وزیر نیرو:
آب همدان به هیچ تصفیهای نیاز ندارد
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در حال حاضر آب همدان نیاز به هیچ تصفیهای ندارد، گفت: مردم اطمینان داشته باشند وزارت نیرو، استاندار، دانشگاه علوم پزشکی و سایر متخصصان تلاش میکنند که مردم همدان با خیال راحت از آب موجود استفاده کنند و هیچگونه مشکلی هم در این مسیر پذیرفته نیست.
محرابیان در حاشیه بازدید از تصفیهخانه شیخی جان اظهار کرد: ذائقه مردم همدان با آب اکباتان تنظیم شده و طبیعتا با تغییر منبع آبی احساس میکنند که این آب با آب قبلی متفاوت است و این احساس هم درست است چرا که هر آبی ویژگی خود را دارد و بستر آب روی طعم و بوی آب موثر است. وی با بیان اینکه شرایط آبی منطقه و همدان بسیار سخت و بحرانی بود، تصریح کرد: ۶۵ درصد آب همدان از سد اکباتان تأمین میشد و مابقی از طریق چاهها که با خشکسالی و تمام شدن آب سد اکباتان، شهر همدان وارد فاز بحرانی شد و تنگناهای جدی برای مردم ایجاد شد. وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر با استقرار دانشگاه علوم پزشکی و مسئولان مربوطه آب در آزمایشگاه به صورت دائمی نمونهگیری و بررسی و عناصر مضر دائم رصد میشود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه طبق آزمایشهای موجود تقریبا تمام عناصر خیلی کمتر از حد مجاز است که به طور مثال یکی از عناصری که نگران بودیم آرسنیک بود و نتایج موجود نشان میدهد عنصر آرسنیک در آب همدان در حد صفر است.
وی با اشاره به اینکه میزان سختی آب در محدوده ۴۰۰ قرار دارد درحالیکه حد مجاز ۱۰۰۰ است و آب همدان کمتر از حد مجاز سختی آب دارد، گفت: آب همدان از لحاظ کیفیت و کمیت مطمئن و بهداشتی است و مردم با خیال راحت این آب را استفاده کنند و بیاشامند.
محرابیان اظهار کرد: گاهی دستگاههای تصفیه خانگی ممکن است مشکلاتی را برای مردم ایجاد کند چرا که ممکن است فیلترهای آن مسائلی ایجاد کند که میطلبد این دستگاهها مورد استفاده قرار نگیرد و افزود: برای تکمیل فرآیند تصفیهخانه واحد ازنزنی هم در مسیر تصفیهخانه پیشبینی کردیم که به طعم و بوی آب کمک میکند. وزیر نیرو گفت: در کمتر تصفیهخانهای واحد ازنزنی وجود دارد اما برای اینکه اطمینان به مردم همدان داده باشیم و احساس خوشایند از مصرف آب داشته باشند، به زودی واحد ازنزنی هم در این تصفیهخانه نصب خواهد شد و با نصب آن طعم و بویی که احساس میکنند، حل خواهد شد.
رییس سازمان عشایر خبر داد
برنامهریزی برای توزیع ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی
میان عشایر در سال جاری
رییس سازمان امور عشایری از برنامهریزی برای توزیع ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی در مرحله اول اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز برای امسال خبر داد و افزود: عشایر به ازای دریافت نهاده، گوشت قرمز تولید میکنند و تحویل میدهد.
شایان نادری ۲۴ فروردین ماه در بازدید از مناطق عشایری خراسان شمالی گفت: خشکسالیهای پی در پی سبب شده تا دامداران عشایری برای تامین نهادههای دامی خود با مشکل مواجه شوند که اجرای طرح قراردادی گوشت قرمز برای حمایت از این قشر از جامعه در سال گذشته اجرا و امسال نیز ادامه می یابد. به گفته وی در نیمه دوم سال گذشته ۲۰۰ هزار تن نهاده دامی در اختیار دامداران قرار گرفت که این رقم امسال بیشتر میشود. نادری گفت: اجرای این طرح سبب میشود تا از سوق دادن دامهای مولد عشایر به کشتارگاه جلوگیری شود و علاوه بر آن، این طرح کمک خوبی به تولید گوشت قرمز میکند. نادری ادامه داد: عشایر ۲۵ درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین میکنند که در این طرح، میزان تولید این محصول ۲۰ درصد بیشتر میشود. وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان عشایری برای تولید صنایع دستی عشایر را مورد حمایت قرار میدهد، بیان کرد: طی پارسال میزان تسهیلات صنایع دستی مصوب برای پرداخت به جامعه عشایر ۱۶ هزار میلیارد ریال است که این منابع باید تا پایان خردادماه در اختیار متقاضیان قرار گیرد. وی افزود: عشایر خط اول امنیت غذایی کشور هستند، این قشر با کمترین امکانات، بخش بزرگی از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین میکنند. نادری تاکید کرد: دولت توجه ویژهای به عشایر دارد که در این راستا در سال گذشته دستورالعمل ۱۰بندی در راستای افزایش رفاه جامعه عشایری و برطرف شدن مشکلات این قشر ابلاغ شد.