روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند - شماره 4564

رییس سازمان غذاودارو:

غنی‌سازی آرد با ویتامین دی به‌زودی آغاز می‌شود


  رییس سازمان غذاودارو با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم است و برای تامین کمبود املاح و ویتامین‌ها غنی‌سازی آن در دستور کار قرار دارد، از توسعه تولید نان کامل به روش صنعتی در کشور خبر داد.
دکتر سید حیدر محمدی با بیان اینکه امنیت غذایی در تمامی کشورها در کنار امنیت ملی مورد اهمیت است، اظهار کرد: امنیت غذایی در دو سطح ایمنی و تامین مطرح است و رئیس جمهوری در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نسبت به تامین غذای کافی و سالم تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت نان در سبد غذایی کشور گفت: در سال ۱۴۰۲ اعتبار تخصیص یافته به گندم حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است که چند برابر اعتبارات سایر حوزه‌هاست و این نشان از اهتمام به این محصول دارد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه میزان مصرف نان در کشور ما ۳۷ درصد بیشتر از کشورهای منطقه است، افزود: هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف می‌کند که می‌تواند بستر مناسبی برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌ها باشد.
محمدی با اشاره به افتتاح خط تولید نان کامل صنعتی(تافتون) برای اولین بار در اهواز گفت: نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما قطعاً نان کامل نیست چرا که باید شاخص‌هایی از جمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامین‌های بی را داشته باشد تا نان کامل محسوب شود.
رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در حال حاضر آرد ۱۲ تا ۲۸ درصد سبوس‌گیری می‌ شود و کمترین سبوس‌گیری مربوط به نان سنگک است. ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از آن‌ها آرد کامل را تولید می‌کنند.
به گفته وی اخیرا اولین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده است و به زودی در کشور توسعه پیدا می‌کند. براساس برنامه سازمان غذا و دارو در تمامی استان ها حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت دارند و در صورت استقبال نانوایان، این آرد در اختیار آن ها قرار می گیرد.
به نقل از سازمان غذا و دارو، وی در پایان با اشاره به اجرای غنی‌ سازی لبنیات با ویتامین دی گفت: غنی‌سازی آرد با اسید فولیک از مدت‌ها پیش اجرایی شده و در ارتقای سلامت جامعه موثر بوده است. با توجه به اینکه مصرف نان جامعه هدف بزرگ‌ تری را دارد، طرح غنی‌سازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و به زودی آغاز می شود.

رادان خبر داد؛
کاهش ۲۲ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۲
  فرمانده فراجا از اجرای طرح پایش الکترونیکی مجرمان سابقه‌دار و حرفه‌ای در ۳ استان کشور خبر داد و گفت که اجرای این طرح کاهش چشمگیری در وقوعات سرقت خواهد داشت.
سردار احمدرضا رادان در مراسم آغاز طرح هوشمند کنترل مجرمین سابقه دار که پیش از ظهر دیروز در مقر پلیس آگاهی تهران بزرگ به اجرا درآمد، گفت: موضوع و به عبارتی پدیده سرقت از جمله مواردی است که جزو دغدغه‌های اصلی مردم، مسئولان و پلیس است. به همین دلیل نیز همواره طرح‌های مختلفی برای مقابله با سرقت از سوی پلیس انجام شده که در زمان خودش اقدامات مناسب و خوبی بوده است، اما ما معتقدیم که باید اقدامات به روز شده و از ترفندهای جدید استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه از زمان شروع مسئولیت در فرماندهی فراجا موضوع سرقت  جزو مهم‌ترین دغدغه‌های پلیس بوده است، گفت: امروز برابر آمارها هزاران سارق حرفه‌ای داریم که حبس خود را گذراندند، اما همچنان دست به سرقت می‌زنند، به همین دلیل نیز ما تصمیم به اجرای طرح کنترل سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار گرفتیم. این‌ها در واقع افرادی بودند که چندین بار دستگیر شده بودند، اما متنبه نشده و دوباره دست به اقدامات مجرمانه زدند.
فرمانده فراجا با بیان اینکه راه‌اندازی قرارگاه مقابله با سرقت، افزایش گشت‌های پلیس آگاهی و ... از جمله اقدامات برای کنترل و کاهش سرقت در کشور بود، گفت: در نتیجه همین اقدامات نیز درحالی که با افزایش ۱۹ درصدی سرقت مواجه شدیم، در نهایت شاهد کاهش سه درصدی سرقت هستیم به عبارتی دیگر شاهد کاهش ۲۲ درصدی سرقت هستیم.
رادان با بیان اینکه درگیری با سارقین زیاد شد و در برخی مواقع سارقان اقدام به خودزنی برای فرار از دست ماموران نیز کرده بودند، گفت: در این شرایط لازم بود که در ادامه طرح‌های کنترل سرقت، طرح جدیدی را اجرا کنیم که در نهایت پس از جلسات مختلف با قوه قضائیه و ... پلیس طرحی را به قوه قضائیه پیشنهاد داد که امکان کنترل سارقان پُرسابقه وجود داشته باشد و در نهایت نیز به طرح کنترل هوشمند سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار رسیدیم.
وی با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه با اجرای این طرح موافقت کرد، گفت: امروز این طرح در تهران بزرگ، استان البرز و غرب استن تهران به اجرا درآمد و قرار است تا سارقانی که تا چهار فقره محکومیت دارند در این طرح مورد نظارت قرار بگیرند.
رادان با بیان اینکه این پابندهای الکترونیک توسط متخصصین ایرانی تولید شده و مورد آزمایش قرار گرفته است، گفت: در مرحله اول اجرای طرح ۱۰۰۰ سارق پابند می‌گیرند و تا پایان سال ۱۱۰۰ سارق با پابند کنترل می‌شوند و بعد از آن نیز باید تعداد پابندها به پنج هزار مورد برسد.  با نصب این پابندها باید پایش به صورت دقیق انجام شود و در این خصوص  وظیفه کلانتری و آگاهی کاملاً معلوم شده است.

بانک مرکزی اعلام کرد
تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی
 از مرز ۴ میلیارد دلار گذشت
 بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، از ابتدای امسال تاکنون برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار است.
بانک مرکزی اعلام کرد: میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال گذشته  ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای امسال تا به امروز به بیش از  ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
تامین ارز امسال بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه