مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم مطرح کرد:
صدور بیش از ۱۸۰ مجوز ساخت فیلم سینمایی، در دولت سیزدهم
نمایندگان صنوف در شورای پروانه ساخت همواره حامی و دلسوز سینماگران بودهاند.
به گزارش کائنات به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، روح الله سهرابی مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم گفت:پس از نقد رفتار و مواضع نمایندگان صنوف در شورای پروانه ساخت سینمایی لازم دیدهام نکتهای را عرض کنم . اعضای محترم شورای پروانه ساخت سینمایی علی الخصوص نمایندگان صنوف در این شورا همواره حامی و دلسوز سینماگران بوده اند و در خصوص فیلمنامه های وارده ضمن دقت نظر و مراقبت فنی و محتوایی ، بیشترین تعامل و همدلی را با سینماگران و دست اندرکاران سینمایی داشته اند و جهت پیشبرد کار ، جلسات متعدد و گاه طاقت فرسا با متقاضیان پروانه ساخت داشته اند .
وی افزود: در دولت جدید بیش از ۱۸۰ فیلمنامه سینمایی مجوز تولید گرفتهاند که ضمن رعایت تنوع ژانر و گوناگونی موضوعات ، به لحاظ ترکیب و تنوع سینماگران نیز از چهرههای شاخص و پیشکسوت تا سینماگران تازه کار و کمتر شناخته شده در جدول دیده میشوند.
سهرابی ادامه داد: آنچه بنده از نزدیک شاهد بوده ام تک تک اعضای شورای پروانه ساخت همواره با وجدان کاری در خدمت سینماگران هستند و این تعامل به لطف خدا نتایج ارزشمندی داشته است . بنابرین انتظار می رود برخی دوستان ، جانب انصاف و دیگر جوانب امر را در مواضع و نظراتشان رعایت کنند و بی دلیل و به صرف شنیده ها، به اعضای محترم شورا بویژه نمایندگان محترم صنوف که حقیقتا در خدمت سینما و سینماگران عزیز هستند حمله نکنند و ناخواسته موجب تضعیف یا تخریب آنها نشوند .
وی عنوان کرد: سینمای ایران شریف است و بخش مهمی از شرافت آن مدیون اخلاق مداری و رعایت حرمت فی مابین است لذا از اعضا محترم صنوف بویژه عناصر موثر و تصمیمگیر و مسئول انتظار میرود با کنار گذاشتن اختلافات و کمک به سینما ، این هنر-صنعت مهم را که در حال اوج گرفتن است یاری کنند تا از دل همین تعامل و همدلی ، سینمای ایران در همه ابعاد، مضامین و ژانرها به رونق اقتصادی و شکوه و تعالی رسد .
برنده جایزه «بوکر» معرفی شد
جایزه ادبی «بوکر» سال ۲۰۲۳ به رمان یک نویسنده ایرلندی اهدا شد و رئیس هیات داوران از آن به عنوان اثری «تکاندهنده» یاد کرد.
به گزارش گاردین، «پل لینچ»، نویسنده ایرلندی برای نگارش پنجمین رمان خود با عنوان «آواز پیامبر» به عنوان برنده جایزه ادبی «بوکر» سال ۲۰۲۳ انتخاب شد.
این رمان داستانی از یک ایرلند خیالی را روایت میکند که به ستمگری دچار شده است. «اسی ادوگیان»، رئیس هیات داوران جایزه «بوکر» از آن به عنوان رمانی «تکاندهنده و حقیقی» یاد کرد که «اضطرابهای اجتماعی و سیاسی مقطع کنونی زندگی ما را به تصویر میکشد».
«ادوگیان» که رماننویس کانادایی است، تاکنون دو بار به فهرست نامزدهای نهایی «بوکر» راه یافته است. به گفته این نویسنده انتخاب «لینچ» به عنوان برنده این جایزه ۵۰,۰۰۰ پوندی یک تصمیم متفقالقول نبود و رایگیری و صحبت درباره برنده جایزه حدود شش ساعت طول کشیده است.
این دومین سال پیاپی است که یک رمان با موضوع نزاع سیاسی به عنوان برنده این جایزه انتخاب میشود. در سال ۲۰۲۲ رمان نوشته «شاهان کاروناتیلاکا» با عنوان «هفت قمر معالی آلمیدا» که درباره جنگ داخلی سریلانکا بود به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
«لینچ» که امسال به عنوان نویسنده برنده انتخاب شده است، در سال ۱۹۷۷ میلادی در «لیمریک» متولد شد و اکنون ساکن «دوبلین» است. سایر رمانهای او با نامهای «فراتر از دریا»، «شکوه»، «برف سیاه» و «آسمان سرخ صبح» منتشر شدهاند. به این ترتیب «پل لینچ» پس از «ایریس مرداک»، «جان بنویل»، «رادی دویل» و «آن انرایت» به پنجمین نویسنده ایرلندی برنده جایزه «بوکر» تبدیل شد. «آنا برنز»، نویسنده اهل ایرلند شمالی نیز در سال ۲۰۱۸ به عنوان برنده اعلام شد.
«لینچ» جزء سه نویسنده مرد راهیافته به فهرست نامزدهای نهایی «بوکر» بود که از نظر علاقهمندان به کتاب بیشترین شانس دریافت جایزه امسال را داشت.
از دیگر آثاری که امسال علاوه بر «آواز پیامبر» به فهرست نامزدهای نهایی راه یافتند به «نیش زنبور» نوشته «پل موری»، «اگر از تو رهایی پیدا کنم» نوشته «جاناتان اسکافری»، «آن عدن دیگر» به قلم «پل هاردینگ» و «مطالعه برای اطاعت» اثر «سارا برنشتاین» میتوان اشاره کرد.
جایزه «بوکر» که اولینبار در سال ۱۹۶۹ برگزار شد، ویژه همه آثار نوشتهشده از سراسر جهان به زبان انگلیسی است که در بریتانیا و ایرلند منتشر شده باشند.