روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۳۹۹ يکشنبه ۲۰ مهر - شماره 3761

با معرفی «تبعید» و «آغاز»؛

تکلیف کوزوو و گرجستان هم برای اسکار 2021 روشن شد

 ۲ کشور کوزوو و گرجستان نیز فیلم‌های منتخب شان را برای شرکت در بخش رقابت بهترین فیلم بین‌المللی معرفی کردند.
به گزارش ورایتی، کوزوو با انتخاب «تبعید» ساخته وایسار مورینا وارد رقابت اسکار شد. برای شرکت در نود و سومین دوره اسکار گرجستان نیز فیلم «آغاز» ساخته دیا کولومبگاشویلی را انتخاب کرد.
پیش از این بوتان، تایوان، اوکراین، بوسنی، ساعل عاج، لوکزامبورگ، لهستان و سوییس نیز نمایندگان خود را برای اسکار ۲۰۲۱ معرفی کرده بودند.
«تبعید» نخستین بار در جشنواره فیلم ساندنس نمایش داده شد و در برلیناله نیز در بخش پانوراما به نمایش درآمد. این فیلم موفق به کسب قلب سارایوو که برترین جایزه جشنواره فیلم سارایوو است شده است.
«تبعید» درباره مهاجری کوزویی است که در آلمان زندگی می‌کند و خود را با آزار و اذیت مبتنی بر بیگانه‌ستیزی در این کشور روبه‌رو می‌بیند.
هیات انتخاب فیلم کوزوو اعلام کرد: از نظر ما این فیلم صدایی جهانی دارد و بیانگر زندگی همه آنهایی است که سرزمین مادری خود را ترک می‌کنند و راهی شهرهایی می‌شوند که هرگز خانه آنها نمی‌شود.
«تبعید» محصول مشترک آلمان، کوزوو و بلژیک و دومین فیلم این کارگردان است که از سوی کوزوو به اسکار معرفی می‌شود.
«آغاز» فیلم منتخب گرجستان برای اسکار، اولین تجربه بلند کولومبگاشویلی است که موفق شد جوایز مهم جشنواره فیلم سن سباستین امسال را از آن خود کند و به عنوان برترین فیلم، کارگردان، بازیگر زن و فیلمنامه جایزه ببرد. این فیلم همچنین جایزه فیپرشی منتقدان جشنواره فیلم تورنتو را هم برد و هم به عنوان فیلمی از جشنواره کن و نیز جشنواره فیلم نیویورک انتخاب شد. این فیلم در برنامه‌ای که جشنواره کن به صورت نمادین در همین ماه (اکتبر) برگزار می‌کند، یکی از چهار فیلمی است که به نمایش درمی‌آید.
«آغاز» در یک شهر کوچک خواب‌آلوده گرجستان می‌گذرد. در شهری از یک اقلیت مذهبی که با حمله گروه‌های افراطی روبه رو می‌شود.
گفتنی است آکادمی اسکار اعلام کرده امسال برای تسهیل شرط اکران سینمایی این مجوز را صادر کرده که فیلم ها با اکران در کشوری به غیر از کشور تولید کننده (مبدا) واجد شرایط شناخته شوند به شرط آن که این فیلم در کشوری به غیر از آمریکا و مناطق آن حداقل برای مدت ۷ روز پیاپی اکران همراه با بلیت فروشی داشته باشد.
آکادمی در قانون شمار ۱۳ از مجموعه قوانین ویژه نود و سومین دوره جوایز سینمایی اسکار تصریح می کند که حضور در جشنواره های بین المللی هیچ فیلمی را واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین فیلم بین المللی جوایز اسکار نخواهد کرد.
همچنین کشورها حداکثر تا تاریخ ۳۱ اوت (۱۰ شهریور) فرصت داشتند تا فهرست اعضای کمیته انتخاب نماینده اسکار را به آکادمی ارسال کنند.
آخرین مهلت معرفی فیلم از سوی کشورها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بین المللی اسکار ۲۰۲۱ روز اول دسامبر (۱۱ آذرماه) اعلام شده است.
پیش از این کشور لهستان فیلم «هرگز دوباره برف نمی‌بارد» اثر «مالگوژاتا شوموفسکا» و سوئیس فیلم «خواهر کوچک من» به کارگردانی مشترک «استفنی شوات» و «ورونیک ریموند»،   ساحل عاج (شب پادشاهان)، بوتان (لونانا) ، بوسنی و هرزگوین (کو وادیس آیدا)، تایوان (یک خورشید) و اوکراین (آتلانتیس) را به عنوان نماینده خود در شاخه بهترین فیلم بین المللی اسکار ۲۰۲۱ برگزیده اند.
نود و سومین دوره اسکار ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه