معاون بهداشت وزارت بهداشت:
۴۰درصد آزمایشهای پزشکی غیرضروری است
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد آزمایشهای انجام شده در کشور غیرضروری است، بر ضرورت تجمیع آزمایشگاههای کشور تاکید کرد و این اقدام را یکی از پیشنیازهای مهم در مسیر بهینهسازی خدمات آزمایشگاهی و افزایش نظارت بر نظام سلامت عنوان کرد.
دکتر علیرضا رییسی در همایش سالیانه استقرار شبکه آزمایشگاهی در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به وجود زیرساختها و ظرفیتهای قابل توجه در حوزه آزمایشگاههای کشور، گفت: متأسفانه با وجود این ظرفیتها، پراکندگی و نبود هماهنگی بین آزمایشگاهها مانع از تحقق بهرهوری مطلوب شده است.
وی افزود: آزمایشگاهها نباید بهصورت جزایر مستقل عمل کنند، بلکه باید در راستای یک شبکه منسجم و هدفمند قرار گیرند تا همافزایی لازم ایجاد شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حداقل ۴۰ درصد آزمایشهای انجامشده در کشور غیرضروری است، خاطرنشان کرد: الکترونیکی شدن فرآیند صدور نسخه نیز در برخی موارد موجب افزایش انجام آزمایشهای غیرضروری شده است.
رییسی این موضوع را نشانهای از اسراف در منابع حوزه سلامت دانست و تأکید کرد: نیازهای القایی در بخش دارو و آزمایشگاهها در حال افزایش است و امید میرود با اجرای برنامه پزشک خانواده، این روند کنترل شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به انجام سالانه حدود یک میلیارد آزمایش در کشور اظهار داشت: در حال حاضر، سهم عمدهای از این خدمات توسط بخش خصوصی ارائه میشود که نشانهای از مشارکت مناسب این بخش است؛ اما همچنان انتظار میرود با هماهنگی بیشتر، سهم بخش دولتی نیز افزایش یابد.
رییسی انجام معاینات بالینی توسط پزشکان را یکی از اصول اساسی طب بالینی دانست و نسبت به کمرنگ شدن این مهارت در میان نسل جدید پزشکان هشدار داد.
وی خاطرنشان کرد: هرچند پیشرفتهای فناورانه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی موجب افزایش دقت و سرعت تشخیص شده، اما نباید جایگزین دانش و قضاوت بالینی پزشکان شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت استانداردسازی فناوریهای مورد استفاده در آزمایشگاهها، افزود: دستگاههای پیشرفته نیازمند کالیبراسیون مستمر هستند و استفاده نادرست از فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی توسط افراد غیرمتخصص، میتواند مشکلات جدیدی در نظام سلامت ایجاد کند.
وی ادامه داد: در آینده، با پیشرفت پزشکی شخصیسازیشده، ساختار خدمات آزمایشگاهی و درمانی کشور دستخوش تحول خواهد شد و ممکن است به جای خانههای بهداشت فیزیکی، شاهد گسترش خانههای بهداشت دیجیتال و خدمات تلهمدیسین باشیم.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، رییسی همچنین بر لزوم بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای آزمایشگاهی کشور تأکید کرد و گفت: در کنار توسعه تجهیزات، باید به ارتقاء زیرساختهای حملونقل ایمن و فناوری اطلاعات در حوزه آزمایشگاهها نیز توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار آزمایشگاه در کشور، تصریح کرد: این آزمایشگاهها باید به پرونده الکترونیک سلامت متصل شوند تا امکان نظارت و مدیریت یکپارچه و مؤثر فراهم شود.
رییسی در پایان ضمن قدردانی از زحمات جامعه آزمایشگاهی کشور در دوران مقابله با همهگیری کرونا، عملکرد آنها را در این برهه تاریخی شایسته تقدیر و تحسین دانست.
رئیس سازمان پزشکی قانونی مطرح کرد؛
درخواست تشکیل قرارگاه مدیریت امنیت روانی در جامعه
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اهمیت موضوع امنیت روانی، گفت: در حوزه امنیت روانی به یک قرارگاه یا دبیرخانه ویژه احتیاج داریم که تحت نظارت آن، بایدها و نبایدهایی که هر یک از دستگاههای متولی در این حوزه باید انجام دهند مشخص و ابلاغ شود.
به گزارش قوه قضاییه، عباس مسجدی در اولین نشست بررسی امنیت روانی و مؤلفههای شکلگیری آن که با حضور نمایندگانی از ۱۳ دستگاه متولی در سالن جلسات سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد، اظهار کرد: امنیت روانی یکی از مهمترین وظایف دولتهاست و مهمترین خواسته مردم از حاکمیت نیز تأمین و برقراری امنیت روانی در جامعه است.
وی با تأکید بر اینکه تمامی دستگاههای متولی امر امنیت، دلسوزانه و مسئولانه پای کار هستند، تصریح کرد: برای موضوع امنیت و تأمین آن باید وقت و زمان کافی صرف کرد و متولیان امر، نخبگان و دانشگاهیان گرد هم آیند و پیشنهادات سازنده خود را در این زمینه مطرح کنند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: برای این موضوع باید نقشه راه تهیه شود به نحوی که در قالب آن وظایف و تکالیف تمام اجزای تامین کننده امنیت روانی جامعه به طور دقیق مشخص باشد. وی با اشاره به اینکه این سازمان مسئولیت مستقیمی در این زمینه ندارد، اما نسبت به اجرای آن احساس تکلیف میکند، بیان کرد: قرارگاه مدیریت امنیت روانی در هر مکانی که دستگاههای متولی تصمیم بگیرند ایجاد خواهد شد تا به سرعت وارد بحثهای اجرایی و عملیاتی شود. بر اساس این گزارش، در این جلسه نکاتی در خصوص مؤلفههای مرتبط با امنیت اجتماعی، ضرورت ایجاد قرارگاه امنیت روانی، پیشنهاد ایجاد کلینیک امنیت روانی، شفافسازی و ابهامزدایی، تشکیل دادسرای ویژه برخورد با جرایم مخدوش کننده امنیت روانی، پایش محیط ذهنی، عینی و مجازی در موضوع امنیت، تشکیل اتاق فکر، جلب اعتماد عمومی، تقویت احساس امنیت در مردم و از سوی اعضای شرکت کننده مطرح شد.
مسجدی در ادامه بار دیگر با اشاره به اهمیت موضوع امنیت روانی و تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر این موضوع اظهار امیدواری کرد با حضور همه دستگاههای متولی، طرح جامعی در حوزه امنیت روانی جامعه تدوین و به واسطه آن دغدغههای مقام معظم رهبری در این بخش مرتفع و جامعه از آثار مثبت آن بهرهمند شود.
در این جلسه نمایندگانی از حفاظت و اطلاعات، پژوهشگاه و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی، نیروی انتظامی، وزارت آموزش و پرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه بقیه الله و ... حضور داشتند.
چند درصد از پسماندهای ساختمانی پایتخت بازیافت میشوند؟
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران وضعیت جمعآوری پسماندهای ساختمانی شهر تهران را تشریح کرد.
محسن قضاتلو در رابطه با وضعیت مدیریت پسماند ساختمانی اظهارکرد: پسماندهای ساختمانی که در شهر تهران تولید میشوند؛ عمدتا به مجتمع آبعلی و قبل از منطقه جاجرود منتقل میشوند. وی در ادامه با اشاره به اینکه در این چرخه بازیافت؛ بخشی از پسماندهای ساختمانی تولیدی مجددا به کار گرفته میشوند، گفت: محصولاتی نظیر بلوک سیمانی از پسماندهای ساختمانی تولید میشود. رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: تقریبا بخش عمدهای از این پسماندها بازیافت شده و مجددا مورد استفاده قرار میگیرد. مابقی این پسماندها در اماکن تعبیه شده، دفن میشود.
بر اساس گزارش سایت شهر، قضاتلو تاکید کرد: درمجموع میتوان گفت ۶۰ درصد از پسماندهای ساختمانی مجددا به چرخه مصرف برگشته و بازیافت می شوند.