تولید با ۱۱۰ درصد ظرفیت اسمی
در پتروشیمی بوعلیسینا
پتروشیمی بوعلیسینا در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون تن محصول معادل ۱۱۰ درصد ظرفیت اسمی مجتمع تولید داشت. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، ارزش بازار این شرکت در زمان عرضه اولیه در آذر ۱۳۹۹ معادل ۱۴۵ هزار و ۵ میلیارد ریال بود که در معاملات به عدد ۹۸۱ هزار و ۹۷۰ هزار میلیارد ریال رسید، این در حالی است که این شرکت در سه مجمع سالانه خود در مجموع مبلغ ۱۳۴ هزار و ۷۸۵ میلیارد ریال سود میان سهامداران تقسیم کرد.اما در کارنامه کاری پتروشیمی بوعلیسینا بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده منتشر شده در کدال، این شرکت در ۹ ماه ۱۴۰۲ توانسته با کسب ۱۰۵ هزار میلیارد سود، رشد ۱۸۰ درصدی سود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ را به ثبت برساند.پتروشیمی بوعلیسینا همچنین توانسته در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون تن محصول تولید کند و بفروشد که ۱۱۰ درصد ظرفیت طراحی این مجتمع است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خبر داد؛
افزایش وصول درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت سیزدهم با بالا بردن رقم فروش نفت درآمدهای ارزی را افزایش داد، گفت: وصول درآمدهای ارزی کشور حاصل از فروش نفت نسبت به دورههای گذشته افزایش یافته است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، فریدون حسنوند با بیان اینکه آمار و ارقام حوزه فروش نفت در دولت سیزدهم نشان میدهد با تدابیر اتخاذشده، همکاریها و دیپلماسی قوی، فروش نفت در این دولت نسبت به دورههای گذشته چند برابر شده است، اظهار کرد: قیمت فروش نفت نیز نسبت به گذشته افزایش یافته و این اقدام دولت در حوزه فروش نفت از شیرینیهای اقتصادی کشور است.
وی افزود: در آماری که بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه ارائه دادهاند، درآمدهای ارزی کشور حاصل از فروش نفت مشخص است، افزایش تولید، فروش و قیمت نفت کاملا مشهود بوده، همچنین وصول درآمدهای ارزی کشور حاصل از فروش نفت نسبت به دورههای پیش افزایش یافته است و نظارت دقیقتری هم بر توزیع درآمدهای نفتی وجود دارد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس رفع ناترازی در حوزه انرژی کشور را از دیگر اقدامهای مطلوب دولت سیزدهم دانست و گفت: در این باره دولت و مجلس اقدامها و هماهنگیهای لازم را انجام دادند و کارهای مؤثری برای کاهش ناترازی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف انجام شده است. حسنوند با اشاره به همکاری سازنده وزارت نفت با شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان در تقویت و توسعه حوزه انرژی مساعدتهای خوبی انجام دادهاند و وزارت نفت هم در این حوزه اقدامهای مؤثری داشته و در مجموع میتوان گفت کارنامه دولت در حوزه انرژی قابل دفاع بوده است.
حسین حسینزاده نیز با اشاره به موفقیتهای دولت در بخش انرژی گفت: توسعه پالایشگاههای فراسرزمینی نخستین بار در دولت سیزدهم شکل گرفت.
وی اظهار کرد: اگر مدعی خنثی کردن تحریمها هستیم یکی از راهکارهای آن، توسعه پالایشگاههای فراسرزمینی است و متخصصان ایرانی در حال فعالیت در این زمینه هستند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس، افزایش تولید و صادرات نفت، گذر از فصل زمستان بدون قطعی گاز در بخش خانگی و تأمین سوخت مورد نیاز مردم با وجود مصرف بالا و ناترازیهای موجود را از دیگر موفقیتهای وزارت نفت برشمرد.
هادی بیگینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز گفت: در دولت گذشته اعلام میشد بهدلیل تحریم امکان فروش حتی یک قطره نفت و بازگرداندن درآمد آن وجود ندارد، در حالی که در دولت سیزدهم بدون اینکه توافقی شود سطح درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده، صنعت نفت رتبه نخست را در بخش سرمایهگذاری به خود اختصاص داده که این مهم نشان میدهد در دولت سیزدهم اقدامهای مؤثری برای حوزه زیرساختی و زیربنایی در بخشهای مختلف از جمله صنایع نفت و گاز انجام شده است.