روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 چهارشنبه 31 ارديبهشت - شماره 4834

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی:

سالانه 4/2 میلیون تن شیر از کشور صادر می‌شود

 معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه ۱۲.۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می‌شود و با احتساب صادرات ۲.۴ میلیون تنی، سرانه مصرف داخلی حدود ۱۲۰ کیلوگرم است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی در جلسه سی‌ام ستاد هماهنگی امنیت غذایی که در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به جایگاه صنعت دامپروری کشور بر ضرورت تبیین دقیق مسائل تولید و پرهیز از ارائه گزارش‌های نادقیق در مجامع عمومی تأکید کرد. وی با بیان این که برخی واحدهای صنعتی دامپروری کشور از نظر رکورد تولید در جایگاهی بالاتر از کشورهای اروپایی قرار دارند، گفت: ایران از نظر کیفیت تولید شیر در رده کشورهای برتر دنیا بوده و عملکرد بخش تولید شیر قابل توجه است. معاون امور تولیدات دامی افزود: سالانه ۱۲.۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می‌شود و با احتساب صادرات ۲.۴ میلیون تنی، سرانه مصرف داخلی حدود ۱۲۰ کیلوگرم است. این عدد اگرچه در مقایسه با برخی کشورها قابل قبول است، اما باید افزایش یابد تا به سطح مطلوب در الگوی تغذیه‌ای برسیم. وی تنوع محصولات لبنی، جذب بیش از ۹ میلیون تن شیر توسط صنایع و قیمت مناسب عرضه را از نقاط قوت این بخش برشمرد و اظهار کرد: قیمت فرآورده‌های لبنی در کشور به‌طور محسوسی پایین‌تر از نرخ جهانی است و همین امر نشان‌دهنده نقش تولیدکنندگان در تأمین غذای سالم و مقرون‌به‌صرفه برای جامعه است.
حسن‌نژاد با اشاره به بحث یارانه نهاده‌ها گفت: تولیدکنندگان یارانه‌ای مستقیم دریافت نمی‌کنند بلکه در عمل این یارانه به مصرف‌کننده منتقل شده و وزارت جهاد کشاورزی نیز نقش تسهیل‌گر در این روند دارد. وی با تأکید بر این که بررسی و تحلیل مسائل تولید نیازمند نگاه تخصصی و کارشناسی است، تصریح کرد: شایسته است این‌گونه موضوعات در مجامع تخصصی بررسی شود تا از بروز برداشت‌های نادرست در سطح عمومی جلوگیری شود.
معاون امور تولیدات دامی تاکید کرد: تولیدکنندگان شیر، تخم‌مرغ و گوشت مرغ محصولات خود را با قیمت بسیار نازل عرضه می‌کنند و این مساله نیازمند توجه ویژه در سیاست‌گذاری‌های حمایتی است.

رییس کل بانک مرکزی:
تخصصی شدن بانک‌ها
تکلیف قانون برنامه هفتم توسعه است
 رئیس کل بانک مرکزی گفت: موضوع تسهیلات تکلیفی باعث شده است که پرداخت این تسهیلات در میان شبکه بانکی توزیع شود؛ با این حال تخصصی شدن بانک‌ها از مفاد قانون برنامه هفتم توسعه است و باید عملیاتی شود.
به گزارش کائنات، محمدرضا فرزین در خصوص لزوم تخصصی شدن بانک‌ها و اینکه یک بانک تخصصی در حالی ۳۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ اعطا کرده که فقط ۴۴۰ میلیارد تومان وام در حوزه مسکن محرومین و ایثارگران پرداخت کرده است، گفت: متاسفانه این موضوع درست است و همین مسئله است که بارها گفتم باید به سمت تخصصی شدن بانک‌ها حرکت کنیم. وی افزود: برای مثال اگر قرار است وام ازدواج اعطا شود این کار را باید فقط چند بانک انجام دهد و نمی‌توان تکلیف کرد که همه بانک‌ها در صورت تخصصی شدن بانک‌ها همه نوع تسهیلات را ارائه دهند؛ به عبارت دیگر بانک‌های تخصصی مکلف خواهند شد تا در حوزه‌های تخصصی خود تسهیلات را ارائه دهند. با این حال تسهیلاتی مانند ازدواج و فرزندآوری از آنجاکه به شبکه بانکی کشور تکلیف می‌شوند، بانک‌ها نیز مکلف هستد اعطای تسهیلات در نظام بانکی را انجام دهند و بانک مرکزی از نظر قانونی مکلف است که این سهمیه را میان همه بانک‌ها تقسیم کند. رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: باید اشاره داشت که موضوع تخصصی شدن بانک‌ها جزو قانون برنامه هفتم توسعه است و ما مکلف به اجرایی و عملیاتی کردن آن هستیم. در تلاش برای تدوین اساسنامه‌های آن بوده و تلاش می‌کنیم موضوع تخصصی شدن بانک‌ها عملیاتی شود. برای مثال اگر قرار باشد وام ازدواجی پرداخت شود باید بانک تخصصی در این حوزه آن را انجام دهد.

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی اعلام کرد؛
بازگشت ۱۰ میلیارد دلار
به صندوق توسعه ملی طی ۳ سال
 عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در ۳ تا ۴ سال گذشته نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار به صندوق بازگشته است. به گزارش کائنات، میرمحمدصادقی، عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی اظهار کرد: مجموع منابع صندوق توسعه ملی بیشتر از مصارف آن است. صندوق بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار در اختیار دارد که ۱۲۰ میلیارد دلار آن تسهیلات داده شده است. بخشی از این تسهیلات در حال بازگشت به صندوق و بخشی دیگر معوقه است. وی افزود: این صندوق به طرح‌های دارای اولویت اقتصادی تسهیلاتی را ارائه می‌کند که رفع ناترازی‌های انرژی یکی از همین اولویت هاست. صندوق یک خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری در بحث نیروگاه‌های تجدید پذیر و یک خط اعتباری ۷.۵ میلیارد دلاری هم برای نیروگاه‌های فسیلی و سیکل ترکیبی اختصاص داده؛ همچنین در سایر طرح‌های نفتی و گازی هم ۱۰ میلیارد دلار خط اعتباری اختصاص داده شده است.
عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی بیان کرد: طرح‌های تجدید پذیر طی ۲ سال و سیکل ترکیبی حدود ۴ سال و پروژه‌های نفت و گاز بین ۴ تا ۵ سال اجرا می‌شوند. وی گفت: به طرح‌هایی که از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر باشد و بتواند درآمد ارزی داشته باشد، تسهیلات ارائه خواهد شد. این مقام مسئول اظهار کرد: در ۳ تا ۴ سال گذشته نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار به صندوق بازگشته است. این طرح‌ها که از سال‌های ۹۱ تا ۹۲ تسهیلات گرفته‌اند دارای سه مرحله ساخت، تنفس و بازگشت هستند. این طرح‌ها در حال بهره برداری بوده و در نتیجه در حال بازگرداندن تسهیلات به صندوق هستند.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران تشریح کرد؛
جزئیات طرح‌های جدید
 تامین مالی ارزی بانک مرکزی
 مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: تامین مالی ارزی کار بسیار مهمی است که بانک مرکزی شروع کرده؛ چراکه تامین مالی ارزی به معنی ثبات ارزی است.
به گزارش کائنات، علی سعیدی؛ مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در مراسم عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: از ابتدای فعالیت در بحث تامین مالی ارزی کار را با شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس شروع کردیم. در این پروژه بانک ملت به عنوان بانک عامل متعهد پذیره نویس حضور داشت. عرضه این اوراق ۲۰۰ میلیون یورو بود که ۱۵۰ میلیون یورو از آن تاکنون عرضه شده است و با اعلام نیاز این شرکت ۵۰ میلیون یوروی دیگر آن نیز عرضه می‌شود. وی بیان کرد: در ابتدای همین ماه عرضه اوراق برای تامین مالی دو شرکت پتروشیمی دیگر نیز انجام شد و عرضه اوراق شرکت فولاد مبارکه را داریم. این شرکت تاکنون تجربه مناسبی در استفاده از اوراق تامین مالی ریالی داشته و الان هم که اوراق ارزی منتشر می‌شود این شرکت قصد دارد از این ابزار هم برای تامین مالی استفاده کند. سعیدی گفت: در آینده نزدیک قصد داریم برای تامین مالی پتروشیمی بندر امام ۱۵۰ میلیون یورو اوراق عرضه کنیم. تاکنون دو طرح را با عاملیت و ضمانت بانک ملت انجام داده‌ایم و صندوق توسعه ملی نیز به شکل سندیکایی به عنوان متعهد پذیره‌نویس با ما همکاری داشته است. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران عنوان کرد: برنامه‌های آینده مرکز مبادله، عرضه اوراق برای شرکت پتروشیمی نخل آسماری به ارزش ۵۰ میلیون یورو، عرضه اوراق شرکت گل گوهر به ارزش ۷۰ میلیون یورو، عرضه اوراق پتروشیمی پارس به ارزش ۲۰۰ میلیون یورو و برخی شرکت‌های دیگر است. وی افزود: برای مجموعه مس عرضه اوراق ۲۵۰ میلیون یورویی را در نظر گرفته‌ایم که مذاکرات اولیه آن از سال گذشته شروع شده است. سعیدی تصریح کرد: مجموع تقاضایی که تاکنون برای عرضه اوراق مرابحه ارزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران داشته‌ایم، حدود ۱ میلیارد و ۸۶۰ میلیون یورو است. قصد داریم پروژه‌هایی که از این طریق تامین مالی می‌شوند تا پایان سال حداقل به مبلغ ۲ میلیارد یورو را برسد. وی افزود: تامین مالی ارزی اقدام بسیار مهمی است که بانک مرکزی شروع کرده؛ چراکه تامین مالی ارزی به معنی ثبات ارزی پیش رو خواهد بود. این پروژه‌ها سودآوری و درآمد بسیار خوبی دارند و برای تامین مالی ارزی بسیار مناسب هستند. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیان داشت: پروژه فولاد مبارکه دو ساله است و در نهایت در سال ۱۴۰۵ به درآمد ارزی خواهد رسید.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه