روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ دوشنبه ۷ آذر - شماره 4259

مرکز آمار ایران اعلام کرد؛

تورم ۶۰ درصدی در محصولات خوراکی و آشامیدنی

 محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین٦٠,٥ درصد برای دهک هشتم تا ٦٤.٦ درصد برای دهک اول است.
به گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم کل کشور در آبان ماه ١٤٠١ برابر ٤٤, ٠ درصد است که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه ٤١.٧ درصد برای دهک دهم تا ٥٠.٢ درصد برای دهک اول نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین٦٠.٥ درصد برای دهک هشتم تا ٦٤.٦ درصد برای دهک اول است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین٣٢.٩ درصد برای دهک چهارم، پنجم و ششم تا ٣٦.٦ درصد برای دهک دهم است.
*فاصله تورمی دهک‌های هزینه‌ای
بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ٨, ٥ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٧.٩ واحد درصد) ٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.٧ واحد درصد افزایش داشته است و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ٠.٢ واحد درصد افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره عنوان کرد؛
سهم ۷۰ درصدی ایرانی‌ها از بازار پیچ
 رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره تهران با بیان اینکه در حال حاضر نظارت در این بخش بسیار ضعیف است و مواد اولیه عادلانه به دست تولیدکننده نمی‌رسد، گفت که تولیدکنندگان در سال ۲۰۲۱ توانستند ۷۰ درصد از پیچ و مهره مورد نیاز کشور را تولید و تامین کنند.
نورالدین مهری با اشاره به تولید انواع پیچ‌های سرمته‌ای با گرید بندی‌های مختلف که در صنعت خودروسازی  مورد استفاده است، گفت: با توجه به اینکه استفاده از پیچ و مهره در تمام ابعاد و انواع تولید کاربرد دارد و هیچ کالایی بدون وجود پیچ و مهره نمی‌تواند کار کند، نیاز به این کالا در همه صنایع قابل لمس است.
به گفته وی تولیدکنندگان داخلی بعد از انقلاب با تکنولوژی صنعت در سال ۲۰۲۱، توانستند بر پایه علم و دانش، ۷۰ درصد از پیچ و مهره مورد نیاز کشور را تولید و تامین کنند. در کل ساختار تولید پیچ و مهره کاملاً تغییر کرده و توانستیم بخشی از واردات این حوزه را در داخل تولید کنیم. البته اگر مواد اولیه مورد نیاز تامین شود و ساختارهای پیچیده که گاهی موجب کندی یا مانع برای تولید است، برداشته شود و دولت هم از تولیدکننده حمایت کند، می‌توان بخشی از ۳۰ درصد مورد نیاز دیگر را نیز در داخل تولید کرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره تهران با بیان اینکه بخشی از تولیدات داخلی می‌تواند با نوع خارجی رقابت کند، تصریح کرد: نکته قابل تامل، نیاز به نظارت قوی بر اختصاص مواد اولیه و تولیدکنندگان است. در حال حاضر نظارت در این بخش بسیار ضعیف است و مواد اولیه عادلانه به دست تولیدکننده نمی‌رسد.
گفتنی است سال ۱۳۹۹ رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره تهران گفته بود که سهم تولیدکنندگان داخلی نصف بازار پیچ و مهره است که به نظر می‌رسد این سهم حالا افزایش یافته است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه