روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۱ فروردين - شماره 4573

حجم آب ۵ سد به ۱۰۰ درصد رسید


 بر اساس آخرین آمار از وضعیت سدهای مهم کشور، در حال حاضر حجم آب پنج سد به ۱۰۰ درصد رسیده و هشت سد کمتر از ۲۰ درصد آب دارد.
میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۱۸ فروردین‌ماه معادل ۲۰.۹۳ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۳.۲۵ میلیارد مترمکعب بوده ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با یک درصد افزایش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن ۲۹.۰۴ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۸.۸۲ میلیارد متر مکعب بوده یک درصد افزایش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۵۸ درصد است. وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در پنج سد درصد پرشدگی ۹۰ درصد است، به‌طوری‌ که سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی، سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد، سد رودبار استان لرستان، سد ایلام و سد قشلاق استان کردستان ۱۰۰ درصد پر هستند، همچنین ۸ سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد نهرین خراسان جنوبی، سد رودبال داراب استان فارس، چاه نیمه‌های استان سیستان و بلوچستان، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان و سد ساوه استان مرکزی کمتر از ۲۰ درصد آب دارند. همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۱۵۹.۶ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۱۹۶.۷ میلیمتر) ۱۹ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۷۱.۱ میلیمتر) ۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

با هدف مدیریت مصرف برق؛
ساعت کار ادارات از ١٥ خرداد تغییر می‌کند
  سخنگوی صنعت برق گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران و با هدف مدیریت مصرف برق، ساعت کار ادارات از ١٥ خرداد تا ١٥ شهریور تغییر می کند.
مصطفی رجبی مشهدی اظهار کرد: برای تغییر ساعت کار ادارات، مصوبه هیات وزیران در سال گذشته را داریم که همچنان قابل اجراست و امسال نیز اجرایی می‌شود که براساس آن ساعت کار ادارات از ١٥ خرداد تا ١٥ شهریور تغییر می‌کند.
طبق اعلام وزارت نیرو، بر اساس مصوبه سال گذشته هیات وزیران و به منظور مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال، ساعت کاری ادارات به ٦ صبح تا ١ بعدازظهر تغییر یافت که این اقدام کاهش ٨٥٠ مگاواتی اوج بار شبکه برق در تابستان ١٤٠٢ را به همراه داشت.

قیمت نفت بیش از یک درصد ریزش کرد
  قیمت نفت در معاملات بازار آسیا بعد از آن که با عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب غزه، تنش‌ها در خاورمیانه کاهش یافت، بیش از یک درصد ریزش کرد.
بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۴۸ سنت معادل ۱.۶ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۳۷ سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش، به ۸۵ دلار و ۵۴ سنت در هر بشکه رسید. تونی سایکامور، تحلیل بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: به نظر می‌رسد پس از حمله هفته گذشته رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه و افزایش فشارهای بین‌المللی برای تنش‌زدایی، رژیم صهیونیستی می‌گوید همه نیروهای خود بجز یک واحد را از جنوب نوار غزه خارج کرده است. تینا تِنگ، تحلیلگر مستقل مستقر در آکلند در این باره گفت:‌ کاهش قیمت نفت ممکن است یک عقب‌نشینی موقتی باشد زیرا هیچ تغییری در عوامل بنیادین روی نداده است.  در آستانه تعطیلات عید فطر، رژیم صهیونیستی و حماس، هیات‌هایی را برای مذاکرات جدید پیرامون آتش‌بس، به مصر فرستاده اند و از تنش‌ها در خاورمیانه که باعث رشد چهار درصد قیمت نفت در هفته گذشته شد، کاسته شده است. در این بین، عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، قیمت فروش همه گریدهای نفتی خود به آسیا در ماه مه را بالا برد که مطابق با انتظارات بازار بود. آتش سوزی در یک سکوی فراساحلی شرکت ملی نفت مکزیک (پمکس) باعث کشته شدن یک پیمانکار شد. این آتش سوزی در حالی روی داد که پمکس از واحد تجاری خود خواسته بود صادرات ۴۳۶ هزار بشکه در روز در آوریل را لغو کند. تحلیلگران گلدمن ساکس در سناریوی پایه که فرض را بر تقاضای قوی برای نفت گرفته است بدون این که تنش ژئوپلیتیکی تشدید شود، پیش‌بینی کردند قیمت هر بشکه نفت برنت پایین ۱۰۰ دلار می‌ماند. در آمریکا، آمار شرکت بیکرهیوز نشان داد تعداد دکل‌های حفاری نفت در هفته گذشته، دو حلقه افزایش یافته و به ۵۰۸ حلقه رسیده است در حالی که تعداد دکل‌های حفاری نفت با دو حلقه کاهش، ۱۱۰ حلقه بود که پایین‌ترین میزان از ژانویه سال ۲۰۲۲ است. گزارش اشتغال آمریکا که منتشر شد، فراتر از انتظارات تحلیلگران بود و نشان داد اقتصاد این کشور سه ماهه اول را در وضعیت قوی به پایان برده و احتمالا کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا در سال میلادی جاری را به تاخیر می‌اندازد. بر اساس گزارش رویترز، سرمایه گذاران در هفته جاری منتشر انتشار شاخص قیمت مصرف کننده در آمریکا و چین برای ارزیابی زمان احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و ارزیابی سلامت اقتصاد دو مصرف کننده بزرگ نفت جهان هستند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه