رئیس کمیسیون سلامت، و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران:
ناایمن بودن «ساختمانهای امدادی» پذیرفتنی نیست
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ضمن تشکر از تلاش آتشنشانان در حادثه آتشسوزی بیمارستان گاندی خواستار دستور عاجل رئیسجمهور مبنی بر ایمنسازی ساختمانهای ناایمن و پرخطر شد.
مهدی پیرهادی با صدور پیامی از تلاش آتشنشانان برای اطفاء حریق و نجات جان شهروندان در حادثه آتشسوزی بیمارستان گاندی تقدیر کرد و همچنین خواستار دستور عاجل رئیسجمهور مبنی بر ایمنسازی ساختمانهای ناایمن و پرخطر شد.
براساس گزارش پایگاه خبری شهر، در این پیام آمده است: در شرایطی که حادثه تلخ آتشسوزی بیمارستان گاندی، جان دهها شهروند تهرانی را به خطر انداخته بود بار دیگر شیرمردان دلیر آتشنشان شهرمان، شجاعت و غیرت را در خطرگاه شعله و آتش معنا کردند.
بدینوسیله مراتب سپاس و قدردانی خود را از همه عزیزانی که در سازمانهای امدادی و خدمترسان، بهویژه همکاران خدوم، شجاع و ایثارگرمان در سازمان آتشنشانی اعلام میدارم و از اینکه با سرعت عمل و تلاش بیوقفه خود جلوی یک فاجعه بزرگ را گرفتند تشکر میکنم.
امیدوارم اخطارهای چندباره سازمان آتشنشانی مبنی بر ایمنسازی ساختمانهای ناایمن جدی گرفته شود و دستگاههای مسئول در خصوص اخطارهای سازمان آتشنشانی، اقدام سریع، قاطع و قانونی خود را صورت دهند تا پس از این شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
ساختمان این بیمارستان در رسته ساختمانهای پرخطر بوده و پنجبار اخطار دریافت کرده است؛ سهبار در کمیته رفع خطر منطقه طرح موضوع ناایمنی بیمارستان در دستور بوده و دستورالعمل ایمنی به مالکین ابلاغ شده است اما متأسفانه موضوع با پیگیری مناسب روبهرو نشده است.
در صدر توجهات باید ساختمانهای امدادی، خدمترسان و دولتی، ایمنسازی شوند و وجود ساختمان ناایمن در این مجموعهها بههبچوجه قابل قبول نیست. در این راستا از رئیس محترم جمهور و وزیر محترم کشور میخواهم دستور رسیدگی عاجل صادر فرمایند.»
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش:
۳۰ هزار دانشآموز به دلیل معلولیت
امکان مدرسه رفتن ندارند
بنا بر اعلام معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، ایران در مقطع ابتدایی بالای ۹۸ درصد پوشش تحصیلی دارد و این رقم در قیاس با بسیاری از کشورها پوشش تحصیلی خوبی محسوب میشود.
معصومه نجفی پازوکی با اشاره به اجرای طرح «شهید محمودوند» به منظور جلوگیری از بازماندگی تحصیلی و انسداد مبادی بیسوادی از سال گذشته، اظهار کرد: به منظور رفع مبادی بیسوادی سال قبل سامانهای برای احصا آمار بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی طراحی شد و در ابتدای کار با تطبیق فهرست سامانه «سیدا» و ثبت احوال، آماری در حدود ۲۰۰ هزار نفر احصا شد اما با پیگیریهای بیشتر متوجه شدیم آمار واقعی بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی کمتر از ۲۰۰ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه علت واقعی نبود آمار بعضا به دلیل مشکلات ثبت اطلاعات در سامانه «سیدا» و بعضا مشکلات اداری بود، افزود: طبق بررسیهای انجام شده متوجه شدیم تعدادی از بچه فوت کردند و والدین اعلام فوت نکرده بودند. برخی نیز مهاجرت کرده و از ایران رفته یودند و یا در شهر دیگری مشغول به تحصیل شده بودند. برخی نیز به دلیل معلولیت خاصی امکان ادامه تحصیل نداشتند. از این رو آمار احصا شده اولیه که حدودا ۲۰۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی را نشان میداد، واقعی نبود.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سازمان بهزیستی آماری حدودا ۳۰ هزار نفری از بازماندگان تحصیل دارای معلولیت به ما اعلام کرد که امکان رفتن به مدرسه را ندارند، توضیح داد: در حال حاضر آمار بازماندگان از تحصیل مقطع ابتدایی ما کاهش پیدا کرده است. آخرین بار به عددی حدود ۱۴۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی رسیدیم اما این آمار نیز به روز نیست و آمار اصلی بازماندگان از تحصیل خیلی کمتر است. چراکه بسیاری از این ۱۴۰ هزار نفر طی سال گذشته جذب مدرسه و آموزش شدند.
نجفی پازوکی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مساله پوشش تحصیلی مقطع ابتدایی در ایران و قیاس آن با سایر کشورها، تاکید کرد: ایران در مقطع ابتدایی بالای ۹۸ درصد پوشش تحصیلی دارد و این رقم نسبت به خیلی از کشور ها عدد خوبی است. با این حال برای ما پوشش تحصیلی یک دانش آموز نیز مهم است.
وی درباره راههای انسداد مبادی بیسوادی تصریح کرد: در حال حاضر باید مسیرهایی را طراحی کرد تا بستر آموزش را برای بچهها فراهم کنیم. برای برخی آموزش مجازی و برای برخی تولید بسته آموزشی مناسب است. در حال حاضر بر روی این امر کار میکنیم که بر اساس علت و عامل بازماندگان از تحصیل، مسیر آموزش را درست کنیم. در این راه ابتدا شناسایی و سپس جذب و نهایتا نگهداشت مهم است. ما در حال حاضر در مسیر جذب هستیم اما نگهداشت نیز بسیار مهم است.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه عامل بازماندگی از تحصیل در وسعت ملی متعدد است و در برنامه توسعه هفتم به انسداد مبادی بیسوادی در تمام مقاطع تحصیلی تاکید شده است، توضیح داد: معاونت ابتدایی به طور ویژه بر روی انسداد مبادی بیسوادی از شش سال تمام کار میکند. ما میگوییم اگر بچهای ۶ سال تمام شد باید مدرسه باشد و از این مسیر مبادی بیسوادی را کنترل میکنیم. نجفی پازوکی در پاسخ به اینکه اقدامات معاونت ابتدایی در خصوص جذب دانش آموز دختر که به لحاظ فرهنگی اجازه ادامه تحصیل در مناطق روستایی و عشایری را ندارند، چیست؟، عنوان کرد: گاهی آموزش مجازی و گاهی تولید بسته آموزشی جوابگو است. درحال کار بر روی ایدهای هستیم که وقتی دانش آموزی تا پایه ششم ابتدایی درس میخواند و به دلیل فاصله زیاد از مدرسه متوسطه اول امکان ادامه تحصیل را ندارد، بتواند در مدرسه روستای مجاور ثبت نام کند اما به صورت مجازی در مدرسه ابتدایی خود که نزدیک محل سکونت است درسها را آموزش ببیند.
انسداد خیابان کارگر درپی فرونشست زمین
در پی فرونشست زمین در خیابان کارگر جنوبی، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در اطلاعیه ای از تغییر مسیر موقت ناوگان اتوبوسرانی در این خیابان خبر داد.
روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اعلام کرد؛ در پی فرونشست زمین در خیابان کارگر حدفاصل میدان قزوین تا چهارراه لشگر، تمامی خطوط عبوری از این مقطع تا اطلاع ثانوی از مسیر جایگزین تردد خواهند کرد.
بر این اساس، مسیر خدمات رسانی ناوگان اتوبوسرانی در این منطقه از میدان قزوین، خیابان مخصوص، خیابان کمالی، چهارراه لشکر، ادامه مسیر به سمت میدان انقلاب خواهد بود. در پی این حادثه پلیس راهور مسیر جنوب به شمال خیابان کارگر در محدوده میدان قزوین تا چهارراه لشگر را مسدود کرد و با اجرای محدودیت ترافیکی، خیابانهای ولیعصر، قزوین و مخصوص را بعنوان معابر جایگزین اعلام کرد.
هشدار درباره مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها
استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها موجب مقاومت آنتی بیوتیکی میشود، بنابراین مردم به هیچ عنوان بدون دستور پزشک آنتی بیوتیک مصرف نکنند.
دکتر مرتضی مجاهدی، متخصص طب سنتی و عضو کمیته پژوهش معاونت طب سنتی وزارت بهداشت با بیان این مطلب گفت: متاسفانه در حال حاضر در کشور ما میزان مصرف آنتی بیوتیکها بسیار زیاد است و این امر علیرغم هزینه زیادی که به کشور تحمیل میکند در بروز مقاومت آنتی بیوتیکی موثر است و باعث میشود در آینده بدن افراد به آنتی بیوتیکها مقاوم شود که این مهم در سیستم سلامت بسیار خطرناک است. وی با بیان اینکه آسیبهایی که آنتی بیوتیکها به بدن میرسانند خطرناک است و در نوجوانان بر روی مسائل رشد و باروری آنها تاثیر مخرب دارد گفت: متاسفانه فرهنگ درمان ما نیز دچار آسیب شده و برخی مردم پزشک را مجبور میکنند که در نسخه آنها آنتی بیوتیک بنویسند که این امر خطا است.
عضو هیات کمیته پژوهش معاونت طب سنتی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه آنتی بیوتیکها هیچ اثری بر عفونتهایی ناشی از ویروسها ندارند اظهار داشت: در مورد خلط پشت گلو باید توسط پزشک علت آن بررسی شود اگر عفونت باشد آنتی بیوتیک مصرف و اگر آلرژی و حساسیت باشد بنا به نظر پزشک تجویز خواهد شد.
مجاهدی تصریح کرد: در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق شکایتهای گلو درد، ناشی از عفونتهای ویروسی و یا تعداد کمی حساسیت است که عفونتهای ویروسی همراه با علائم عطسه آبریزش سرفه و قرمزی چشمی ها است که درمان این نوع گلودردها نیاز به مصرف آنتی بیوتیکها ندارد.
وی در خاتمه سخنان خود که در یک برنامه رادیویی گفتوگو می کرد، بهترین راهکار در گلودرد را غرغره با آب ولرم و شستشو با سرمهای شستشو عنوان کرد و گفت: سکوت بهترین راهکار در بهبود تغییر صدا است.