دفاع همدلانه
مجید روزی - در شرایط کنونی که ایران عزیز ما درگیر جنگ تحمیلی شده است، وحدت و همدلی مردم و حضور وسیع و خودجوش مردم در صحنه دفاع از وطن، نظام و ارزشهای ملی و انقلابی، الگویی برای سایر کشورها شده است.
شایسته است پس از جنگ تحمیلی مردم ایران از هر قشر، جناح، قوم و مذهبی نسبت به پشتیبانی از رهبر معظم انقلاب و در تمامی امور کشور این وحدت و همدلی را حفظ کنند و مانند ید واحده باشند که این وحدت و همدلی مبدا و منشأ خیرات است و از مهمترین عوامل برخورداری از نصرت و عنایات الهی است.
بر تمامی مردم و مسئولین پس از اتمام جنگ لازم است به شکرانه پیروزی در سایه این وحدت و همدلی اختلافات جزئی را کنار بگذارند زیرا دشمنان همواره در تلاشند تا وحدت و همدلی مردم را از بین ببرند.
برای حفظ وحدت و همدلی، لازم است اقدامات مختلفی انجام شود که شامل ترویج گفتگو و درک متقابل، مقابله با اطلاعات نادرست و تفرقه افکن است.
شاید نوع جنگی که این روزها در میانه آن قرار گرفتهایم، تفاوتهای آشکاری با جنگ 8ساله با عراق داشته باشد و سلاحهایی که در این جنگ به کار برده میشود، شباهتی با آن ایام نداشته باشند، اما جنگ همیشه جنگ است و انسان همیشه انسان خواهد بود. جایی هم که انسان و دردهایش در میان باشد، نمیتوان عنصر طلایی «همدلی و همبستگی» را از آن جدا کرد. وقتی که به آن ایام نگاه میکنیم و آنچه در این روزها گذشته توجه میکنیم، سه موضوع جلب توجه میکند:
جنگ تحمیلی باوجود این که صدام و حزب بعث شروع کننده آن بودند، اما براساس مستندات موجود تقریبا اجماع جهانی علیه ایران اتفاق افتاد. هم بلوک غرب هم بلوک شرق، شوروی، آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی و حتی کشورهای منطقه با حمایت های مالی از صدام با هرچه در توان داشتند از سلاح های کشتار جمعی و شیمیایی تا هواپیما و تجهیزات مختلف، به دنبال به زانو درآوردن ملت ایران بودند.
اما با رشادت مردم ایران در دفاع هشت ساله، شرایط تغییر کرد و جهانیان متوجه شوند که نمی توانند ایران را از پا درآورند و حتی یک وجب از خاک ایران هم در این دوره از دست نرفت، بلکه برخی خواسته های ایران هم به متجاوز تحمیل شد.
آنچه که باعث پیروزی ما در جنگ تحمیلی شد، اتحاد، همدلی و تلاش مجاهدانه مردم بود که همواره با تلاش و ایثار و جانفشانی توانستند جمهوری اسلامی را حفاظت کنند و شرایط جنگ را تغییر دهند. این، افتخاری بزرگ برای ملت ایران است که در یک جنگ نابرابر در طول هشت سال سرافراز بیرون آمدند.
در دوران هشت سال دفاع مقدس حتی افرادی که یارای کمک نظامی نداشتند با هر آنچه در توان بود، اعم از مالی و معنوی، به این سیل جاری ملحق شدند تا از قافله یاری دهندگان به این جبهه بزرگ جا نمانند و با وجود اینکه این جنگ مدت زیادی به طول انجامید، همدلی مردم با یکدیگر و نیروهای نظامی، ذرهای کمرنگ نشد.
بیتردید هشت سال مقاومت جانانه ملت ایران در برابر تجاوز نظامی رژیم بعثی عراق که به پشتوانه دشمنان انقلاب اسلامی ایران از شهریور سال ۱۳۵۹ آغاز شده بود، فصلی افتخارآمیز در تاریخ ایران است. ایرانیان در جنگ تحمیلی شهدای زیادی را تقدیم کردند و آسیبها و خسارات زیادی به زیربناهای اقتصادی کشور وارد شد، اما با ایستادگی، عزتمندی خود را به رخ جهانیان کشیدند، خصوصاً اینکه تبلور عظیمی از اتحاد و همبستگی ملی را در این دفاع مقدس به نمایش گذاشتند.
اتحاد و همبستگی ملی در دفاع مقدس از زوایای مختلف قابل تامل است که قطعاً یادآوری برخی از آنها درس آموز خواهد بود.
آخرین وضعیت بناهای تاریخی سمنان پس از زلزله «سرخه»
به دنبال وقوع زمینلرزه در در ۱۷ کیلومتری «سرخه» در سمنان که در استانهای تهران و مازندران نیز احساس شد، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در نتیجه پایش آثار تاریخی این استان اعلام کرد: هیچ بنا و اثر تاریخی در زلزله اخیر آسیب ندیده است.
بهمن اخلاقی گفت: پروتکلهای ما در هنگام وقوع زلزله به این شکل است که یگان حفاظت و کارشناسان فنی ادارههای شهرستانها باید از آثار و بناهای بازدید و این آثار را پایش کنند. شب گذشته (جمعه ۳۰ خرداد) هم یگان حفاظت و کارشناسان فنی از بناهای مورد نظری که در محدوده زلزله بودند، بازدید کردند و طبق گزارش آنها، اتفاقی برای این آثار تاریخی نیفتاده است.
او تاکید کرد: در سرخه که کانون زلزله بوده، هیچ اتفاقی نیفتاده است و مهمترین اثر ما یعنی شیخ علاءالدوله مصون مانده است.