذر از ابتدایی به متوسطه اول خیلی پایین بود که این آمار مورد توجه استاندار قرار گرفت.
حضور ۶۴۰ هزار دانش‌آموز در کلاس‌های چند پایه
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که طبق پایش‌های شما میزان کلاس‌های چندپایه چقدر است؟ گفت: ما ۶۴۰ هزار دانش‌آموز داریم که در کلاس‌های چندپایه حضور دارند. اکثر این دانش آموزان در مدارس مناطق سخت گذر و کوهستانی هستند که پراکندگی زیادی در آنجا وجود دارد به خصوص مناطق عشایر به دلیل اینکه تعداد دانش‌آموزان اندک می‌شود و از جاهای مختلف با سنین متعدد در کلاس درس حضور دارند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه