روزنامه کائنات
6

انرژی

1403 شنبه 18 اسفند - شماره 4791

هشدار به تهراني‌ها کاهش 45 درصدي بارندگي


 در حالي که تهران پنجمين سال پياپي خشکسالي را پشت سر مي‌گذارد، کاهش 45 درصدي بارندگي‌ها زنگ خطر کم‌آبي را براي پايتخت به صدا درآورده است. مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد که برنامه‌اي براي نوبت‌بندي آب وجود ندارد، اما از شهروندان درخواست کرد مصرف خود را 20 درصد کاهش دهند تا تابستان سختي را پيش رو نداشته باشيم.
بر اساس گزارش‌هاي رسمي، وضعيت منابع آبي تهران به شدت بحراني شده است. حجم ذخاير سدهاي تأمين‌کننده آب پايتخت کاهش يافته و پيش‌بيني‌هاي هواشناسي نيز از ادامه خشکسالي براي سال آينده خبر مي‌دهد.
اين در حالي است که به گفته مقامات، مصرف آب در پايتخت همچنان بسيار بالاتر از الگوي استاندارد است. در اين بين محسن اردکاني مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اينکه سرانه مصرف هر شهروند تهراني 250 ليتر در شبانه‌روز است، اين ميزان را بسيار بالاتر از الگوي استاندارد 130 ليتري دانست و تأکيد کرد که تنها 35 درصد مشترکان در چارچوب استاندارد مصرف مي‌کنند، در حالي که 60 درصد آن‌ها تا دو برابر الگوي تعيين‌شده و 5 درصد بيش از دو برابر آن مصرف دارند.
وي همچنين نسبت به مصرف بي‌رويه برخي از شهروندان هشدار داد و گفت: شايسته نيست در شرايطي که تهران با ناترازي منابع و مصارف آبي روبه‌روست، برخي افراد روزانه 500 ليتر آب مصرف کنند. به گفته اردکاني، براي مشترکان بدمصرف ابتدا اخطار صادر مي‌شود و در صورت ادامه مصرف بالا، محدوديت‌هايي در دسترسي به آب براي آن‌ها اعمال خواهد شد.
هم‌زمان با نزديک شدن به ايام نوروز، افزايش مصرف آب به دليل خانه‌تکاني‌هاي گسترده نگراني‌هايي را ايجاد کرده است. حسام خسروي، معاون بهره‌برداري و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران، نيز اعلام کرد که در آخرين جمعه پيش از ماه رمضان، مصرف لحظه‌اي آب در پايتخت به 48 هزار ليتر بر ثانيه رسيد که نسبت به سال گذشته 8 هزار ليتر بر ثانيه افزايش داشته است.
وي تصريح کرد که اين ميزان مصرف، آن هم در اسفندماه و هواي سرد، بي‌سابقه بوده است. با اين حال، اطلاع‌رساني‌هاي اخير سبب کاهش نسبي مصرف شده و اميد مي‌رود شهروندان با صرفه‌جويي 20 درصدي، از بروز تنش آبي در روزهاي گرم پيش رو جلوگيري کنند.
باتوجه به ضعيف بودن بارش‌هاي برفي در سال جاري، وضعيت نامناسب منابع آبي ادامه خواهد داشت، که پيش‌بيني‌ها نشان‌دهنده ادامه خشکسالي در سال آينده است و شهروندان بايد با همکاري در مصرف بهينه آب، به حفظ منابع محدود موجود کمک کنند. با اين شرايط، نقش شهروندان در مديريت مصرف آب بيش از پيش اهميت دارد. مسئولان اميدوارند که با همراهي مردم، تهران بتواند بدون قطعي و جيره‌بندي آب از اين بحران عبور کند.

دوربين‌هاي ضدانفجار
 پالايشگاه سوم پارس جنوبي به‌روزرساني شد
 دوربين‌هاي ضدانفجار پالايشگاه سوم مجتمع گاز پارس جنوبي با هدف صرفه‌جويي يک ميليون دلاري و با نوآوري داخلي‌ به‌روزرساني شد.
مسعود يزدان‌پناه، رئيس آي‌سي‌تي پالايشگاه سوم پارس جنوبي گفت: پروژه نوسازي دوربين‌هاي ضد انفجار با هدف به‌روزرساني و ارتقاي سيستم‌هاي دوربين‌هاي ضد انفجار پالايشگاه سوم پارس جنوبي با موفقيت اجرا شد و توانست افزون بر افزايش کارايي و امنيت، مديريت بهتر در فرآيندهاي بهره‌برداري را نيز به همراه داشته باشد.
وي افزود: با توجه به اينکه خريد دوربين‌هاي ضد انفجار جديد به دليل هزينه‌هاي بسيار بالا نيز در دستور کار قرار داشت، تيم فني اين پالايشگاه با کمک يکي از شرکت‌هاي خلاق و باتجربه پارک علم و فناوري خليج فارس، با بررسي‌هاي دقيق و مطالعات فني گسترده، راهکاري خلاقانه را براي ارتقا، تعمير و راه‌اندازي مجدد اين مجموعه را انجام دادند و در نتيجه پالايشگاه سوم از خريد کالاهاي خارجي در اين پروژه به‌صورت کامل بي‌نياز شد. يزدان‌پناه با اشاره به مسائل مهم اين پروژه تصريح کرد: به‌جاي تعويض کامل دوربين‌هاي قديمي، فرآيند به‌روزرساني آنها از حالت آنالوگ به سيستم‌هاي ديجيتال (IP) انجام شد. وي گفت: اين اقدام ارزشمند سبب شد، دوربين‌ها بدون نياز به تعويض کامل با استانداردهاي روز دنيا همگام شوند و در نتيجه اين رويکرد هوشمندانه، بيش از يک ميليون دلار براي پالايشگاه صرفه‌جويي انجام شده است. رئيس آي‌سي‌تي پالايشگاه سوم پارس جنوبي اظهار کرد: اين اقدام ارزشمند موفقيتي است که نه‌تنها امنيت و کارايي سيستم‌هاي نظارتي پالايشگاه را بهبود بخشيد، بلکه نمونه‌اي از مديريت بهينه منابع و ارتقا فرآيندهاي بهره‌برداري در پروژه‌هاي ملي به شمار مي‌آيد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه