اجرای طرح هوشمند سازی
حمل محمولات معدنی در استان یزد
مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد از اجرای طرح هوشمند سازی حمل محمولات معدنی در استان یزد خبر داد و گفت : در قالب این طرح معادن با ایجاد دفاتر صدور بارنامه در خروجی معادن، باید نسبت به صدور بارنامه و ارائه اطلاعات مذکور به این سازمان اقدام کنند.
محمد رستگاری افزود : تا کنون 6معدن تحت پوشش سخت افزاری این طرح قرار گرفته اند و پیش بینی می شود حداقل 30معدن بزرگ دیگر نیز تحت پوشش قرار بگیرند . وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح که تحول بزرگ در حوزه حمل بارمعادن استان است گفت : در این طرح 85درصد خروجی معادن در استان تحت پوشش قرار خواهند گرفت . رستگاری با بیان اینکه هدف نهایی این طرح پوشش تمامی محمولههای معدنی استان با استفاده از فناوریهای نوین است افزود: این طرحها نه تنها از خروج بارهای اضافی جلوگیری میکند، بلکه تسهیل فرایندهای حمل و نقل و بهبود مدیریت منابع را به دنبال دارد.وی خاطر نشان ساخت : با این اقدامات، معادن و شرکتهای باربری قادر خواهند بود به صورت بهینهتری بارهای خود را توزیع کنند و از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده نمایند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان گفت : در موضوع حمل و نقل کالا با توجه به ویژگی خاص یزد که یک استان پربار در کشور محسوب میشود، مسئله توزیع عادلانه بار مورد اهتمام قرار گرفته و هرچند شاهد اقدامات جزیرهای در سطح کشور پیرامون این موضوع هستیم ولی در استان یزد تدوین برنامه جامعی برای توزیع عادلانه بار مورد نظر است.
رستگاری در ادامه با اشاره به برنامههای جدید در راستای ایجاد سامانهای کارآمد برای توزیع عادلانه بار و حمایت از رانندگان استان افزود: هدف اصلی از این برنامهها ساختاردهی و توزیع مناسب بار میان رانندگان استان است با توجه به موقعیت ویژه استان یزد به عنوان یک قطب حمل و نقل کالا، این برنامه میتواند بستر مناسبی برای ارتقاء وضعیت رانندگان فراهم کند.
وی با بیان اینکه یکی از بخشهای اصلی این طرح در حوزه معادن است که با توجه به حجم بالای بار، نیاز به سامانههای آنلاین برای توزیع بار احساس میشود افزود: استان بهویژه در شهرستانهایی مانند بافق و بهاباد در حال پیادهسازی این سامانهها است، هرچند که به دلیل مشکلات زیرساختی هنوز به تکامل نرسیدهاند.
رستگاری در ادامه گفت : در حوزه مسافر نیز به لحاظ ناوگان به دلیل فرسودگی با مشکل مواجهایم که در این خصوص باید توجه داشته باشیم که حمل و نقل جادهای مسافر یک اجبار برای مردم محسوب میشود به عبارتی مسافر وقتی به ناوگان مسافربری مراجعه میکند که از سایر انواع حمل و نقل مایوس شده باشد.
وی اضافه کرد : متاسفانه در استان شاهد مهاجرت ناوگان مسافربری به سمت بخش صنعت و معدن یا گاهاً اقدامات غیراصولی مانند حمل بار با ناوگان مسافری هستیم که در این خصوص نیز نیز در برنامه هفتم توسعه برنامه جذب سرمایهگذار برای نوسازی ناوگان اتوبوس استان مورد نظر داریم. وی خاطرنشان کرد: وضعیت اقتصادی حمل و نقل عمومی در استان نیازمند بازنگری جدی است در این راستا، امیدواریم با اصلاحات ساختاری و ارائه مشوقهای اقتصادی، بتوانیم شرایط بهتری برای فعالان این بخش ایجاد کنیم. رستگاری همچنین با اشاره به رفع اکثر نقاط حادثهخیز در استان، گفت: نباید حوادث رانندگی منجر به فوت استان را به نواقص ایمنی راه در استان نسبت داد بلکه عمدتاً ناشی از بیتوجهی رانندگان به موضوع رعایت قوانین است. وی در خصوص پروژههای راهسازی استان نیز خاطر نشان ساخت : برای کریدور یزد – بندرعباس که به طول ۵۲۰ کیلومتر است، ۱۴۰۰ میلیارد تومان قرارداد فعال برای روکش آسفالت این کریدور به امضاء رسیده است رستگاری گفت: همچنین در کمربندی یزد، به دلیل حجم بالای تردد، پروژه روکش آسفالت در اولویت قرار دارد و تا پایان سال جاری، ۵۰ درصد از این پروژه تکمیل خواهد شد.
مدیر کل راهداری چهارمحال و بختیاری:
اجرای ۱۶۰۰ میلیارد تومان پروژه راهداری
در چهارمحال و بختیاری
مدیر کل راهداری چهارمحال و بختیاری: مجموع قراردادهای فعال راهداری استان به ۱۶۰۰ میلیارد تومان می رسد
اقتصاد و سازندگی - شهرکرد - مریم مهدیان- سعید خدابخشی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: مجموع قراردادهای فعال راهداری استان به ۱۶۰۰ میلیارد تومان می رسد که هدف نهایی، تکمیل پروژه های نیمه تمام و تامین منابع مالی مورد نیاز است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: تاکنون ۳۰ قرارداد در زمینه تامین و نگهداری راههای استان منعقد شده است.
خدابخشی با توجه به وجود ۱۳ نقطه حادثهخیز در چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: از مجموع این نقاط چهار نقطه باقیمانده است که در سالجاری اصلاح میشود.
وی با اشاره به وجود سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: ۷۰ درصد راههای این استان، روستایی است.
خدابخشی تصریح کرد: با توجه به اولویتهای تعیینشده، ۱۳۱ میلیارد تومان برای پروژههای راه روستایی اختصاص یافته که بخشی از مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان هزینهشده برای توسعه راههای روستایی است و تأمین اعتبار کافی، شرط اصلی ادامه اجرای این پروژهها خواهد بود.
ایشان بیان کرد: در حوزه کنترل ترافیک، ۲۸ پروژه نظارتی با اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان و ۱۴ پروژه مدیریت تردد به ارزش ۲۵ میلیارد تومان در حال اجرا است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان افزود: ۱۴ پروژه به ارزش ۸۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثهخیز تعریف شده و در حال حاضر حدود ۳۰۰ دستگاه ماشینآلات سبک و سنگین در ناوگان این اداره کل فعالیت دارند. همچنین قرارداد خرید و تعمیر ماشینآلات سنگین با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان در حال اجراست.
معاون فنی و راههای روستایی ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به توسعه زیرساختهای جادهای در مناطق روستایی استان، گفت: از مجموع ۴۶۲ کیلومتر راه خاکی موجود، تاکنون ۳۲۱ کیلومتر آسفالت و به بهرهبرداری رسیده است که نشاندهنده پوشش بیش از ۷۰ درصدی در این حوزه است.مهدی مرتضویزاده با اشاره به نصب ۷۰ دستگاه ترددشمار در ورودی و خروجی شهرستانها بیان کرد: تعداد این دستگاهها متناسب با حجم تردد هر شهرستان متفاوت است. همچنین، دو سامانه توزین و چهار تابلوی متغیر اطلاعرسانی نیز در سطح استان فعال است. وی اظهار کرد: در سال جاری مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان برای توسعه فناوریهای مدیریت راهها اختصاص یافته و تاکنون ۳۱ دوربین نظارتی نصب شده که با اضافه شدن سه دوربین دیگر، این تعداد به ۳۴ دستگاه خواهد رسید.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری از پیشرفت ۸۰ درصدی در اصلاح نقاط حادثهخیز استان خبر داد و گفت: از مجموع ۱۳ نقطه پرخطر شناساییشده، ۹ مورد بهطور کامل بهسازی شدهاند و عملیات اصلاحی چهار نقطه باقیمانده نیز در دستور کار قرار دارد. آمین قوامی با توجه به بازسازی ناوگان راهداری بیان کرد: تاکنون عملیات بازسازی و تعمیر ۳۳ دستگاه ماشینآلات سنگین انجام شده و چند دستگاه دیگر نیز از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت در انتظار ترخیص هستند. این اقدام با هدف افزایش توان عملیاتی حوزه راهداری انجام میشود. وی خاطر نشان کرد: در حوزه خطکشی مسیرها، امسال حدود دو هزار ۳۰۰ کیلومتر عملیات خطکشی در محورهای مختلف استان انجام شده و همزمان بازدیدهای میدانی برای رفع نواقص در شهرستانها صورت گرفته است.
قوامی با اشاره به شاخصهای تخصیص اعتبارات گفت: فاکتورهایی نظیر طول راههای اصلی و روستایی، تعداد پلها و نقاط حادثهخیز، مبنای تخصیص بودجه هستند. هماکنون حدود شش هزار و ۶۰۰ پل در استان وجود دارد که وضعیت آنها ارزیابی شده و بر اساس میزان خرابی، اعتبارات تخصیص مییابد
افزایش ۱۰۰ درصدی تردد مسافران
از پایانههای مرزی استان کرمانشاه
خسروی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه گفت: در فروردینماه سال جاری، تردد مسافران از پایانههای مرزی استان کرمانشاه نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد چشمگیر ۱۰۰ درصدی همراه بوده است.
یزدان خسروی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه با اعلام این خبر گفت: در فروردین ماه سالجاری، ۹۶ هزار و ۸۸۹ مسافر از پایانههای مرزی استان تردد کردهاند، در حالی که این رقم در فروردین سال گذشته، ۴۸ هزار و ۲۹۹ نفر بوده و نسبت به سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است.
خسروی با اشاره به پرترددترین پایانههای مرزی استان در فروردینماه امسال اظهار داشت: پایانههای خسروی، پرویزخان و شوشمی به ترتیب بیشترین تردد مسافر را به خود اختصاص دادهاند. وی افزود: پایانه مرزی شوشمی با ثبت تردد ۱۰ هزار و ۹۱۷ مسافر، نسبت به ۴ هزار و ۹۳۶ نفر در فروردین سال گذشته، افزایش ۱۲۱ درصدی داشته است. همچنین در پایانه مرزی خسروی، ۵۷ هزار و ۲۹ نفر تردد داشتند، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۲۷ هزار و ۹۸۸ نفر بود که رشدی ۱۰۳ درصدی را نشان میدهد. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه درباره تردد مسافر از پایانه مرزی پرویزخان گفت: ۲۸ هزار و ۹۴۳ مسافر در فروردین امسال، نسبت به ۱۵ هزار و ۳۷۵ نفر در سال گذشته، رشد ۸۸ درصدی را تجربه کرده است. یزدان خسروی در پایان افزود: استان کرمانشاه با داشتن ۵ پایانه مرزی مهم، از جمله پایانههای مرزی پرویزخان و خسروی، نقش کلیدی در تردد مسافران و تجارت بین ایران و عراق ایفا میکند. این پایانههای مرزی بهویژه در ایام زیارتی و تعطیلات، شاهد رفت و آمد گسترده زائران عتبات عالیات هستند و همچنین استان کرمانشاه به دلیل موقعیت راهبردی خود، یکی از قطبهای مهم حمل و نقل جادهای در غرب کشور محسوب میشود.