روزنامه کائنات
5

گزارش

1402 چهارشنبه 8 آذر - شماره 4495

کائنات در مورد خرید جنگنده «سوخو۳۵» و بالگرد «میل۲۸» گزارش می‌دهد

حرکت نیروی هوایی ایران به سوی نوسازی

  اسد شکوهی - جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از قطعی شدن ورود بالگرد هجومی میل28، جنگنده سوخو35 و هواپیمای آموزشی یاک 130به سازمان رزم نیروهای مسلح خبر داد.
سردار سیدمهدی فرحی با اعلام این خبر گفت: «در حوزه هوایی، ورود هواپیمای آموزشی یاک 130، جنگنده سوخو35 و بالگرد میل 28 به کشور قطعی شده است و فرایند آن در حال انجام است. سال گذشته نظام نوآوری دفاعی توسط وزیر دفاع ابلاغ شد و این ابلاغ خیلی اثربخش بود، اما به این معنا نیست که ما در همه حوزه‌ها به بالاترین فناوری رسیده‌ایم. در برخی حوزه‌ها جزو چند کشور برتر هستیم و در برخی حوزه‌ها مسیر بلوغ را طی می‌کنیم. در این مسیر باید برای تکمیل توان دفاعی، علاوه بر توسعه توانمندی‌های درون‌زا، از راه‌های میانبر نیز استفاده کنیم که یکی از این حوزه‌ها، حوزه فناوری هوایی است.»
جانشین وزیر دفاع ادامه داد: «در حوزه بالگرد قابلیت‌های خوبی داریم. به همین دلیل، از لحاظ کمیت در منطقه برترین هستیم، اما ارتقای کیفی بالگردها در دستور کار قرار گرفته است. در این حوزه ده‌ها پروژه تعریف شده است که برخی از آنها مانند پرواز در شب، ارتقای سامانه‌های اویونیک و سامانه‌های موشکی انجام شده است. امروز شرکت پنها (شرکت پشتیبانی و نوسازی هلی‌کوپترهای ایران) با وضعیت سی سال گذشته خود بسیار متفاوت است و فکر می‌کنم نیروهای مسلح از فرایندی که در این مجموعه طی می‌شود، راضی هستند.»
27دی‌ماه 1401 ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیس‌جمهور روسیه، در دیدار با محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان، از آمادگی شرکت‌های روسی برای «تولید مشترک بالگرد» با ایران خبر داد. پیش از این هم امیر مجتبی روحانی، مدیرعامل پنها (پشتیبانی و نوسازی هلی‌کوپتری ایران)، از تبدیل شدن ایران به قطب منطقه‌ای تعمیر بالگردهای شرقی خبر داده بود.
بالگرد میل28 یا «شکارچی شب» یک بالگرد رزمی ساخت کشور روسیه با دو موتور توربوشفت با قدرت 2500 اسب بخار است که سرعتی معادل حدود 320 کیلومتر بر ساعت به این بالگرد می‌دهد. این بالگرد مجهز به توپ 30میلی‌متری 2A42است که در نفربر بی.ام.پی.2 نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر آن، دو بالچه جانبی این بالگرد به آن اجازه حمل طیف متنوعی از تسلیحات مختلف مانند انواع راکت‌های 80 و 122میلی‌متری و موشک‌های هدایت‌شونده ضد‌تانک اتکا و اشتورم را می‌دهند.
علاوه بر این، بالگرد میل28 می‌تواند برای دفاع هوایی، از موشک‌های هدایت حرارتی دیگر نیز استفاده کند. همچنین این بالگرد می‌تواند با تجهیز به مخازن سوخت خارجی به برد عملیاتی بیشتری دست یابد.
میل28N  با تجهیز به انواع سامانه‌های دید در شب پیشرفته، مخصوص پرواز و عملیات در شب طراحی شده است و نمونه NE آن با تجهیز به سامانه‌های ارتباطی پیشرفته و امکان ارتباط با پهپاد، برای صادرات درنظر گرفته شده است.
همچنین کابین خلبان این بالگرد از حفاظت خوبی در برابر گلوله‌هایی تا کالیبر 23میلی‌متری برخوردار است. علاوه بر آن، بالگرد میل28 به انواع هشداردهنده‌های لیزری و حرارتی و همچنین فلر برای منحرف کردن موشک‌های حرارتی مجهز است که سطح حفاظت این بالگرد را در حد قابل‌قبولی ارتقا داده است.
بالگرد میل28 مجهز به رادار موج میلی‌متری
این شیوه هدایت در دریا نیز کاربرد دارد، زیرا دریا سطحی صاف و بدون عارضه دارد که کوچک‌ترین عارضه در سطح آن قابل تشخیص و هدفگیری است.
با توجه به ظرفیت‌های بالگرد میل28در حوزه حمل سلاح که چند برابر بالگردهای کبراست و همچنین سطح حفاظت مناسب آن، به‌نظر می‌رسد گزینه مناسبی برای نیروی زمینی سپاه باشد. سوخو35 یکی از قدرتمندترین جنگنده‌های نسل 4++ دنیاست که به رادار پیشرفته N-035 مجهز است و امکان کشف 30هدف و درگیری با 8هدف را به‌صورت همزمان دارد. برد این رادار 350تا 400کیلومتر است که در بین جنگنده‌های موجود دارای بیشترین برد است. این رادار قادر است همزمان اهداف هوایی، دریایی و زمینی را کشف و با آنها درگیر شود و از آنجا که دارای بیش از 1600 المان گیرنده و فرستنده است، اخلال روی آن کار دشواری است.
جنگنده سوخو35؛ مجهز به بمب‌های هدایت لیزری KAB
علاوه بر این رادار، یک سامانه الکترواپتیکی حرارتی به نام OSL 35روی دماغه این جنگنده قرار دارد که قادر است اهداف را از فاصله 90کیلومتری به‌صورت غیرفعال و به‌صورت دید حرارتی شناسایی کند.
سوخو 35 از دو موتور AL41F1که دارای توان 19400پوند در حالت معمولی و 31900پوند در حالت پس‌سوز هستند، برخوردار است. این موتور دارای خروجی متغییر است که توان مانورپذیری جنگنده را به‌صورت قابل توجهی افزایش داده است.
حداکثر سرعت این جنگنده در ارتفاع پست 1500کیلومتر و در ارتفاع بالا 2500کیلومتر بر ساعت است و عمر عملیاتی موتورهای قدرتمند آن در هر دوره خدمت قبل از نیاز به کنترل و اورهال 4000 ساعت است.
قدرتمندترین نیروهای هوایی جهان در سال 2023
مجله تصویری سلاح - وب سایت گلوبال فایر پاور رده بندی 145 کشور جهان را بر اساس قدرت نیروی هوایی آنها ارائه کرده است.
این رده بندی بر اساس تعداد جت های جنگنده، هواپیماهای رهگیر، هواپیماهای ترابری، هلیکوپترها و دیگر انواع هواگرد در زرادخانه نیروی هوایی هر کشور انجام شده است.
در ادامه با 25 کشور نخست در این رده بندی بیشتر آشنا می شویم.
مکزیک
مکزیک دارای 468 هواگرد نظامی است که بر اساس رده بندی گلوبال فایر پاور جایگاه 25ام را به خود اختصاص داده است.
زرادخانه نیروی هوایی این کشور شامل 158 هلیکوپتر و سه جت جنگنده/رهگیر می شود، اما هیچ هلیکوتر تهاجمی یا هواپیمای سوخترسان در آن دیده نمی شود.
تایلند
تایلند دارای 488 هواگرد نظامی است که شامل 73 فروند جت جنگنده/رهگیر، 18 فروند هواپیمای تهاجمی و هفت هلیکوپتر تهاجمی است.
این کشور دارای 101 فرودگاه نیز است و از این نظر در رده 152 در جهان قرار دارد.
اسپانیا
اسپانیا دارای 140 هواگرد جنگنده/رهگیر و 15 هواگرد ماموریت ویژه در ناوگان 517 فروندی خود است. این کشور همچنین دارای 126 هلیکوپتر است.
ایران
ایران دارای 541 هواگرد نظامی است که 196 فروند جت جنگنده/رهگیر و 94 هواپیمای آموزشی را شامل می شود. ناوگان جت جنگنده این کشور شانزدهمین ناوگان بزرگ در جهان محسوب می شود.
همچنین در اختیار داشتن هفت هواپیمای سوخترسان ایران را از این نظر در رده هفتم جهان قرار می دهد.
ایران دارای 319 فرودگاه است که در رده بندی این دسته در جایگاه 21ام جهان قرار می گیرد.
الجزایر
تقریبا نیمی از 547 فروند هواگرد نظامی الجزایر هلیکوپتر هستند. این کشور دارای 273 هلیکوپتر از جمله 50 فروند هلیکوتر تهاجمی است. در مقام مقایسه، الجزایر دارای 90 فروند هواپیمای جنگنده است.
با در اختیار داشتن 60 فروند هواپیمای ترابری، الجزایر از این نظر در رده 11ام جهان قرار می دهند.
امارات متحده عربی
امارات دارای 565 هواگرد نظامی است که شامل 222 فروند هلیکوتر و 99 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر می شود.
ناوگان هواپیماهای ماموریت ویژه متشکل از 25 فروند، امارات را از این نظر در رده 12ام جهان قرار می دهد.
رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی دارای 601 فروند هواگرد نظامی است. این شامل 241 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر و 153 فروند هواپیمای آموزشی می شود.
همچنین 11 فروند هواپیمای سوخترسان رژیم صهیونیستی را از این نظر در رده چهارم جهان قرار می دهد.
آلمان
ناوگان هواگردهای نظامی آلمان از 601 فروند تشکیل شده است که شامل 134 هواپیمای جنگنده/رهگیر و 287 فروند هلیکوپتر می شود. در ناوگان هلیکوپترهای آلمان 55 فروند از نوع تهاجمی هستند.
آلمان دارای 37 فروند هواگرد ماموریت ویژه است که از این نظر در رده هفتم جهان قرار می گیرد.
این کشور دارای 539 فرودگاه است که از این نظر رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.
یونان
یونان دارای 635 فروند هواگرد نظامی است که شامل 193 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر می شود.
اما این کشور فاقد هواپیمای تهاجمی اختصاصی و همچنین هواپیمای سوخترسان هوایی است.
بریتانیا
بریتانیا دارای 663 فروند هواگرد نظامی است. این شامل 233 فروند هلیکوپتر و 119 فروند هواپیمای جنگنده رهگیر و همچنین 42 فروند هواپیمای ترابری بال ثابت می شود. به طور کلی، بریتانیا از نظر قدرت نظامی در رتبه پنجم جهان قرار دارد که نشان می دهد اندازه نیروی هوایی این کشور در مقایسه با دیگر بخش های نظامی آن نقش کمرنگ ‌تری ایفا می کند.  
برزیل
برزیل دارای 171 هلیکوپتر است، اما از هلیکوپترهای تهاجمی اختصاصی برخوردار نیست.
ناوگان 665 فروندی هواگردهای نظامی این کشور شامل 209 هواپیمای آموزشی می شود.
برزیل دارای 4093 فرودگاه است که از این نظر در رده دوم جهان قرار می گیرد.
تایوان
تایوان دارای 737 هواگرد نظامی شامل 285 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر و 207 هلیکوپتر است. اما این کشور فاقد هواپیمای تهاجمی اختصاصی و هواپیمای سوخترسان هوایی است.
ایتالیا
بر اساس گزارش گلوبال فایر پاور، ایتالیا دارای 850 فروند هواگرد نظامی است.
این کشور دارای 84 فروند هواپیمای جنگنده اختصاصی و 404 فروند هلیکوتر است که از این نظر در رده نهم جهان قرار می گیرد.
ایتالیا دارای دو ناو هواپیمابر نیز است که از این نظر در کنار هند، چین و بریتانیا قرار گرفته، اما فاصله بسیاری از آمریکا دارد.
عربستان سعودی
عربستان دارای 22 فروند هواپیمای سوخترسان هوایی است که از این نظر در رده دوم جهان قرار می گیرد.
به طور کلی، ناوگان هواگردهای نظامی این کشور از 897 فروند تشکیل شده است. این شامل 258 فروند هلیکوپتر و 34 فروند هلیکوپتر تهاجمی می شود که از این نظر در رده 12ام جهان قرار دارد.
کره شمالی
کره شمالی دارای 458 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر است که از این نظر در جایگاه پنجم جهان قرار می گیرد.
این کشور دارای 205 فروند هلیکوپتر است که 20 فروند از آنها هلیکوپترهای تهاجمی هستند. یک فروند هواپیمای ترابری بال ثابت نیز در ناوگان نیروی هوایی این کشور وجود دارد.
اما ناوگان 947 فروندی هواگردهای نظامی کره شمالی فاقد هیچ هواپیمای ماموریت ویژه و هواپیمای سوخترسان هوایی است.
فرانسه
بر اساس گزارش گلوبال فایر پاور، فرانسه در سال 2023 جایگاه دهم قدرتمندترین نیروی هوایی جهان را با 1004 فروند هواگرد نظامی به خود اختصاص داده است.
این کشور دارای 226 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر و 438 فروند هلیکوپتر است.
فرانسه 114 فروند هواپیمای ترابری بال ثابت در اختیار دارد و ناوگان هواپیمای سوخترسان آن از 19 هواپیما تشکیل شده است.
این کشور هیچ ناو هواپیمابری در اختیار ندارد، اما دارای سه ناو هلیکوتربر است.
ترکیه
ترکیه دارای 110 فروند هلیکوتر تهاجمی و 205 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر است. اما ناوگان 1065 فروندی هواگردهای نظامی این کشور شامل هیچ هواپیمای تهاجمی اختصاصی نمی شود.
مصر
مصر دارای 1069 هواگرد نظامی شامل 245 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر و 341 هواپیمای آموزشی است.
این کشور دارای دو ناو هلیکوپتربر همراه با 92 هلیکوپتر تهاجمی است که از این نظر در جایگاه هفتم جهان قرار می گیرد.
اما نیروی هوایی مصر فاقد هواپیمای سوخترسان هوایی بوده و ناوگان کوچکی متشکل از 11 فروند هواگرد ماموریت ویژه دارد.
پاکستان
پاکستان دارای 1413 فروند هواگرد نظامی است.
ناوگان نیروی هوایی این کشور دارای 550 فروند هواپیمای آموزشی است که از این نظر در رده دوم جهان قرار می گیرد. همچنین، پاکستان دارای 363 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر و 90 فروند هواپیمای تهاجمی است که در هر دو دسته جایگاه هفتم جهان را به خود اختصاص داده است.
ژاپن
ژاپن با در اختیار داشتن 150 فروند هواگرد ماموریت ویژه جایگاه دوم در جهان از این نظر را به خود اختصاص داده است.
به طور کلی، نیروی هوایی ژاپن دارای 1451 هواگرد نظامی است که شامل 556 فروند هلیکوپتر و 217 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر می شود.
این کشور دارای چهار ناو هلیکوپتربر نیز است که از این نظر جایگاه دوم در جهان را دارد.
کره جنوبی
کره جنوبی دارای 1602 فروند هواگرد نظامی است. این شامل 402 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر، 41 فروند هواپیمای ترابری، و 98 فروند هواپیمای تهاجمی اختصاصی می شود.
هند
هند دارای 2210 فروند هواگرد نظامی است که شامل 807 فروند هلیکوپتر و 577 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر می شود.
این کشور دارای 254 فروند هواپیمای ترابری بال ثابت، 73 فروند هواگرد ماموریت ویژه و دو ناو هواپیمابر است.
چین
چین با 1199 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر جایگاه دوم از این نظر در جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور دارای 371 هواپیمای تهاجمی اختصاصی است.
چین از نظر تعداد هلیکوپتر با 913 فروند جایگاه سوم در جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور دارای 281 فروند هلیکوپتر تهاجمی، 371 فروند هواپیمای تهاجمی اختصاصی و 288 فروند هواپیمای ترابری است.
بنابر گزارش گلوبال فایر پاور، نیروی هوایی چین در مجموع دارای 3166 هواگرد نظامی است که با دو ناو هواپیمابر، سه ناو هلیکوپتربر و 507 فرودگاه همراهی می شوند.
روسیه
روسیه دارای 4182 فروند هواگرد نظامی است.
روسیه با 744 فروند هواپیمای تهاجمی اختصاصی، 444 فروند هواپیمای ترابری، 1531 فروند هلیکوپتر و 537 فروند هلیکوپتر تهاجمی جایگاه دوم در جهان را به خود اختصاص داده است.
در شرایطی که ارتش روسیه از زمان تهاجم نظامی به کشور اوکراین متحمل خسارات چشمگیری شده است، اما نیروی هوایی این کشور نقش کمرنگ تری در این جنگ داشته و از این رو خسارات قابل توجهی را شاهد نبوده است.
ایالات متحده آمریکا
بنابر گزارش گلوبال فایر پاور، آمریکا در سال 2023 بیشترین تعداد هواگردهای نظامی را بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.
به طور کلی، آمریکا دارای 13300 فروند هواگرد نظامی است که شامل 1914 فروند هواپیمای جنگنده/رهگیر، 5584 فروند هلیکوپتر، و 983 فروند هلیکوپتر تهاجمی می شود.
هنگامی که از نیروی هوایی صحبت می شود، آمریکا بر هر دسته ای از جمله هواپیماهای ترابری، هواپیماهای ماموریت ویژه، هلیکوپترها، هواپیماهای آموزشی و هواپیماهای سوخترسان هوایی تسلط دارد.
آمریکا دارای 13513 فرودگاه، 11 ناو هواپیمابر و 9 ناو هلیکوپتربر است که همگی بیشترین تعداد برای یک کشور در جهان محسوب می شوند.
حرکت نیروی هوایی ایران به سوی نوسازی شروع شده است
وبگاه‌‌های نظامی نوشتند، خرید جت‌های «یاک-130» منطقی است زیرا مسیر را برای به دست آوردن سخت‌افزار‌های پیشرفته‌تر برای نوسازی نیروی هوایی ایران هموار می‌کند.
دستیابی نیروی هوایی ایران به جت‌های آموزشی«یاک -۱۳۰» در تیررس رسانه‌ها و تحلیلگران امور نظامی قرار گرفته و این رویداد را به نشانه حرکت نیروی هوایی ایران به سوی نوسازی برشمردند.
وبگاه ایتالیایی «اوییشنیست» نوشت، تصاویر اولین هواپیمای «یاک-۱۳۰» که در ناتو «میتن» نامیده می‌شود در پایگاه هشتم نیروی هوایی ایران در اصفهان مشاهده شد.  
بر اساس این گزارش، ایران و روسیه با هدف مقابله با تحریم‌های شدید غرب، همکاری‌های خود را در زمینه‌های مهم از جمله انرژی، تجارت و نظامی افزایش داده‌اند. خرید این هواپیمای جدید منطقی است، زیرا مسیر را برای به دست آوردن سخت‌افزار‌های پیشرفته‌تر جهت نوسازی نیروی هوایی ایران هموار می‌کند.
یاک -۱۳۰ می‌تواند برای آموزش خلبانان ایرانی برای پرواز جنگنده‌های نسل چهارم مورد استفاده قرار گیرد. این هواپیما می‌‌تواند وظایف حملات سبک و شناسایی را انجام  داده و محموله‌ای به وزن ۳۰۰۰ کیلوگرم شامل سلاح‌های هدایت شونده، غیرهدایت شونده و غلاف‌های الکترونیکی را حمل کند. یاک-۱۳۰ شباهت قابل توجهی به «ام-۳۴۶ مستر» ساخت ایتالیا دار که توسط شرکت «لئوناردو» تولید شده است.
وبگاه صهیونیستی «اسرائیل دیفنس» نیز نوشت، روزهای اخیر ایام  پرکار برای توانمندی‌های دفاعی ایران بود که اکنون با قابلیت‌های جدید تقویت شده است. ایران در روزهای گذشته از ساخت ماهواره بومی «طلوع»  و سپس دستیابی به چندین جت آموزشی رزمی یاک-۱۳۰ روسی خبر داد. این جت‌ها جنبه دیگری از همکاری نظامی رو به رشد بین ایران و روسیه است.
روزنامه «جروزالم پست» نیز در مطلبی به قلم «سث جی فرانتسمن» نوشت که این هواپیما در روسیه توسعه یافته و به عنوان جت آموزشی برای هواپیماهای جنگی استفاده می‌شود. این جنگنده می‌تواند به خلبانان در یادگیری پرواز با «سوخو-۳۵» یا «سوخو-۵۷» کمک کند. این به معنای ارتقای قابل توجه برای نیروی هوایی ایران است که عمدتا از هواپیماهای قدیمی‌تر تشکیل شده است.
فوربز؛  پیشرفت قابل توجه نیروی هوایی ایران با خرید «سوخو-35»
ماه پیش به دنبال اظهاراتی از مقام‌های ارشد نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران در زمینه احتمال خرید جنگنده‌های «سوخو-۳۵ فلانکر» ساخت روسیه یک رسانه آمریکایی نوشت، هرگونه دستیابی به جنگنده جدید در آینده نزدیک بدون شک پیشرفت قابل توجهی برای نیروهای مسلح ایران خواهد بود.
وبگاه آمریکایی «فوربز» نوشت، سردارسرتیپ «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که تهران قصد دارد جنگنده‌های سوخو-۳۵ فلانکر-ای روسیه را خریداری کند. در صورت تحقق این مسئله، بزرگترین خرید جنگنده از سوی ایران در بیش از ۳۰ سال گذشته خواهد بود.
واحدی گفت: «این موضوع در دستور کار قرار دارد و امیدواریم بتوانیم این جنگنده‌های نسل  چهار و نیم را در آینده دریافت کنیم.»
فوربز نوشت، اینک روسیه بیش از هر زمان دیگری برای گسترش همکاری‌های نظامی و فنی آماده است. بنابراین، مسکو ممکن است ترتیبات سودمندتری را برای خرید و احتمالاً تولید مشترک پیشرفته‌ترین جنگنده نسل چهار و نیم خود خود به تهران ارائه کرده باشد.
این در حالی است که همچنین شایعه شده پس از اینکه تهران اولین جنگنده‌های سوخو-۳۵ ای خود را از روسیه خریداری کرد، ممکن است قصد داشته باشد بیش از ۳۰ جنگنده دیگر را در داخل تولید کند تا نیاز نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران برای دستکم ۶۰ جنگنده جدید را برآورده کند.
بر اساس این گزارش، آخرین باری که ایران جنگنده‌های جدید وارد کرد در سال ۱۹۹۰ بود که ۱۸ فروند «میگ-۲۹ فالکروم» و شماری «سوخو-۲۴ فنسر» از اتحاد جماهیر شوروی خریداری کرد. بعدها به طور اتفاقی جنگنده‌های میگ-۲۹ و «میراژ- اف ۱ داسو» عراق در خلال جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ به ایران پرواز کرده بودند، مصادره و در نیروی هوایی ارتش ایران ادغام شدند.
به نوشته فوربز، ایران به عنوان بخشی از افزایش همکاری دفاعی خود با روسیه، دنبال ارتقاء جنگنده‌های میگ-۲۹ فالکروم قدیمی خود به «میگ-۲۹ اس ام تی» است که می‌تواند آنها را قادر سازد تا چند سال دیگر به عملیات خود ادامه دهند.
در خاتمه این مطلب آمده است، هرگونه دستیابی به جنگنده جدید در آینده نزدیک بدون شک پیشرفت قابل توجهی برای نیروهای مسلح ایران خواهد بود.
سوخو -۳۵، جنگنده چند منظوره  ک‌ خلبان ساخت روسیه با قابلیت مانور بالا و  جنگنده برتری هوایی است. سوخو-۳۵در ناتو با نام فلانکر شناخته می‌شود. رادار این جنگنده توانایی شناسایی اهداف هوایی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری را دارد و می‌تواند ۳۰ هدف هوایی را از فاصله ۳۰۰ کیلومتری رهگیری کرده و همزمان با ۸ فروند از آن‌ها درگیر شود. سوخو-۳۵ با انوع اهداف زمینی، دریایی و هوایی درگیر می‌شود.
پیشتر نیز یک وبگاه آمریکایی در زمینه توانمندی متخصصان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی  ایران نوشته بود،  توانایی ایران در حمله بالقوه هوایی به اهداف، بادقت بسیار بیشتر و با کمک تسلیحات بومی تهدیدی برای رقبا محسوب می‌شود.
وبگاه آمریکایی «۱۹ فورتی فایو»  نوشت، نیروی هوایی ایران توانسته ناوگان  هواپیماهای جنگنده را حفظ کرده و حتی ارتقا دهد.ایران مجموعهای  از هواپیماهای جنگی مانند «اف-۴» دارد که می‌تواند برای حمله به دشمنان از آنها استفاده کند. البته این جنگنده‌ها در قیاس با جت‌های جدید‌تر برابر دفاع هوایی آسیب پذیرتر خواهند بود.
در انتهای این تحلیل آمده است، ناوگان فانتوم ایران در ترکیب با اسکادران‌های جنگنده «اف-۱۴» و «میگ-۲۹» که ستون فقرات نیروی هوایی ایران را شکل می‌دهد نباید دستکم گرفته شود.
چندی قبل نیز اندیشکده «واشنگتن» به باز آماد هواپیماهای سوخو -۲۲ فیتر و استفاده آن توسط نیروی هوایی سپاه پاسداران اشاره کرد و نوشت،  بین ۱۶ تا ۲۲ فروند از این هواپیما ایران  چند سال بعد عملیاتی می‌شوند.
بر این اساس، با وجودی که سوخو -۲۲ قدیمی است، اما این جنگنده نیز برای ایرانی که در کسب هواپیماهای جدید ناتوان است خود «نعمتی» است. این جنگنده‌ها در پایگاه هوایی «سید الشهدا» در شیراز مستقرند و قادرند در بوشهر، بندر عباس ، جاسک و کنارک در مواقع لازم مستقر شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه