روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند - شماره 4564

جنگ شناختی در جنگ ترکیبی


 راهبرد کنونی مواجهه نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران، در قالب «جنگ ترکیبی» قابل تعریف است؛ جنگی که در آن، برای غلبه بر حریف، از شیوه‌ها و ابزارهای گوناگونی استفاده می‌شود. بنابراین، این جنگ، در اساس تجلی و ترجمان راهبرد «فشارهای جامع و حداکثری دشمن» است. به بیان دقیق‌تر، دشمن با آرایش جنگی خود در فضای مجازی می‌کوشد تا در باورها، ارزش‌ها، ایده‌ها، کمال‌مطلوب‌ها و هر آنچه مردم ایران با آن انس گرفته و آن را معتبر می‌دانند، تردید ایجاد کند و در گام بعدی، به بی‌اعتبارسازی آنها روی آورد. از این‌رو، می‌توان گفت آرایش جنگی دشمن در فضای مجازی، در بلندمدت، هویت اسلامی- ایرانی ما را نشانه گرفته است.
در این زمینه، رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «دشمنان ما، جبهه‌ دشمن- چون دشمن یک جبهه است؛ یک جبهه‌ عظیم است- امروز دست زده به یک تهاجم ترکیبی؛ تهاجم دشمن یک تهاجم ترکیبی است؛ یعنی جنبه‌ اقتصادی در آن هست، جنبه‌ سیاسی در آن هست، جنبه امنیّتی در آن هست، جنبه‌ رسانه‌ای در آن هست، جنبه‌ دیپلماسی در آن هست- از همه جهت یک حمله‌ ترکیبیِ دسته‌جمعی را شروع کرده‌اند- ما هم در مقابل بایستی حرکت‌مان حرکت ترکیبی باشد؛ از همه جهت بایستی تلاش کنیم. البتّه دفاع باید بکنیم امّا همیشه در موضع دفاعی نمی‌توانیم بمانیم؛ این را باید توجّه داشت.»
بنابراین، جنگ ترکیبی دشمن متشکل از جنگ اقتصادی، سیاسی، روانی- رسانه‌ای(شناختی) و امنیتی است. با این حال، باتوجه به تأکیدهای پیشین رهبر معظم انقلاب درباره «جریان تحریم و تحریف» و وابستگی تحریم به تحریف، تمرکز دشمن بر جنگ روانی- رسانه‌ای(شناختی) و امیدواری به اثربخشی آن، بیشتر از سایر حوزه‌هاست؛ زیرا دشمن در جنگ شناختی برای کانالیزه کردن و مدیریت ادراکات عمومی و نخبگی در کشور تلاش می‌کند.
 حوزه و ابزار نبرد در این نوع جنگ، رسانه‌ها و فضای مجازی است که به ویژه با توجه به گستردگی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی، بی‌ضابطه بودن فعالیت در این شبکه‌ها و دشوار بودن نظارت بر آنها از یک‌سو و ضعف سواد رسانه‌ای در کشور و برنامه‌ریزی گسترده دشمن برای استفاده از این شبکه‌ها جهت تهاجم به روح و روان مردم ایران از سوی دیگر، اولاً به ابزاری برای ارتباط‌گیری و انسجام مخالفان و ضدانقلاب در کشور تبدیل شده و ثانیاً به ابزار مهمی برای ترویج شایعات، نفرت‌افکنی، اعتمادزدایی از نظام و جامعه و... تبدیل شده است. لذا در وهله اول، شناخت مختصات این جبهه است و بعد گرفتن آرایش دفاعی و تهاجمی مناسب و مقتضی در همه حوزه‌ها برای حرکت ترکیبی خنثی‌سازی جنگ ترکیبی و شناختی دشمن و حمله به مبانی و سبک زندگی غربی آنهاست.


محکومیت 4/2میلیارد دلاری «گروهک تندر و آمریکا» در پرونده بمب‌گذاری شیراز
  گروهک تروریستی تندر به‌سرکردگی جمشید شارمهد و دولت آمریکا به‌دلیل جنایات صورت‌گرفته در جریان بمب‌گذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز که منجر به شهادت و مجروحیت بیش از ۲۰۰ نفر از شهروندان ایرانی شد، به پرداخت مجموعاً ۲میلیارد و ۴۷۸میلیون دلار محکوم شدند.
در پی دادخواهی 116 نفر از خانواده شهدا، بازماندگان و جانبازان جنایت تروریستی بمب‌گذاری در حسینیه سیدالشهدا(ع) شیراز در تاریخ 24 فروردین ماه سال 1387 که منجر به شهادت و مجروحیت بیش از 200 نفر از شهروندان ایرانی شد، شعبه 55 دادگاه حقوقی دعاوی بین‌الملل تهران (شعبه ویژه رسیدگی‌کننده به دعاوی بین‌المللی) به‌ریاست قاضی حسین‌زاده، گروهک تروریستی تندر و سرکرده آن جمشید شارمهد معروف به انجمن پادشاهی ایران به‌سرکردگی جمشید شارمهد و دولت آمریکا را (حامی این گروهک تروریستی) به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های (شکات) این پرونده محکوم کرد.
براساس حکم صادره، خواندگان پرونده به پرداخت مجموعاً 80 میلیون دلار در حق خواهان‌های ردیف اول و دوم پرونده که دو نفر از فرزندان خردسال خود را در حادثه تروریستی حسینیه سیدالشهدا (ع) از دست داده‌اند، محکوم شدند.
همچنین خواندگان پرونده به پرداخت مبلغ مجموعاً 480 میلیون دلار در حق خواهان‌های ردیف 3 تا 26، 121 میلیون دلار به خواهان‌های ردیف 27 تا 51 و 65 میلیون دلار به خواهان‌های ردیف 51 تا 116 محکوم شدند.
علاوه بر این، خواندگان پرونده به پرداخت مبلغ 80 میلیون دلار به چهار نفر از خواهان‌های پرونده که هتل تحت مدیریت آن‌ها معروف به هتل جهان در اثر اقدامات گروهک تروریستی تندر و سرکرده آن جمشید شارمهد دچار خسارت شده، محکوم شدند.
براساس این گزارش، دادگاه با توجه به ماده 4 قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی از باب تنبیه رفتار خواندگان و جلوگیری از تکرار آن در آینده، غرامت تنبیهی نیز برای خواندگان در نظر گرفته و از این حیث خواندگان را محکوم به پرداخت یک میلیارد و 652 میلیون دلار کرده است. در پرونده مورد اشاره گروهک تروریستی تندر به‌سرکردگی جمشید شارمهد و دولت آمریکا مجموعاً به پرداخت خسارت و غرامت 2 میلیارد و 478 میلیون دلاری محکوم شدند که این مبلغ با پرداخت خسارت تأخیر تادیه از تاریخ صدور رأی تا روز اجرای رأی همراه خواهد بود.
حکم صادره برای جمشید شارمهد به‌صورت حضوری و در مورد سایر خواندگان پرونده به‌صورت غیابی و ظرف مدت 2 ماه قابل واخواهی در دادگاه و نیز ظرف مدت 2 ماه قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان تهران است.
در اقدام تجاوزکارانه و بمب‌گذاری گروهک تروریستی تندر و سرکرده آن، جمشید شارمهد، در حسینیه سیدالشهدای شیراز 14 نفر از شهروندان ایرانی شهید و بیش از 200 نفر زخمی شدند.
تهدید و اخاذی از مردم، انفجار در هتل جهان تهران در تاریخ 15 اردیبهشت سال 1387، انفجار در حرم امام خمینی(ره) در تاریخ 30 خرداد ماه 1388، بمب‌گذاری در اماکن عمومی، تأسیسات دولتی، شبکه حمل‌ونقل عمومی و تأسیسات زیرساختی، خرابکاری در اموال و تأسیسات دولتی و غیردولتی و ایراد خسارت به محیط زیست از طریق مسموم کردن آب و آتش زدن جنگل‌ها از دیگر اقدامات گروهک تروریستی تندرو و سرکرده آن، جمشید شارمهد، بوده است.

رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی
 ایران، چین و روسیه امروز آغاز می‌شود
  مرحله اصلی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2024 با مشارکت  ایران، چین و روسیه در شمال اقیانوس هند از امروز آغاز می‌شود.
در این رزمایش یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و یگان‌های شناوری کشورهای چین و روسیه شرکت دارند و نمایندگانی از کشورهای عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی نیز حضور دارند.
هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان کشورهای شرکت‌کننده و نشان دادن حسن‌نیت و توانایی این کشورها در راستای حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک است.
از دیگر اهداف این رزمایش می‌توان  به تقویت امنیت تجارت دریایی بین المللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی اشاره کرد.


رصد و حراست ۲۴ساعته پدافند هوایی
 از آسمان کشور
  فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش از سایت‌ها و مواضع پدافندی گروه پدافند هوایی سیراف بازدید کرد و آمادگی رزمی و توان عملیاتی این سایت‌ها و مواضع  پدافندی را مورد ارزیابی قرار داد.
امیر سرتیپ علیرضا صباحی‌فرد با اشاره به رصد و حراست ۲۴ساعته پدافند هوایی از آسمان کشور ادامه داد: «دلیرمردان پدافند هوایی در جای‌جای کشور اسلامی ایران ادامه‌دهنده راه شهدا هستند و با همان روحیه ایثارگری و ولایت‌پذیری به وظیفه خود عمل می‌کنند و حتی در ایامی مانند نوروز که بسیاری از هموطنان عزیز در تعطیلات و سفر به سر می‌برند، در سایت‌ها و مواضع پدافندی حاضرند و برای امنیت کشور تلاش می‌کنند.»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه