بر اساس آمارهای منتشر شده
از سوی بیمه مرکزی مشخص شد؛
افزایش ۱۶۵ درصدی حق بیمه
در فروردین ماه
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی بیمه مرکزی از عملکرد بازار بیمه در فروردین امسال، در این مدت حق بیمه تولیدی به بیش از ۵۱ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۵ درصد رشد را تجربه کرده است.
به گزارش کائنات، براساس آمارهای منتشر شده از سوی بیمه مرکزی از عملکرد صنعت بیمه در فروردین ماه سال جاری، در این ماه حق بیمه تولیدی بازار بیمه به ۵۱.۲ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۵ درصد رشد داشته است.
براساس این آمارها، تعداد بیمه نامههای صادر شده در فروردین ماه سال جاری ۴.۹ میلیون فقره بیمه نامه بود که نسبت به فروردین ماه سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۰.۹ درصد رشد داشت.
از سوی دیگر، میزان خسارات پرداختی بیمهای در فروردین ماه سال جاری، ۷.۱ میلیون فقره خسارت به ارزش ۱۹.۶ هزار میلیارد تومان بوده که حاکی از رشد ۱۱۰ درصدی در تعداد ارزش خسارات پرداختی و رشد ۵۹ درصدی در تعداد موارد خسارات پرداختی، است.
*رشد سهم بیمه درمان از بازار بیمه
نکته قابل توجه از سهم بازار بیمه و رشتههای عمده بیمهای در این بازار افزایش چشمگیر سهم رشته بیمه درمان از بازار بیمه است.
در فروردین ماه سال جاری رشته بیمه درمان سهم ۵۸ درصدی را از حق بیمه تولیدی بازار بیمه به خود اختصاص داد و نقشی ۴۹ درصدی از خسارات پرداختی را نیز ایفا کرد.
این در حال است که در فروردین ماه سال قبل (۱۴۰۳) سهم رشته بیمه درمان از حق بیمه تولیدی ۳۲.۴ درصد و سهم این رشته بیمه از خسارات پرداختی ۴۷.۵ درصد بود که بیانگر رشد بالای سهم بیمه درمان از بازار بیمه در سال جاری نسبت به فروردین ماه سال گذشته است.
*عمده رشتههای بیمهای
همچنین در فروردین ماه سال جاری، سه رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، زندگی و بدنه اتومبیل، پس از رشته بیمه درمان، در جایگاه دوم تا چهارم عمده رشتههای بیمهای قرار گرفتند. رشته بیمه شخص ثالث و مازاد در فروردین ماه ۱۴۰۳ سهمی ۱۵.۸ درصدی از حق بیمه تولیدی و سهمی ۱۸.۹ درصدی از خسارات پرداختی را از آن خود کرد.
رشته بیمه زندگی نیز در این ماه، سهمی ۱۲.۴ درصدی از حق بیمه تولیدی و سهمی ۱۷ درصدی از خسارات پرداختی داشت و رشته بیمه بدنه اتومبیل نیز با سهم ۳.۲ درصدی از حق بیمه تولیدی و سهمی ۸.۲ درصدی از خسارات پرداختی در چایگاه چهارم قرار گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی خبر داد؛
عرضه اوراق مرابحه ارزی ایران
در بورس مسکو به زودی
رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مجمع عمومی سالیانه مرکز مبادله ایران با اشاره به برنامههای آتی این مرکز از جمله راه اندازی بازار ارز اشخاص و فروش امتیاز صادراتی، بر لزوم پذیرش و عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی در بورسهای منطقه بویژه بورس مسکو تاکید کردند.
به گزارش کائنات، طبق اعلام مرکز مبادله ایران، جلسه مجمع عمومی عادی مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ با حضور محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و همه سهامداران برگزار شد. در این جلسه، رئیس کل بانک مرکزی تکالیف مجمع و برنامههای آتی مرکز مبادله ایران را جهت اجرای سیاستهای بانک مرکزی در بازار ارز و طلا اعلام و بر اجرای آن تاکید کردند.
فرزین در این جلسه با اشاره به برنامههای مرکز مبادله برای توسعه فعالیتهای خود در سال ۱۴۰۴ بر اجرای برنامههای ذیل در این مرکز تاکید کرد:
۱- توسعه سامانه ارز تجاری از حالت بازار نقد به بازار سلف و فوروارد و پیمانهای آتی
۲- راهاندازی بازار ارز اشخاص جهت توسعه صادرات غیر نفتی و عرضه ارز صادرکنندگان خرد به صورت طراحی امتیاز صادراتی به طوری که امکان تفکیک سیاست ارزی از سیاست تجاری به منظور تشویق صادرات فراهم شود.
۳- راهاندازی بازار ارز خدمات به صورت غیرمتمرکز بر اساس زمانبندی مشخص به طوری که کلیه نیازهای ارزی در این سامانه تامین شود.
۴- راهاندازی بازار اسکناس مسافرتی؛ در این بازار لازم است ارزهای کشورهای منطقه که جزو مقاصد مسافرتی هموطنانمان است مثل لیر ترکیه، روبل روسیه و ریال عربستان راه اندازی شود.
۵- توسعه تامین مالی ارزی از طریق انتشار صکوک مرابحه ارزی و سایر ابزارهای تامین مالی؛ در این بخش لازم است اقدامات مربوط به رتبهبندی اوراق و پذیرش و عرضه آنها در یکی از بورسهای منطقه از جمله بورس مسکو در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۳ با راهاندازی بازار ارز تجاری و ابزارها و سامانههای مختلف نقش ویژهای در بازار ارز و طلا ایفا کرد. در سال ۱۴۰۳ فرایند معاملات بازار ارز تجاری شامل سفارش گیری-جورسازی و تسویه وجوه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتقل شد و با مشارکت فعال ۲۵ بانک به عنوان کارگزار حدود هفت میلیارد دلار انواع ارز مورد معامله قرار گرفت.