سخنگوی صنعت آب کشور خبر داد؛
اجرای پروژههای آبی توسط مهندسان ایرانی
در ۲۰ کشور جهان
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در عرصههای ملی و بینالمللی پروژههای مختلفی در صنعت آب و برق در بیش از ۲۰ کشور توسط جامعه ۷۰۱ هزارنفری مهندسین مشاور ایرانی در حال انجام است.
عیسی بزرگزاده در نشست خبری پروژه چند منظوره «اومااویا» سریلانکا با بیان اینکه در کمیسیون بینالمللی سدهای بزرگ، ۱۰۶ کشور عضو هستند و ایران نیز از سال ۱۳۷۴ به عضویت این کمیسیون درآمد و ۲۳ کمیته داخلی ذیل این امر در کشور ایجاد شده است، اظهار کرد: همچنین ایران در کمیسیون بینالمللی آبیاری و زهکشی از سال ۱۳۴۷ عضو شده و در این زمینه حدود ۱۰ کمیته استانی در کشور فعال شده است.
به گفته وی در این کمیسیون ۷۸ کشور عضو هستند و سالانه دهها مقاله و تحلیل معتبر مهندسان ایرانی حاصل کار بین صنعت و دانشگاه در نشریات عرصه بین الملل مختلف به چاپ میرسد.
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به پتانسیل ایران در این حوزه، گفت: ظرفیت صادرات سازههای فنی - مهندسی سالانه ۳.۵ میلیارد دلار است، اما شرایط حاضر فعالیت را در این بخش با دشواریهایی مواجه کرده است.
بزرگزاده با بیان اینکه شرکت فراب به نمایندگی از جامعه مهندسی ایران این پروژه پیچیده را در خارج از کشور اجرا و به نتیجه رساند، اظهار کرد: ایران در حال حاضر ۱۰۲ مهندس مشاور رسمی و صاحب صلاحیت در رشته های مختلف دارد.در همین راستا ۱۴ هزار و ۶۲۳ پیمانکار فعال بوده و ۷۰۱ هزار نفر در این بخش به طور رسمی مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اینکه تشدید تحریمهای ظالمانه بر کشور، فعالیت در این حوزه را با دشواریهایی مواجه کرده است، گفت: به رغم این شرایط مهندسان و متخصصان ایرانی از هند تا آفریقا و از امریکای جنوبی تا آسیای میانه در حال اجرا و پیشبرد پروژههای بزرگ و پیچیده در صنعت آب و برق هستند، از جمله میتوان به اجرای این پروژهها در کشورهای عراق، ازبکستان، سودان، نیجریه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان و غیره اشاره کرد.
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه در ساخت سدها از عناصر مقاومت و نفوذناپذیری استفاده میشود بهگثنهای که بیش از ۱۰۰ متر زیر سدها عایق نفوذناپذیر ایجاد میشود.
بزرگزاده با بیان اینکه دانش سدسازی در کنار مهارت و امکان ساخت از اهمیت ویژهای برخوردار است، اظهار کرد: در این زمینه توجه مهندسان ایرانی به مباحث غیرسازهای، مهارت تامین مالی، مهارت کنترل پروژه، اعمال ملاحظات کنترل و مدیریت سیلاب و نیز اعمال ملاحظات مربوط به مباحث تغییر اقلیم قابل توجه است.
ظرفیت پالایشگاهی آسیب دیده روسیه احیا شد
روسیه موفق شده است با سرعت، برخی از پالایشگاههای نفت مهمی که بر اثر حملات پهپادی اوکراین آسیب دیدند را تعمیر کرده و ظرفیت پالایشگاهی غیرفعال را از ۱۴ درصد، به حدود ۱۰ درصد کاهش دهد.
اوکراین از ابتدای سال ۲۰۲۴، حملات پهپادی علیه زیرساخت انرژی روسیه را تشدید کرد و برخی از بزرگترین پالایشگاههای نفت این کشور را هدف حمله قرار داد و باعث افزایش قیمت نفت شد.
روسیه میگوید حملات پهپادی، مصداق تروریسم است. در مقابل، اوکراین میگوید حملات پهپادی این کشور به روسیه، موجه است زیرا برای بقا میجنگد. روسیه هم حملات تلافی جویانه گسترده به زیرساختهای انرژی اوکراین انجام داده است.
از زمان حمله به تاسیسات تانکو در دوم آوریل، هیچ گزارشی مبنی بر حملات موفقیت آمیز به پالایشگاههای بزرگ روسیه منتشر نشده است.
روسیه با وجود مشکلاتی که در دستیابی به دانش غربی وجود دارد، به سرعت در حال تعمیر پالایشگاههای خود است.
این پالایشگاهها شامل پالایشگاه ریازان متعلق به روسنفت است که واحدهای تقطیر نفت خام بزرگ و کوچک خود را به مدار فعالیت برگرداند. همچنین واحد CDU-۴پالایشگاه کویبیشف، واحد CDU-۵ پالایشگاه سیزران و واحد CDU-۶ این تاسیسات که قبلا برای تعمیرات، غیرفعال بود، راه اندازی شد.
طبق محاسبات رویترز، مجموع ظرفیت پالایش نفت اولیه روسیه که بر اثر حملات پهپادی، غیرفعال شده بود، از ۱۲۳ هزار تن در روز (۹۰۷ هزار بشکه در روز)، به ۹۰ هزار و ۵۰۰ تن (۶۶۰ هزار بشکه در روز) کاهش یافت.
با این حال، در مجموع، ظرفیت پالایش نفت روسیه که به دلایل اختلالات و تعمیرات مختلف، آفلاین شده است، ۴.۴ میلیون تن در آوریل پیش بینی میشود که بالاتر از ۴.۱ میلیون تن در مارس است.
توقف حملات اوکراین پس از انتقاد آمریکا روی داد که بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان است و قیمت سوخت در آن، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر، به موضوع حساسی تبدیل شده است.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، هفته گذشته در پاسخ به تام کاتن، سناتور جمهوریخواه در خصوص اینکه چرا دولت جو بایدن، اوکراینیها را از حملات به قابلیتهای جنگساز روسیه منصرف میکند، به کمیته خدمات مسلح سنا گفت: این حملات میتواند به بازارهای جهانی انرژی آسیب بزند.
بر اساس گزارش رویترز، وی اظهار کرد: مطمئنا، این حملات میتوانند تاثیری دنبالهدار بر وضعیت انرژی جهانی داشته باشند، اما کاملا صادقانه بگویم، تصور میکنم بهتر است اوکراین، اهداف تاکتیکی و عملیاتی را دنبال کند که میتوانند مستقیما بر نبرد فعلی تاثیر بگذارند.
تحلیلگران غربی:
تشدید تحریمهای نفتی آمریکا به دلیل پاسخ ایران بعید است
تحلیلگران غربی به رویترز گفتند پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، بعید است باعث شود دولت بایدن اقدام چشمگیری علیه صادرات نفت ایران، انجام دهد زیرا نگران افزایش قیمت نفت و عصبانیت چین است.
اندکی پس از عملیات ایران که در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق در اول آوریل انجام شد، سران جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات این کشور را متهم کردند در اعمال تدابیر فعلی، کوتاهی کرده است و هفته جاری، یک سلسله لوایح را برای تشدید تحریمها علیه ایران، معرفی خواهند کرد.
با این حال، چندین تحلیلگر منطقهای به رویترز گفتند: تردید دارند دولت بایدن، اقدام قابل توجهی برای تشدید تحریمهای فعلی آمریکا علیه صادرات نفت ایران انجام دهد.
اسکات مادل، مامور سابق سیا و مدیرعامل فعلی گروه «راپیدان انرژی» در این باره گفت: حتی اگر این لوایح تصویب شوند، دشوار بتوان دید که دولت بایدن، بیش از حد وارد عمل شود یا تحریمهای موجود یا تحریمهای جدید را برای کاهش یا محدود کردن صادرات نفت ایران به هر طریق معنیداری، اعمال کند.
با وجود تحریمهای آمریکا، گروه «راپیدان انرژی» تخمین میزند صادرات نفت ایران بدون در نظر گرفتن میعانات که یک نفت بسیار سبک است، به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است. به گفته مادل، این رقم نزدیک به دو میلیون بشکه در روز صادراتی است که ایران قبل از تحریمها، داشت. تاثیر احتمالی هرگونه اقدامی روی قیمت بنزین، یکی از دلایلی است که بایدن ممکن است اقدام شدیدی برای محدود کردن صادرات نفت ایران، انجام ندهد.
کیمبرلی دونوان، کارشناس تحریمها و مبارزه با پولشویی در شورای آتلانتیک، گفت: تحریمهای مرتبط با نفت در دو سال گذشته، به شدت اجرا نشده است. من انتظار ندارم که دولت بایدن در واکنش به حملات موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، قوانین اجرایی را تشدید کند و دلیل عمده آن هم، نگرانی نسبت به افزایش قیمت نفت است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین در پمپ بنزینها، به موضوع مهمی در سال انتخابات تبدیل شده است.
*مسئله چین
اجرای تهاجمی تحریمها همچنین میتواند روابط آمریکا و چین را که مقامات چینی و آمریکایی پس از یک دوره دشوار، تلاش کرده اند آن را ترمیم کنند، بیثبات کند.
چین، بزرگترین مشتری نفت ایران است. طبق ارزیابی شرکت تخصصی ردیابی نفتکش «ورتکسا آنالیتیکس»، چین در سال میلادی گذشته، رکورد ۵۵.۶ میلیون تن معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه نفت خام ایران را خریداری کرده است. این حجم معادل ۹۰ درصد از صادرات نفت خام ایران بوده و ۱۰ درصد از واردات نفت به چین را تشکیل می دهد.
چندین تحلیلگر پیش بینی کردند واشنگتن ممکن است اقداماتی را علیه صادرات نفت ایران انجام دهد تا هرگونه واکنش احتمال رژیم صهیونیستی را ملایم کند. اما این اقدام، اقدام چشمگیری مانند تحریم یک موسسه مالی بزرگ چینی نخواهد بود و ممکن است شامل هدف قرار دادن نهادهای چینی یا سایر نهادهای درگیر در چنین تجارتی باشد.