عضو شورای ملی زعفران ایران:
زعفران ایران به اسم کشورهای دیگر صادر میشود
عضو شورای ملی زعفران ایران گفت: بازارهای صادراتی که سالها پیش با زحمت آماده کرده بودیم را به دلیل عدم مدیریت در تولید، برداشت و صادرات دو دستی تقدیم افغانستان و برخی کشورهای دیگر کردیم.
علی حسینی با بیان اینکه در گذشته تولید کننده بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا بودیم، گفت: در حال حاضر اما این درصد کمتر شده و حتی کمتر نیز خواهد شد، زیرا تولید زعفران به دلیل عدم آموزشهای درست در کاشت، داشت و برداشت کاهش یافته و قیمت آن نسبت به ۵ ماه گذشته حدود ۴ برابر بیشتر شده است.
وی ادامه داد: درست است که افزایش قیمت ممکن است تا جایی به نفع تولیدکننده باشد، اما در یک نقطهای بازارها و مشتریان خود را از دست میدهیم.
عضو شورای ملی زعفران ایران اضافه کرد: تصور میکنیم تولیدکننده اول زعفران در دنیا هستیم؛ ولی هند، یونان، مراکش، اسپانیا هم وارد عرصه شده و تولیدکنندگان قدری هستند. افغانستان نیز از دیگر تولیدکننده های زعفران به شمار می رود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زعفران ایران از کشور خارج می شود و سپس با اسم کشورها دیگر مجددا صادر می شود، گفت: افغانستان کمتر از ۲۰ تن زعفران تولید می کند ولی حدود ۷۰ تن صادرات دارد. این یعنی زعفران ما به آنجا می رود و سپس بسته بندی شده و از آنجا صادر می شود.
به گفته وی عمده ترین وارد کننده زعفران ایران، افغانستان و سپس امارات، اسپانیا و چین است. این یعنی بازاری که سالها پیش با زحمت آماده کرده بودیم دو دستی تقدیم افغانستان شد و آنها نیز به هند، عربستان و آمریکا صادر می کنند.
حسینی عنوان کرد: هند تعرفه سنگینی برای واردات زعفران از ایران دارد به همین دلیل زعفران ایران وارد افغانستان شده و سپس به هند می رود.
این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه نگاهمان به تجارت با زعفران تنها از مسیر خام فروشی است، گفت: علاوه بر مشکلاتی که در بخش آموزش و مدیریت تولید و بسته بندی زعفران وجود دارد، صادرات نیز با موانعی همراه است و دولت باید این موانع صادراتی را بردارد. وقتی موانع موجود باشد امکان صادرات نیست. معافیت تعهد ارزی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی باید اولویت اول دولت باشد.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه موانع پیش روی صادرات باعث شده که بازارهای هدف را از دست بدهیم و حجم صادرات کاهش یابد، گفت: باید عارضه یابی کنیم تا مشخص شود مشکل دقیقا از کجاست و چرا تولید کاهش یافته است. در دهه ۵۰ تا ۶۰ در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو زعفران تولید میکردیم، اما در حال حاضر این عدد به ۲ کیلو در هر هکتار رسیده است. وی با بیان اینکه مدیریت تولید می لنگد، افزود: اگر کشاورز بتواند در هر هکتار ۶ تا ۷ کیلو زعفران برداشت کند تولید توجیه اقتصادی دارد و میتوانیم با دنیا رقابت کنیم.
حسینی در پایان گفت: در هر مترمربع زمین باید یک گرم زعفران خشک تولید کنیم، اما در حال حاضر در هر هکتار ۲۰۰ میلی گرم تولید میشود. این یعنی منابع ارزشمند آب و خاک و انرژی برای تولید صرف می شود اما عملکرد در واحد سطح بسیار پایین است. باید عملکرد را افزایش دهیم. وزارت جهادکشاورزی باید در این بخش جدیتر باشد، زیرا با حرف و وعده نمیتوان به این مهم دست یافت.
برگزاری کمیته انتصابات اداره امور بانک ملی ایران شعب شرق تهران
جلسه کمیته انتصابات اداره امور شعب شرق تهران با حضور قائم مقام مدير عامل، مدیر امور شعب منطقه تهران و مستقل، رئیس اداره امور شعب شرق تهران، معاونین و دیگر مسئولان به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد.
به گزارش کائنات و به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، در این مراسم نصرت الله شهبازی کسب رتبه اول سهم بازار در پایان سال گذشته را مرهون زحمات تمامی همکاران در واحدهای صف و ستاد دانست و گفت: کنترل مصارف اعتباری در پایان سال ۱۴۰۲ و مدیریت آن در نهایت منجر به رفع ناترازی بانک شد.
شهبازی در این جلسه به راهکارهای استفاده بهینه از سقف مصارف اشاره کرد و گفت: ایجاد سقف مصارف از سوی بانک مرکزی مطرح شده و سیاست کلی آن کاهش مصارف بانکها است که این کنترلها شرایط سختی را برای بانک ها رقم زده است.
قائم مقام مدير عامل بانک ملی ایران در ادامه افزود: بانک ملی طی سال های اخیر همواره از بحرانهای ایجاد شده، موفق عبور کرده و چنانچه بانک را متعلق به خود بدانیم و جلوگیری از زیاندهی و حرکت به سمت سوددهی را در اولویت قرار دهیم، قطعاً موفق خواهیم شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، ضمن مقایسه منابع بانک ملی با رقبا و تشریح برخی از طرحهای پیش روی بانک، از مدیریت و کارکنان واحدهای صف و ستاد در اداره امور شعب شرق تهران که زمینه جذب منابع، کاهش مطالبات، سوددهی و مدیریت دارایی و بدهی را فراهم کردند قدردانی کرد.
وی در بخش سرمایه انسانی، نقش رؤسای حوزهها در شناسایی همکاران توانمند را موثر دانست و انتصابات شایسته را بر اساس چهار شاخص اصلی جذب منابع، وصول مطالبات، سودآوری و فناوری عنوان کرد.
شهبازی با تأکید بر لزوم رفع مشکلات همکاران، مسائل معیشتی کارکنان بانک را مهمترین دغدغه مدیران ارشد بانک برشمرد و ابراز امیدواری کرد با غیرحضوری شدن تسهیلات خرد، قسمتی از مشکلات کسری کادر، برطرف شود.مدیر امور شعب تهران و مستقل نیز عملکرد اداره امور شعب شرق تهران در سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و گفت: عملکرد این اداره در جذب منابع بسیار ارزنده و شایسته است . در بخشهایی از این جلسه سید رضا خادمی رییس اداره امور شعب شرق تهران، گزارشی از بخش های مختلف اداره و فعالیتهای صورت گرفته در سال گذشته و برنامه های پیش رو ارائه کرد.
عملکرد عالی پست بانک در سال 1402
پست بانک ايران در دوره 12 ماهه 1402، سود خالص 4،048 میلیارد تومانی را گزارش کرد که معادل 247 تومان به ازای هر سهم بوده و این رقم نسبت به سود سال گذشته (حسابرسی شده) 54 درصد رشد داشته است.
به گزارش کائنات، در این دوره درآمد تسهیلات معادل 10،210 و هزینه سود سپرده ها برابر با 2،965 میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته به ترتیب 51 و 37 درصد رشد نشان میدهد. تراز عملیات بانکداری این دوره با 57 درصد رشد به 7،245 میلیارد تومان رسیده است. همچنین خالص هزینه کارمزد وپست در این دوره به 260 میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته 185 درصد بیشتر شده است.
نرخ میانگین تسهیلات اعطایی بانک در این دوره 17.55 درصد و نرخ هزینه سپردههای سرمایهگذاری بانک(سود قطعی) به 12.30 درصد رسیده که نسبت به سال گذشته به ترتیب 1.41 و 0.83 واحد درصد رشد داشتهاند. بنابراین با توجه به رشد بیشتر درآمد به هزینه، اسپرد عملیاتی بانک با 0.58 واحد درصد افزایش به 5.26 درصد در 12 ماهه 1402 رسیده است.
نسبت کفایت سرمایه بانک در اسفند به 8.1 درصد رسید و به حداقل نسبت الزامی توسط بانک مرکزی دست یافت. این نسبت در سال 1399، 1400، 1401 و 1402 به ترتیب برابر با (1.1)، 1.8، 6.1 و 8.1 بوده که روند رشدی بسیار مطلوبی طی این دوره داشته است. با توجه به افزایش نسبت کفایت سرمایه، سهمالشرکه بانک نیز رشد قابل توجهی در این دوره داشته و به 66.6 درصد در سال 1402 رسیده است. این نسبت در دورههای مذکور در بالا، به ترتیب برابر با 57.7، 54.6، 60.84 و 66.6 درصد بوده است.
در فصل زمستان درآمد تسهیلات 2،770 میلیارد تومان و سود سپرده ها 854 میلیارد تومان گزارش شده که نسبت به فصل قبل به ترتیب 12 درصد و 13 درصد افزایش داشته است و تراز عملیات بانکداری با 12 درصد افزایش نسبت به پاییز، به 1،916 میلیارد تومان رسیده است. خالص درآمد(هزینه) کارمزد در این فصل مثبت و 186 میلیارد تومان بود و با توجه به خالص هزینه کارمزد 123 میلیاردی در پاییز، رشد مطلوبی در این فصل شاهد بوده است.
سود هر سهم در فصل بهار 560 ریال، در تابستان 661 ریال، در پاییز 489 ریال و در زمستان با 33 رشد نسبت به میانگین سه فصل گذشته به 758 ریال رسیده که بخش عمده آن مربوط به رشد ترازعملیاتی، درآمد کارمزد و سود ناشی از تسعیر ارز بوده است.
رشد ۶۰ درصدی بودجه بانکها در ۱۴۰۳
طبق جداول بودجه سال 1403 بودجه بانکهای دولتی در مقایسه با سال قبل 60 درصد افزایش یافته و به 550 هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش کائنات، بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 که شامل جداول تفصیلی بودجه است در کمیسیون تلفیق مجلس آغاز میشود. جداول منتشرشده نشان میدهند بودجه بانکهای دولتی در سال جاری با رشد 60 درصدی نسبت به سال قبل به بیش از 550 هزار میلیارد تومان رسیده است.
در سمت منابع، درآمدهای بانکها معادل حدود 540 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که 66 درصد بیشتر از سال قبل است. بخش عمده مصارف بانکها نیز به هزینههای جاری 510 هزار میلیارد تومانی آنها اختصاص دارد.
در بخش دیگری از این جداول نیز بودجه بانکها به تفکیک سوددهی آنها منتشر شده که بانک سپه با درآمدها و هزینههای 143 هزار میلیارد تومانی بیشترین بودجه را به خود اختصاص داده است.