روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت - شماره 4583

معاون آموزش سازمان حفاظت محیط‌زیست عنوان کرد؛

کم‌کاری نهادهای آموزشی در حوزه آموزش محیط‌ زیست


  معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: متاسفانه نهادهای آموزشی به ویژه آموزش و پرورش در حوزه آموزش محیط زیست کم‌کاری کرده‌اند.
نورالله مرادی روز گذشته در مراسم هم اندیشی میان سازمان حفاظت محیط‌ زیست و شورای عالی استان‌ها اظهارکرد: آموزش و پرورش آن طور که باید در زمینه ورود مفاهیم محیط زیستی به کتاب‌های درسی عمل نکرده است البته در این زمینه کارگروهی تشکیل شده است تا این مسایل بررسی و محتوای درسی دانش‌آموزان در این زمینه بازنگری شود.
وی در ادامه اظهارکرد: از طرفی در تلاشیم تا از ظرفیت شوراها و دهیاری‌ها استفاده کنیم و در ادامه کارگروهی تشکیل خواهیم داد تا محتوای مناسبی تولید شود تا در زمینه اعتلای محیط زیست کشور قدم برداریم.
مرادی اضافه کرد: یکی از مباحث اساسی نظام حکمرانی دنیا محیط‌ زیست است و سازمان حفاظت محیط‌ زیست هم همواره بر این موضوع تاکید دارد. یکی از محورهای اصلی مردمی‌سازی و گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست است که در این راه می‌توان از ظرفیت بالای شوراهای اسلامی شهر و روستاها استفاده کرد که سازمان محیط‌ زیست در این راستا برنامه‌های خوبی را تدوین کرده است.
وی ادامه داد: جهان امروز جهان توجه به محیط زیست و امنیت سرزمینی است با توجه به این مسأله در تلاشیم از ظرفیت ١٢٨ هزار نفری شورای اسلامی شهر و روستاها استفاده کنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: امیدواریم امسال با همتی که از نمایندگان مردم در شورای عالی استان ها مشاهده کردیم، برنامه های فصلی و سالانه همکاری‌های فی ما بین را تدوین و اجرایی کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد؛
استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: چون اعتقاد داریم اهمیت محیط زیست کشور و حفاظت از عرصه‌های طبیعی بسیار بالا است، در تلاشیم از به‌روزترین فناوری های روز دنیا برای تجهیز محیط بانان استفاده کنیم.
علی سلاجقه روز گذشته در مراسم رونمایی از ٢۵ خودروی محیط بانی، با درود بر پیشگاه مقام معظم رهبری و تاکید بر ایام روزهای زمین پاک، اظهارکرد: شجره طیبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در روزهای سالگرد تاسیس آن هستیم، در روزهای اخیر تلنگری به شجره خبیثه رژیم صهیونیستی وارد آورده است و با هماهنگی تمامی نیروهای نظامی کشور ان‌شاءالله این شجره خبیثه از روی زمین محو خواهد شد.
وی با ناظر دانستن روح شهدای عزیز کشورمان به‌ویژه روح شهدای محیط زیست و نیروی انتظامی بر اعمال و رفتار ما به‌ویژه روح حاج قاسم و شهید زاهدی افزود: ما در سازمان حفاظت محیط زیست سعی داریم تا محیط بانان را بیش از پیش تجهیز کنیم تا به جای اینکه در عرصه حفاظت از محیط زیست شهید یا مجروح شوند، اجازه فعالیت و نفس کشیدن به متخلفان و شکارچیان را ندهند.
سلاجقه تاکید کرد: البته در مرحله اول تلاش ما بالا بردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست است و در این زمینه نیز آموزشکده محیط زیست را راه اندازی کرده‌ایم و در آن محیط بانان درباره نحوه برخورد با متخلفان و شکارچیان آموزش می‌بینند.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: اما اگر زمانی متخلفان به هشدارها توجه نکنند آن زمان است که محیط بانان وارد عرصه می‌شوند و سازمان حفاظت محیط‌زیست از توان قهریه استفاده خواهد کرد .
سلاجقه در ادامه گفت: مرحله دوم بحث سخت افزاری است چون اعتقاد داریم اهمیت محیط زیست کشور و حفاظت از عرصه‌های طبیعی به‌حدی بالا است که در تلاشیم از به‌روزترین فناوری‌های روز دنیا استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: خودرو یکی از ابزارهای اصلی محیط بانان است تا بتوانند در تعقیب و گریز متخلفان موفق شوند، از این رو تقویت زیرساخت خودرویی را در دستور برنامه داریم و سعی می‌کنیم در یک تا دو سال آینده تکمیل شود همچنین تامین تجهیزات انفرادی هم جزو برنامه سازمان است.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در ادامه گفت: سعی می‌کنیم از ظرفیت های پهپادی و پرنده‌ای بیشتر استفاده کنیم تا محیط بانان کمتر در عرصه حضور داشته باشند، این کار برای تالاب‌ها آغاز شده است، همچنین در تلاشیم تا در حفاظت از مناطق حفاظت شده هم از این ظرفیت استفاده کنیم تا به محیط بانان خسارت کمتری وارد شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست،  سلاجقه در پایان اظهارکرد: در زمینه معیشت و مسکن محیط بانان اقدامات خوبی صورت گرفته است. چند استان در تامین مسکن محیط بانان موفق بودند. استان‌های هم که موفق نبودند تذکر گرفتند تا هر چه زودتر اقدام کنند.

انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان
برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها
  رییس شورای اسلامی شهر تهران از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها انتقاد کرد.
مهدی چمران در جریان دویست و سی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه علیرغم تذکراتی که در دوره‌های گذشته نیز داده شده است شاهد ساخت ساختمان‌ها و نمای شیشه‌ای بوده‌ایم. به عنوان مثال می‌توان به ساختمان شیشه‌ای وزارت نیرو اشاره کرد که قطعا برای تأمین این انرژی در این ساختمان باید هزینه و انرژی زیادی صرف شود. وی افزود: یکی دیگر از ساختمان‌ها و نمای شیشه‌ای به ساختمان بانک مرکزی مربوط می‌شود و علیرغم اینکه تذکر داده‌ایم ساختمان دیگری با این نما ساخته نشود اما باز هم شاهد هستیم که ساختمان دیگری با نمای شیشه‌ای در حال ساخت است.
* نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها دهن کجی به اصول معماری است
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: سایر بانک‌ها از جمله بانک ملت و تجارت نیز از نماهای شیشه‌ای برای ساختمان‌های خود استفاده کرده‌اند به طوریکه در خیابان طالقان نمای شیشه‌ای از این ساختمان‌ها وجود دارد که قطعا این اقدام آنها دهن کجی به اصول معماری است.
وی با اشاره به فعالیت کمیته نما در مناطق تهران تأکید کرد: این مجموعه تا حدی توانسته است این موارد را مهار و اصلاح کند و ان‌شاءالله امیدواریم ادامه پیدا کند.

رئیس شورای عالی استانها :
دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  رئیس شورای عالی استانها گفت: در برخی شهرها تعداد خودروها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است و باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.
شهرام دبیری روز گذشته در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، گفت: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود؛ اما امروزه اینطور نیست.
وی افزود: چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط‌زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟
دبیری تأکید کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد.
رئیس شورای عالی استانها اظهار کرد: کارها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کارهای اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشورها مردم باید برای کیسه های پلاستیکی پول بدهند چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.
دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.
وی در مورد صنایع آلاینده نیز بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.
دبیری درباره تعداد خودروها و آلایندگی آنها نیز گفت: در برخی شهرها تعداد خودروها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهرها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد. رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک بگیریم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه