روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ دي - شماره 4062

خرازی می گوید بدون دیپلماسی اقتصادی منافع کشور به درستی تامین نمی‌شود

در جستجوی ساختار واحد براساس تقسیم کار ملی

 رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در دیپلماسی اقتصادی تا امروز شاهد هماهنگی در کشور نبودیم؛ اگر این هماهنگی و دیپلماسی اقتصادی وجود نداشته باشد، منافع کشور به درستی تامین نمی‌شود.
سید کمال خرازی در مراسم رونمایی از اثر مشترک دانشگاه امام صادق علیه‌السلام و شورای راهبردی روابط خارجی با عنوان «دیپلماسی اقتصادی؛ روندها و چشم‌انداز منطقه‌ای و جهانی» گفت: دیپلماسی اقتصادی طبیعتا یکی از ارکان دیپلماسی کشور است و همه کشورها در حوزه دیپلماسی اقتصادی گام‌های بزرگی را برمی‌دارند؛ زیرا پیشرفت صنعتی و فناوری کشورها منوط به صادرات تولیدات و محصولات کشور است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اضافه کرد: دیپلماسی اقتصادی به منظور ایجاد ارتباط با مراکز علمی و بازارهایی که در کشورهای دیگر وجود دارد، است تا چرخ اقتصاد کشور به درستی بچرخد.
وی با اشاره به نقش وزارت امور خارجه در دیپلماسی اقتصادی، تصریح کرد: وزارت امورخارجه نقش و مسئولیت بسیار مهمی دارد تا بتواند زمینه این اقدامات را فراهم و زمینه‌های ارائه محصولات ایران را در بازارهای جهانی ایجاد کند و در قبال این، بهره سیاسی همکاری‌های اقتصادی را برای کشور تضمین کند.
خرازی اظهار داشت: در این زمینه تاکنون، شاهد هماهنگی در کشور نبودیم؛ به طوری که دستگاه‌های صنعتی و اقتصادی ما بدون اینکه وزارت امور خارجه را در جریان جزئیات قرار دهند، قراردادهای خود را اجرایی می‌کردند.
وی گفت: دیپلماسی اقتصادی هم می‌تواند به دستگاه‌ها برای اخذ قراردادها و هم به رهبران سیاسی برای امضای آن کمک کند، لذا این هماهنگی و دیپلماسی اقتصادی تا به امروز وجود نداشته باشد و منافع کشور به درستی تامین نمی‌شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: امروز به خاطر تغییر ماهوی در صحنه اقتصاد بین‌الملل، استفاده از ابزارهای نوین مسئولیت دستگاه دیپلماسی فراتر میرود که چگونه بتوانند در فضاهای جدید دیجیتال این امکان را فراهم کند تا تولیدگران کشور بتوانند از فضای بین‌المللی بیشتر استفاده کنند.
خرازی تاکید کرد: خوشحالم که دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در این زمینه فعال است و با تشکیل اندیشکده دیپلماسی اقتصادی و با کنفرانسی که برای بررسی مسئله دیپلماسی اقتصادی در پیش دارند، در این زمینه نقش پررنگی را ایفا می‌کنند.
در این مراسم همچنین جلال دهقانی فیروزآبادی استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبائی، مهدی مصطفوی عضو شورای راهبردی روابط خارجی و سید عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی نیز حضور داشتند.
سید جلال دهقانی فیروزآبادی به عنوان یکی از مولفان در مراسم رونمایی از کتاب « دیپلماسی اقتصادی؛ روندها و چشم انداز منطقه ای و جهانی « در سخنانی گفت: هم به لحاظ علمی و بین المللی، دیپلماسی اقتصادی از اهمیت برخوردار است، به خصوص برای ایران که ظرفیت های بسیاری در این زمینه دارد می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد، البته این مساله به معنای نادیده گرفتن فعالیت‌های دیپلمات های ما نیست، بلکه نظام جمهوری اسلامی ایران پویاتر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت های پیشرفت جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم و یک ساختار واحد براساس تقسیم کار ملی بین نهادها با هم افزایی و راهبرد صورت گرفته و به پیش برود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید گفتمان ملی در سطح نظام برای اهمیت مساله دیپلماسی اقتصادی ایجاد شود و از ظرفیت های خودمان شناخت پیدا کنیم. یعنی در سطح ملی تصمیم بگیریم و این مساله را پیش ببریم، جایی که باید عمل کنیم محیط بیرونی است و مطالعه موردی در سطح بین المللی و منطقه ای که نمونه های نسبتا موفق دیپلماسی اقتصادی را هم مورد توجه داشته باشیم.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: البته جمهوری اسلامی ایران اقتضائات خاص خودش را دارد، اما یکی از لوازم دیپلماسی اقتصادی معرفت شناختی است که هم به لحاظ نظری و عملی ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و چالش های ایران و نظام بین الملل در این کتاب تشریح شده و در جلد دوم در مورد خود دیپلماسی اقتصادی ایران صحبت خواهد شد که مهم‌تر است و این کتاب می تواند مقدمه جلد دوم باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه