هدفگذاری کوتاهمدت و نتیجهگرا،
کلید همکاریهای فناورانه ایران و روسیه
دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در حوزه علم و فناوری و معاون علمی رئیسجمهور ایران، همکاریهای فناورانه ایران و روسیه را با اولویت هدفگذاریهای کوتاهمدت و نتیجهگرا بررسی کردند.
آندری فورسنکو دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در حوزه علم و فناوری در راس هیاتی بلندپایه با حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، دیدار و در خصوص گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینههای هوش مصنوعی (AI)، فناوریهای پیشرفته و چگونگی استفاده از آنها در صنایع مختلف به بحث و تبادلنظر پرداختند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری نیز در این دیدار با اشاره به ویژگیهای خاص چاههای نفتی سپهر و جفیر، گفت: این چاه با عمق ۴۶۰۰ متر، جزء چاههای عمیق کشور محسوب میشود و نیازمند مراقبت ویژه است.
حسین افشین افزود: به دلیل فشار بالای این چاه (حدود ۷۰۰ بار)، داشتن دادههای آنلاین بسیار حائز اهمیت است و در غیر این صورت، ممکن است به علت اُفت فشار، یک چاه را از دست بدهیم لذا با اعمال تغییرات و با استفاده از دادههای آنلاین، میزان تولید از ۴۷ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه رسید.
وی با بیان اینکه چاه سپهر و جفیر جزء اولین چاههای هوشمند کشور به شمار میرود، اظهارکرد: این پروژه در کمتر از یکسال به انجام رسیده و ما در تلاش هستیم تا تمامی چاههای خود را هوشمند کنیم. هدف ما در زمینه هوش مصنوعی، ایجاد نمونههای موفق و تکثیر آنهاست.
دولت چهاردهم، پرچم فناوریهای کوانتوم و فوتونیک را برافراشته میکند
معاون علمی رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه، این مجموعه در دولت چهاردهم بر فناوریهای نوظهور و علوم پایه، به ویژه در حوزههای کوانتوم و فوتونیک، تمرکز ویژهای کرده و در این زمینه علاقهمند به همکاری مشترک با روسیه است، افزود: ما در حوزههای ارتباطات، حسگرها و محاسبات کوانتومی اقدامات جدی انجام دادهایم و معتقدیم که انقلابهای صنعتی از تمرکز بر علوم پایه نشأت میگیرند.
افشین با اشاره به توانمندیهای ایران در حوزه هوش مصنوعی گفت: با وجود سرمایهگذاری کمتر در زیرساختهای محاسباتی نسبت به سایر کشورهای منطقه، توانستهایم در کمتر از یک سال، زیرساخت مناسبی ایجاد کنیم و نیروی انسانی بسیار توانمندی در این حوزه تربیت کنیم.
پیوند فناوریها، کلید توسعه هوش مصنوعی
معاون علمی رئیسجمهور همچنین با تاکید بر اهمیت ارتباط بین متخصصین حوزههای مختلف و متخصصین هوش مصنوعی، افزود: در هوش مصنوعی، تنها متخصصین برنامهنویس کارساز نیستند، بلکه نیازمند واسطی بین فناوریهای مختلف و متخصصین هوش مصنوعی هستیم. افشین افزود:به همین دلیل، ما سعی کردهایم مدلهای موفق در صنعت را به کمک هوش مصنوعی گسترش دهیم و ارتباط بین دامنههای فنی و متخصصین هوش مصنوعی را برقرار کنیم.
همکاری ایران و روسیه برای تسلط بر آینده فلزات نادر
معاون علمی رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: ما بسیار علاقهمند به همکاری مشترک با کشور روسیه در حوزههای فلزات نادر هستیم، چرا که میدانیم آینده جهان بر فلزات کمیاب، متمرکز خواهد شد.
افشین با اشاره به اهمیت مسائل زیستمحیطی، اظهار کرد: گِلهای حفاری که از چاههای نفت استخراج میشوند، حاوی فلزات کمیاب هستند که هم استخراج و هم پالایش آنها میتواند اثرات زیستمحیطی داشته باشد. این موضوع نیازمند توجه و یافتن راهکارهای مناسب است. وی در ادامه با تاکید بر اهمیت هدفگذاریهای کوتاه مدت و نتیجهگرا بیان کرد: ما ترجیح میدهیم هدفگذاریهای کوتاهمدت با نتیجه را جایگزین هدفگذاریهای بلندمدتی کنیم که نتیجه آنها مشخص نیست.
آینده همکاری ایران و روسیه، با تمرکز بر فناوریهای نوین ترسیم میشود
دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در حوزه علم و فناوری نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در دنیای امروز، اظهار کرد: نیاز به هوش مصنوعی برای حل مسائل پیچیده و بهینهسازی فرآیندها بیش از پیش احساس میشود و ما امیدواریم که با همکاری مشترک، بتوانیم از این فناوری به بهترین شکل بهرهمند شویم. آندری فورسنکو با اشاره به اینکه هوش مصنوعی به موضوع روز جهانی تبدیل شده است، گفت: به نظر من، اگر از هوش مصنوعی به درستی و با برنامهریزی دقیق استفاده شود، میتوان بر بسیاری از چالشها فائق آمد و راهحلهای نوآورانهای برای مشکلات موجود ارائه داد. وی همچنین با اشاره به پروژههای فناورانهای که در این دیدار ارائه شد، خاطرنشان کرد: این پروژهها نشان دادند که چگونه میتوان از فناوریهای نوین برای حل مسائل فنی و صنعتی استفاده کرد. مساله مهم، یافتن راهکارهایی است که استفاده از این فناوریها را هم برای ایران و هم برای روسیه سودمند سازد و در راستای منافع مشترک دو کشور باشد. فورسنکو همچنین در ادامه با بیان اینکه هوش مصنوعی از نظر ریاضی، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مقولهای بسیار پیچیده است، بر اهمیت آموزش علوم پایه به متخصصان حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد. وی همچنین ضمن تمجید از دستاوردهای ارائه شده توسط طرف ایرانی، بیان کرد: آنچه امروز مشاهده کردیم، بر پایه قوانین فیزیکی پیشرفته و فناوریهای مدرن بنا شده است و نشاندهنده ظرفیت بالای متخصصان ایرانی در این زمینه است. این مقام روس ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده در این نشست، اظهار امیدواری کرد ایران و روسیه در این زمینهها به توافقات مثبتی دست یابند.
پزشکیان اصلاحیه قانون مجازات قاچاق اسلحه
و مهمات را برای اجرا ابلاغ کرد
رئیس جمهور «قانون اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» را برای اجرا ابلاغ کرد. «مسعود پزشکیان» در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» را که در جلسه علنی روز چهارشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به قوه قضاییه و وزارتخانههای کشور، دادگستری و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ابلاغ کرد.
انتصاب دو عضو جدید هیات پیگیری اجرای قانون اساسی
مسعود پزشکیان در اجرای بند (الف) و بند (ب) ماده (۳) دستورالعمل نحوه اعمال مسئولیت رئیسجمهور در اجرای قانون اساسی و تبصره (۱) در احکامی جداگانه، به ترتیب آقایان محسن اسماعیلی و ستار عزیزی را به مدت ۲ سال به عنوان اعضای «هیات پیگیری اجرای قانون اساسی» منصوب کرد. رئیس جمهور در بخشی از این احکام تصریح کرده است: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مهمترین سند حقوقی کشور و تجلیبخش اراده مردم در تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران و میثاق ملت و مسئولان و محور وفاق آنان است. اجرای دقیق این قانون تضمینکننده عادلانه حقوق، آزادیهای بنیادین و منافع آحاد مردم و موجب تعالی و پیشرفت همهجانبه کشور در تمامی عرصههای حیات اجتماعی خواهد بود.
رضایی: ایران برای هر سناریویی آماده شده است
دبیر شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان اینکه ایران برای هر سناریویی آماده شده است، گفت: رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد.
محسن رضایی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: ترامپ پیش از استقرار در کاخ سفید، مدعی شده بود که طرحهایی برای پایان فوری و حتی ۲۴ ساعته جنگها دارد؛ اما جنگ اوکراین ادامه دارد، آتشبس در غزه و لبنان شکسته شده و ارتش اشغالگر اسرائیل بخشهایی از سوریه را اشغال کرده است. وی تاکید کرد: درخصوص مذاکرات با ایران نیز جمهوری اسلامی ایران جدیت و اراده خود برای مذاکره و توافق را نشان داده است. اما ترامپ و تیم او متأثر از نتانیاهو و نئوکانها هنوز در سردرگمی و آشفتگی به سر میبرند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان مطلب خود با بیان اینکه ایران برای هر سناریویی آماده شده است، تصریح کرد: رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد.
بقائی: توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی است
سخنگوی وزارت امور خارجه حملات نظامی رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه و بمباران و تخریب تاسیسات غیرنظامی و توانمندیهای دفاعی این کشور در دمشق، لاذقیه، ادلب، حماه، قنیطره و درعا را به شدت محکوم کرد. «اسماعیل بقائی» با اشاره به تجاوز مکرر رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن داراییهای راهبردی و امکانات زیربنایی نظامی و غیرنظامی سوریه و تداوم اشغال بخشهایی از این کشور از سوی این رژیم، تاکید کرد امروز برای همگان روشن شده است که هدف اصلی رژیم اشغالگر، تخریب و نابودی توانمندیهای دفاعی، اقتصادی و زیربنایی سوریه به عنوان یک کشور مستقل است تا بتواند مطامع شرورانه خود را در این کشور و منطقه دنبال کرده و همزمان به نسلکشی در فلسطین اشغالی و تجاوز و اشغالگری در لبنان ادامه دهد بقائی با یادآوری موضع اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت حفظ و صیانت از تمامیت سرزمینی و عزت و حاکمیت ملی سوریه بهعنوان یک کشور مستقل و ملت متمدن و اثرگذار در امنیت و ثبات منطقه مهم غرب آسیا، مجددا مسئولیت همه طرفهای دخیل در شکلگیری وضعیت کنونی سوریه از طریق زمینهسازی سوء استفاده و توسعهطلبی رژیم اسرائیل در این کشور را خاطرنشان کرد و تصریح نمود: توقف جنگافروزی و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه مستلزم اقدام فوری و موثر جامعه جهانی بهویژه کشورهای منطقه است و بر این اساس ضروری است سازمان همکاریهای اسلامی از ساز و کارهای موجود برای وادار کردن شورای امنیت سازمان ملل به ایفای وظیفه خود در قبال قانونشکنی و نقض صلح از سوی رژیم اسرائیل استفاده کند.