روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 سه‌شنبه 17 تير - شماره 4865

کارشناس حوزه انرژی مطرح کرد؛

آیا پالایشگاه‌ها برای پساجنگ آماده‌اند؟

 مرتضی بهروزی‌فر، کارشناس حوزه انرژی با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی جامع در حوزه نفت، پالایش و خودروسازی کشور گفت: حتی بدون بروز بحران، روند مصرف انرژی در کشور به‌دلیل افزایش تعداد خودروها، فرسودگی ناوگان و فرسودگی برخی پالایشگاه‌ها رو به رشد است که درصورت بروز اختلال، کشور با چالش‌هایی مواجه خواهد شد که در این راستا باید بتوانیم مدیریت بحران را در دستور کار قرار دهیم.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به روند افزایشی مصرف انرژی در کشور اظهار کرد: باید بتوانیم مدیریت بحران را چه در حوزه نفت و چه در بحث پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار دهیم، چرا که حتی اگر هیچ بحران خاصی هم پیش نیاید، به‌دلیل روند افزایشی تعداد خودروها، مصرف انرژی در کشور بالا خواهد رفت.
مرتضی بهروزی‌فر با بیان اینکه علاوه بر افزایش تولید خودروهای داخلی و خارجی خودروهای قدیمی نیز همچنان در چرخه مصرف قرار دارند، افزود: این مسئله به خودی خود باعث افزایش مصرف سوخت می‌شود، گذشته از مشکلاتی همچون تحریم، تأمین منابع مالی و محدودیت واردات و نبود افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها که وضعیت را دشوارتر کرده‌اند.
این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: اگر حتی بخشی از تأسیسات کشور از کار بیفتد، یا یک پالایشگاه دچار حادثه شود، تبعات آن می‌تواند به شدت مصرف و تأمین انرژی را تحت تأثیر قرار دهد.
به گفته وی اگر گمان شود که با ذخیره سازی بنزین می‌توانیم بحران را کنترل کنیم، شاید در کوتاه مدت امکان‌پذیر باشد؛ اما با توجه به اینکه میزان مصرف و تولید با هم برابر است و یا در برخی موارد مصرف پیشی می‌گیرد، این راه نمی‌تواند پاسخگو دائمی باشد و باید برای این موضوع تدبیر شود. این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه باید برای واردات بیشتر و بهتر خودرو فکر شود، گفت، از طرفی دیگر برخی پالایشگاه‌ها عملا مستهلک هستند لذا باید به فکر باشیم و سیستم پالایشی کشور را به روز کنیم در غیر این صورت قطعا دچار مشکلاتی خواهیم شد.
بهروزی‌فر با انتقاد از وضعیت صنعت خودروسازی کشور گفت: ما نتوانسته‌ایم خودروسازی را به سطح جهانی ارتقاء دهیم. تولید خودروهای هیبریدی و با مصرف بهینه یکی از الزامات است. اما متأسفانه نه تنها امکان واردات خودروهای روز دنیا را نداریم، بلکه تعرفه‌های سنگین واردات هم مانع از ورود خودروهای هیبریدی و کم‌مصرف شده است.
وی اضافه کرد: خودروسازی کشور با بیش از ۶۰ سال قدمت، هنوز محصولاتی تولید می‌کند که در رقابت جهانی جایگاهی ندارند و دلیل آن نیز این است که ساختار این صنعت به ظاهر خصوصی است، اما در عمل دولتی اداره می‌شود.
به گفته این کارشناس ارشد حوزه انرژی برنامه ارتقای  راندمان پالایشگاه‌ها سه تا پنج سال زمان می‌برد، برای حل این چالش‌ها باید یک برنامه جامع، مدون و ملی تدوین شود، نه اینکه هر بخش به‌صورت جداگانه اقدام کند. ارتقای تکنولوژی، بهبود صنعت خودروسازی، واردات تجهیزات و تأمین منابع مالی از جمله پیش‌نیازهایی است که بدون آن امکان پیشرفت نخواهیم داشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه