پس از بروز مشکل فنی انجام شد؛
بازگشت خط احیاء شماره یک آلومینیوم المهدی
به مدار تولید
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی از بازگشت احیاء خط یک آلومینیوم المهدی به مدار تولید خبر داد.
آیین راه اندازی مجدد دیگ های احیا خط 1 شرکت آلومینیوم المهدی برگزار شد. این مراسم با حضور عادل شهرزاد معاون امور اقتصادی استانداری هرمزگان، خلیل قاسمی رئیس سازمان صمت استان، فاطمه جراره نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی،صفایی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان، حمید رجب پور مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی، جمعی از معاونین منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، رئیس اداره کار منطقه ویژه و معاونین ،مدیران و کارکنان المهدی برگزار شد.
حمید رجبپور در این آیین از وارد مدار شدن دیگ های خط یک این شرکت به مدار تولید خبر داد.
وی در ادامه افزود: با بروز نقص فنی که در ۱۳ اردیبهشت ماه 1404 در خط یک تولید رخ داد و در این رابطه خط تولید به طور کامل از مدار خارج شد. با مشاهده این وضعیت، بلافاصله از صبح روز یکشنبه عملیات رفع عیب به صورت ۲۴ ساعته آغاز شد.
*روند احیای خط و بازگشت به مدار
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی تصریح کرد:«همزمان با تیم های جوشکاری، دو تیم دیگر از همکاران، عملیات آمادهسازی دیگها را آغاز نمودند. روز پنجشنبه18 اردیبهشت جوشکاری باسبارهای انتقال جریان با ثبت یک رکورد جدید در زمانبندی بسیار کوتاه به پایان رسید و خط آماده برق دار شدن شد. رجب پور گفت: پس از گذشت ۲۴ ساعت جهت ایجاد ثبات، ظهر جمعه خط به ۱۷۵ کیلو آمپر جریان مورد نیاز ورود دیگ های احیاء رسید و از ساعت ۱۵ همان روز، فرآیند ورود دیگ ها به مدار آغاز شد.
وی همچنین اضافه کرد: در حال حاضر ۶ دیگ وارد مدار شده است و از دو دیگ مذاب برداشت شده است. با توجه به نیاز به بالانس شبکه ی برق، امکان ورود یکباره تمامی دیگها به مدار وجود ندارد، بنابراین طبق برنامهریزی، روزانه بین 2 تا 4 دیگ وارد مدار خواهند شد و در طی یک ماه آینده، خط تولید به طور کامل احیا خواهد شد.
*برنامهریزی برای جبران تولید عقبافتاده
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی بیان داشت: با توجه به برنامه تولید ۱۷۰ هزار تن آلومینیوم در سال جاری و افتتاح فاز دوم نیروگاه گازی مجموعه در پایان اردیبهشت، پیشبینی میکنیم که کمبود تولید ناشی از توقف تولید ، تا مهرماه سال جاری جبران شود. وی خاطرنشان کرد:خوشبختانه با توجه به ظرفیت تولید برق داخلی مجموعه با مشکل کمبود انرژی مواجه نیستیم و روند تولید بهسرعت به شرایط مطلوب بازخواهد گشت.
رجب پور ضمن قدردانی از حمایت مسئولان استان، اظهار داشت: از تمام کسانی که از لحظات نخست حادثه کنار ما بودند و کلیه همکارانی که چند شبانهروز بدون استراحت در کنار باسبارهای انتقال جریان جوشکاری کردند و هم آنهایی که در آماده سازی دیگ ها بدون وقفه فعال بودند، صمیمانه تشکر میکنم. زحمات این عزیزان قابل تقدیر است.
*بررسی علل حادثه و اقدامات پیشگیرانه
وی خاطرنشان کرد: یک تیم تخصصی در حال بررسی علل وقوع حادثه است تا از تکرار چنین اتفاقاتی در آینده جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی اعلام کرد: برای اولین بار موفق به دریافت مصوبه هیئتمدیره شدهاند تا بتوانند بر اساس فرمولی مشخص، پاداش متناسب با افزایش تولید را به کارکنان پرداخت کنند.
وی تأکید کرد: این مصوبه یک تصمیم پایدار و ساختاری است و صرفنظر از اینکه چه کسی مدیرعامل باشد، اجرای آن بهطور قطعی ادامه خواهد داشت.
رجب پور گفت: این اقدام به منظور ایجاد انگیزه بیشتر در میان پرسنل مجموعه اتخاذ شده و هدف آن تقویت بهرهوری و حمایت از نیروهای انسانی است که نقش اساسی در رشد تولید دارند.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی اشاره کرد که تا خردادماه، ظرفیت بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی به۳۶۶ مگاوات خواهد رسید که شامل 2 واحد گازی با ظرفیت هرکدام ۱۸۳ مگاوات است.
وی ادامه داد: سال گذشته توانستیم واحد اول گازی را وارد مدار کنیم و در حال حاضر واحد دوم گازی را با رکوردی کمسابقه در تاریخ نیروگاهی کشور وارد مدار می کنیم .
*چالشهای نرخ گاز
مدیرعامل المهدی افزود: با تکمیل هر سه فاز نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی صنایع دیگر نیز از این توسعه بهرهمند خواهند شد. اما یکی از مشکلات اساسی که با آن مواجه هستیم، تعرفه نرخ گاز است. هزینه گاز مورد محاسبه برای نیروگاه المهدی بدون در نظر گرفتن تعرفه نیروگاهی رقم بسیار بالایی دارد، به طوری که در صورت ادامه این روند، هزینههای اضافی ما تا پایان سال به حدود ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که این میزان هزینه گاز رقم بزرگی محسوب میشود. تقریبا 35 درصد رقم فروش ما تنها صرف هزینه گاز خواهد شد. این موضوع تأثیر مستقیم بر اشتغال و سرمایهگذاری دارد و نگرانیهایی در بخش تولید و توسعه ایجاد کرده است. رجبپور با اشاره به نقش حیاتی حل مشکلات نیروگاه برای سایر صنایع، مطرح کرد: صنایع زیادی منتظر هستند ببینند مشکل نیروگاه المهدی چگونه حل میشود. اگر این مشکل حل نگردد، سرمایهگذاریهای بزرگی مانند 235 میلیون دلار که بخشی انجام شده و بخشی برنامهریزی برای انجام است، با مشکل مواجه خواهد شد. مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی المهدی در پایان اظهار امیدواری کرد: با هماهنگیهای انجامشده و حمایت مسئولان استانی مشکل تعرفه گاز که با نرخ آزاد محاسبه می شود برطرف شود و فرصتهای سرمایهگذاری از دست نرود. وی همچنین بر اهمیت پیشگیری از مشکلات پیشبینینشده و برنامهریزی دقیق برای توسعه پایدار صنعت تأکید کرد.
ترمیم و پایدارسازی ۸۰ دکل انتقال برق
در شبکه خوزستان
معاون بهرهبرداری شرکت برق منطقهای خوزستان از ترمیم و پایدارسازی فونداسیون ۸۰ دکل بحرانی خطوط انتقال و فوق توزیع این شرکت خبر داد.
علی اصغر خدامراد منگری بیان کرد: باتوجه به فرسودگی فونداسیون دکلهای انتقال و فوق توزیع تحت پوشش این شرکت، عملیات ترمیم و پایدارسازی فونداسیون دکلهای خطوط انتقال و فوق توزیع برای ۸۰ دکل بحرانی در سال ۱۴۰۳ به انجام رسید.
وی با بیان اینکه این اقدام برای آمادهسازی شبکه جهت عبور از پیک مصرف تابستان سال جاری انجام گرفته، تصریح کرد: اقدامات ترمیم و پایدارسازی فونداسیون شامل ترمیم بتن چمنیها همراه جادهسازی، سکوسازی و اصلاح خرپای دکلها ( افزایش سرقالب/ تعویض لگ/ تعویض استاب ) بوده است.
به گفته معاون بهرهبرداری شرکت برق منطقهای خوزستان ارزش سرمایهگذاری این پروژه ۲۴۵ میلیارد ریال بوده و در قالب تعدادی از پروژههای اصلاح و بهینهسازی انجام شده است.
منگری تاکید کرد: با ترمیم فونداسیون دکلها و رفع خطر سقوط احتمالی دکلها، پایداری شبکه افزایش پیدا کرده است.
شرکت برق منطقهای خوزستان مسئولیت تامین و انتقال برق در ۲ استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.
ابراز رضایت مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از عملکرد منطقه گلستان
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با حضور در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه گلستان از بخشهای مختلف این مجموعه بازدید و عملکرد آن را مورد بررسی قرار داد.به گزارش روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه گلستان، کرامت ویس کرمی، در جلسه شورای اداری منطقه گلستان، ضمن تقدیر از تلاشها و دستاوردهای مدیر و کارکنان این مجموعه، بر لزوم تداوم و ارتقای سوخترسانی پایدار در سطح استان تأکید کرد.وی همچنین با اشاره به اهمیت تأمین سوخت در مناطق مختلف کشور، بر برنامهریزی دقیق و مدیریت بهینه منابع برای افزایش رضایتمندی مردم و پایداری در خدماترسانی تأکید کرد.در این جلسه، مدیران و کارکنان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه گلستان نیز گزارشی از اقدامات، برنامهها و چالشهای موجود ارائه دادند.