روزنامه کائنات
2

سیاسی

1404 سه‌شنبه 30 ارديبهشت - شماره 4833

عارف: توسعه مکران از اولویت‌ها و راهبردهای کلان دولت چهاردهم است

 معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات گسترده دولت چهاردهم برای توسعه و عمران مناطق دریایی در شمال و جنوب کشور به‌ویژه سواحل مکران و همچنین توجه به اقتصاد دریامحور براساس طرح آمایش سرزمینی، گفت: توسعه مکران، از اولویت‌ها و راهبردهای کلان دولت چهاردهم است.
محمدرضا عارف در دوازدهمین جلسه شورای‌عالی راهبری برنامه هفتم پیشرفت که رئیس سازمان برنامه و بودجه، دبیر هیأت دولت، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان دستگاه‌های مرتبط حضور داشتند، تأکید کرد: مقام معظم رهبری بارها بر بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های دریای عمان و خلیج‌فارس تأکید کرده‌اند و دولت چهاردهم نیز برای اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و برنامه جامع تحقق آن سیاست‌ها، برنامه‌ریزی و تمرکز ویژه‌ دارد.
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در سال‌های گذشته از توسعه دریامحور غفلت کردیم، به اهمیت توسعه دریامحور به‌ویژه سواحل مکران در برنامه هفتم پیشرفت اشاره و خاطرنشان کرد: اقتصاد دریا، همواره مورد عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است و رئیس‌جمهور نیز درخصوص توسعه دریامحور و به‌ویژه سواحل مکران با فعال کردن شورای توسعه سواحل مکران چندین جلسه مختلف برگزار کرده است؛ درصدد هستیم با سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی و توسعه زیرساخت‌ها، بخش‌های جمعیتی به سمت کرانه‌های ساحلی جنوبی کشور کشیده شوند.
عارف با تأکید بر اینکه توسعه مکران از اولویت‌ها و راهبردهای کلان دولت چهاردهم است، ادامه داد: در کنار توسعه سواحل جنوبی، توجه به دریای خزر به‌دلیل راهبرد توسعه کریدورها ازجمله کریدور شمال-جنوب و ارتباط با کشورهای آسیای میانه و اعضای اتحادیه اوراسیا باید همزمان در اولویت باشد.
معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات سیاسی کشورهای غربی برای جلوگیری از پیشرفت کشورهای در حال توسعه گفت: کشورهای غربی زمانی که بهره‌برداری کامل خود را از منابع زیرزمینی کردند، با سیاسی‌کاری به‌دنبال ممنوعیت استفاده کشورهای درحال توسعه از منابع زیرزمینی هستند و مباحثی مانند «توسعه بدون کربن، پلاستیک» را در سطح جهانی مطرح می‌کنند تا اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری در کشورهایی همانند ایران را از بین ببرند اما این کشورها همزمان و با سرعت در حال نابودی محیط‌زیست جهانی هستند.
عارف تصریح کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران برخلاف سیاست‌ها و اقدامات کشورهای توسعه‌یافته، ‌توسعه همراه با حفاظت از محیط‌زیست است.
عارف: نخستین سند مشترک هوش مصنوعی کشورهای اسلامی ارائه می‌شود
همچنین معاون اول رئیس‌جمهور در دومین نشست وزرای آموزش عالی، علوم و فناوری کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی OIC-۱۵، گفت: هیچ ساحت و قلمرویی بهتر و چابک‌تر از پهنه علم و فناوری، به یکپارچگی ملل مسلمان کمک نمی‌کند. محمدرضا عارف  بخشی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه فناوری را برشمرد و افزود: طی ۴۶ سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی، بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی در کشور تاسیس شده است و بیش از سه میلیون دانشجو در دانشگاه‌های کشور در حال تحصیل هستند درحالی‌که پیش از انقلاب تنها حدود ۱۷۶ هزار دانشجو به تحصیل اشتغال داشتند. معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر روزی دانشمندان علوم اجتماعی و برنامه‌ریزی اقتصادی، رشد اقتصادی، گسترش تجارت، سرمایه‌گذاری مستقیم و سیاست‌های پولی و مالی را سرمنشا پیشرفت توسعه و ترقی معرفی می‌کردند، امروز اجماعی رو به گسترش شکل گرفته است که توسعه پایدار جوامع انسانی، ناگزیر از مسیر علم، فناوری و نوآوری می‌گذرد. این واقعیت، به‌خصوص درباره جوامع در حال توسعه مسلمان که طلب علم از گهواره تا گور، سرلوحه امور خود قرار داده‌اند، نمود بیشتر یافته است.
عارف با تأکید بر اینکه نظم جهانی در معرض تغییر و دگرگونی بنیادین قرار گرفته است، گفت: ما دولت‌ها و سیاستگذاران کشورهای مسلمان وظیفه‌ای بزرگ بر عهده داریم تا علم و فناوری را محور و مدار توسعه کشورهایمان قرار دهیم. در عصری که چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی، بیماری‌های همه گیر، فقر و بیکاری، خشک شدن سرزمین‌ها، بحران آب، مشکلات آلاینده‌های زیست‌محیطی و گرم شدن زمین هیچ قلمرو و مرزی نمی‌شناسند، ما به‌عنوان سیاستگذاران علوم، فناوری و آموزش کشورهای اسلامی ضمن حفظ سیاست‌های مربوط به تصدی علمی در قلمرو علم و فناوری، باید به سمت همگرا کردن راهبردهای ملی علم، فناوری و نوآوری حرکت کنیم.
وی افزود: اعضای سکوی گفت‌وگوی OIC-۱۵ توافق کردند که در پایان این نشست بیانیه‌ای به‌عنوان نخستین سند مشترک هوش مصنوعی کشورهای اسلامی ارائه شود، سندی که نشان‌دهنده عزم مشترک ما برای حرکت در مسیر سیاست‌های همگرا باشد.
پیشنهادات ایران برای گسترش و تعمیق همکاری‌های بین کشورهای اسلامی در توسعه هوش مصنوعی
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با نگاه راهبردی به اهمیت هوش مصنوعی، به توسعه علم و فناوری در این حوزه اعتقاد راسخ دارد، تأکید کرد: تشکیل «ستاد توسعه فناوری و کاربردهای هوش مصنوعی» زیرنظر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، گواهی بر عزم کشور برای پیشبرد این حوزه است. همچنین در قانون برنامه هفتم پیشرفت تامین زیرساخت‌های یکپارچه و تقویت زیست‌بوم فناوری در حوزه هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از حوزه‌های پیشران و اقتدار آفرین کشور مورد تأکید قرار گرفته است. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه