روزنامه کائنات
2

سیاسی

1402 چهارشنبه 8 آذر - شماره 4495

مهمترین پیامد طوفان الاقصی، زنده شدن مسئله و آرمان فلسطین در جهان بود


 نشست علمی با موضوع مقاومت و عملیات طوفان الاقصی(روایتگری و تبیین) توسط گروه سیاست مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با همکاری گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و انجمن مطالعات سیاسی حوزه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
این نشست علمی با حضور و ارائه حجت الاسلام دکتر محمدعلی میرزایی و دکتر علیرضا مقدم دنبال شد.
حجت الاسلام والمسلمین میرزایی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به اینکه میدان اصلی نبرد در شرایط کنونی در عرصه روایت و جنگ ادراکی خود را نشان می دهد، گفت:در حوزه جنگ ادراکی، ادبیات می‌تواند متفاوت باشد ولی روایت‌ها از یک حادثه، رویداد و یا جریان باید واحد باشد، گاهی ادبیات‌های موازی و متفاوت از یک موضوع مانع شکل‌گیری یک روایت منطقی، علمی و مخاطب پذیر از شاخص‌ها و روایت‌های پیروز است.
وی ادامه داد: در جریان عملیات طوفان الاقصی، در روزهای اول رژیم صهیونیستی با آن روایت‌های خاص خود موفق شد، واقعیت‌ها را وارونه جلوه داده و بخشی از کشورهای جهان را با خود همراه سازد و در حقیقت مظلوم نمایی کند، ولی متعاقب آن اتفاق‌هایی در غزه رخ داد که رویکردها عوض شده و امروز این رژیم بازنده اصلی جنگ روایت‌ها می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین میرزایی یادآورشد: یکی از شاخص‌های مهم در جنگ ادراکی، رصد نگاه دیگران نسبت به مسئله است، کسانی می‌توانند در جنگ روایت ها پیروز باشند که کانون رصد سنجی وافکار سنجی مقتدر و با مهارت داشته و بازخوردهای آن را در سیستم خود داشته باشند، امروز عرصه رسانه و فضای مجازی و ارتباطات اجتماعی دو اثر مهم در زمینه روایت گری می باشد.
وی ادامه داد: یکی از آسیب‌های ما در این عرصه، درون گرا بودن جنگ ادراکی ایرانی‌ها می باشد، جنگ ادراکی ما بیشتر داخلی است تا بین المللی، در حالی که برای پیروزی در جنگ روایت‌ها به نیروی متخصص، افراد زبان دادن، محتوای خوب، مهارت، تکنولوژی و نیروی انسانی مجرب نیاز داریم.
دکتر علیرضا مقدم رئیس پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی و پژوهشگر مسائل فلسطین با اشاره به پیشینه اشغال فلسطین توسط رژیم اشغالگر قدس گفت: فراز و فرود مساله فلسطین طی سالیان گذشته پاسخ به دو سوال را ضروری می‌نماید یکی اینکه چرا اعراب و برخی گروه‌های فلسطینی از یک وضعیت خصمانه ابتدایی کم کم به سمت مذاکرات صلح رفتند و در نهایت چگونه امروز فلسطین از مذاکرات صلح به سمت مقاومت مسلحانه حرکت کرد؟
وی با اشاره به اینکه این موضوع در سه سطح بین المللی، منطقه‌ای و داخلی قابل ذکر است، گفت: جنگ‌های اعراب و اسرائیل در سال‌های ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳، فروپاشی نظام دوقطبی و تبدیل شدن به نظام تک قطبی و حمایت خاص آمریکا از رژیم صهیونیستی و تشکیل گروه حماس در فراز و نشیب تحولات فلسطین نقش اساسی را ایفا کرد.
دکتر مقدم تصریح کرد: واکنش اعراب به تأسیس رژیم صهیونیستی در مرحله اول جنگ بود، ولی در هر مرحله شکست خوردند ولی از سال ۱۹۷۳ متوجه شدند که اساسا مسئله درگیری آنها با اسرائیل نیست بلکه درگیری آنها با آمریکا به عنوان حامی تمام عیار اسرائیلی است و در نهایت در سال ۱۹۷۸ معاهده صلح کمپ دیوید امضاء شد و در جهان عرب رویکرد به سمت حرکت مسالمت آمیز پیش رفت.
تحلیلگر مسائل فلسطین یادآورشد: گروه های فلسطینی که آن زمان به صورت فعال و چریکی علیه رژیم اشغالگر مبارزه می‌کردند، به مرور دسترسی خود به زمین را از دست دادند، چرا بخش مهمی از جنبش های چریکی و فتح در اردن بودند، در آن شرایط اردن نیز احساس خطر کرد و فعالیت‌های آنها را محدود کرد، از سوی دیگر بخش‌های دیگری از کشورشان در اشغال بود. وی یادآورشد: در دوره های اخیر نیز بیشتر کشورهای عربی سیاست خارجی اقتصاد محور انتخاب کردند و به دنبال عادی سازی روابط بودند، در حقیقت عادی سازی عربستان سعودی با اسرائیل برابر با به فراموشی سپردن مسئله فلسطین بود و از سوی دیگر، گروه‌های فلسطینی مانند حماس در داخل قدرت گرفتند.
وی ادامه داد: طوفان الاقصی پیامدهای مهمی به همراه خواهد داشت و مهمترین آن زنده شدن مسئله و آرمان فلسطین در جهان بود و نشانگر این واقعیت است که بدون حل مسئله فلسطین، هیچ مسئله دیگری در خاورمیانه قابل حل نیست، از سوی دیگر نیروهای مقاومت قدرت مانور بیشتری در تحولات جهانی و منطقه ای پیدا خواهند کرد.
دکتر مقدم خاطرنشان کرد: در یک حال بدبینانه هم غزه توسط نیروی رژیم صهیونیستی اشغال و اداره آن به حکومت خودگران فلسطین واگذار می شود که امیدوایم با پایداری نیروهای مقاومت این اتفاق رخ ندهد.


گروسی:
ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد
 اما توانمندی‌های آن نگران‌کننده است
  رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت‌وگویی با شبکه فرانس‌ ۲۴ درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با بیان این که «ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد»، گفت: «ایران از برخی توانمندی‌هایی برخوردار است که نگران‌کننده‌اند. مقامات ایران تأکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و ماهیت آن، صرفاً صلح‌آمیز است.»
گروسی با اشاره به توافق هسته‌ای (برجام) که در آن ایران با قدرت‌های جهانی توافق کرد در ازای لغو تحریم‌ها برنامه هسته‌ای خود را محدود کند، گفت: «این توافق از زمان خروج آمریکا از آن در سال ۲۰۱۸، به نوعی وارد یک برزخ شده است و ایران هم از آن پس، پایبندی به این توافق را متوقف کرد. از این رو، امکان انجام دادن فعالیت‌هایی فراهم شد که تا حدی می‌تواند نگران‌کننده باشد. به طور مثال، غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بسیار بالا.»
گروسی در ادامه اشاره کرد که ایران عضوی از پیمان منع اشاعه تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) است و کشوری هسته‌ای نیست. مدیرکل آژانس با اشاره به ذرات یافت‌شده اورانیوم در برخی محل‌ها در ایران گفت: «اختلافاتی وجود داشته است. به طور مثال، بازرسان آژانس ذرات اورانیوم  غنی‌شده با خلوص بالا را در محل‌هایی که نباید اورانیومی در آن وجود می‌داشت، کشف کردند. بنابراین، مسائل زیادی درباره این برنامه هسته‌ای پیش آمد و ما در تلاش بوده‌ایم با ایران همکاری لازم را داشته باشیم تا آن‌ها را حل کنیم. ما در برخی موارد موفق شده‌ایم(این مسائل را حل کنیم)  و در برخی موارد دیگر نتوانسته‌ایم. در حال حاضر، در موقعیتی قرار داریم که هنوز سوالات بی‌جوابی وجود دارد. ما یک نهاد بین‌المللی هستیم و به راهکارهای دیپلماتیک باور داریم، اما در این زمینه، در شرایطی قرار داریم که مطلوب‌مان نیست.» او در خصوص اینکه آژانس در صورت همکاری نکردن ایران چه تدابیری خواهد داشت، گفت: «اگر فعالیت راستی‌آزمایی و نظارت بازرسان آژانس رضایت‌بخش نباشد، می‌توان گفت که در حال عدم‌پایبندی به تعهدات بین‌المللی است و ممکن است کار آن به شورای امنیت سازمان ملل برسد یا تحریم‌هایی علیه آن اعمال شود. ایران می‌گوید می‌خواهد مانند یک کشور عادی و کشوری که در حال عمل به تعهدات خود است، با آن رفتار شود. آنچه ما می‌گوییم این است که (در) تاسیسات خود را باز و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سطوح لازم همکاری کنید.»

هزینه ۱۵هزار میلیارد ریالی دولت برای زلزله‌زدگان خوی
  مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به اهتمام ویژه دولت سیزدهم و مقام عالی استان برای اجرای سریع و کامل طرح بازسازی مناطق زلزله‌زده خوی گفت: «تاکنون نزدیک به ۲ هزار و ۹۰۰ واحد از مرحله سقف عبور کرده و تا پایان آذر این رقم به بیش از سه هزار واحد خواهد رسید.»
جعفر برزگر که وظیفه بازسازی مناطق زلزله‌زده را برعهده داشت، در مورد وضعیت بازسازی این مناطق گفت: «در زمین‌لرزه مربوط به ۱۳ مهر، یک هزار و ۱۰۰ واحد احداثی و چهارهزار و ۲۰۰ واحد تعمیری داشتیم که بعد از زلزله در کمتر از ۱۰ ماه عملیات احداث و تعمیر انجام شد. در این زمین‌لرزه همه تعهدات بنیاد مسکن و دولت شامل پرداخت تسهیلات، مبالغ بلاعوض و مصالح رایگان انجام شده و عملیات بازسازی در این خصوص به اتمام رسیده است. در این زمین‌لرزه علاوه بر ۲ شهر ازجمله دیزج دیز، ۶۳ روستا نیز از زلزله تأثیر پذیرفته بودند که همه آنها تعمیر یا احداث شده و هم‌اکنون ساکنان در منازل خود مستقر هستند.»
وی در مورد زلزله‌های سه‌گانه سال گذشته در خوی نیز گفت: «در مجموع سه زلزله، سه هزار و ۲۲۰ واحد احداثی بالای ۸۰ درصد داشتیم که اجرای سقف ۲ هزار و ۸۶۰ واحد به اتمام رسیده و ۱۹۶ واحد هم در مرحله اجرای سقف قرار دارند. این ۱۹۶ واحد نیز طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته تا پایان آذر امسال از مرحله سقف عبور می‌کنند. با این امر، عملا موضوع بازسازی در آنها پایان یافته تلقی می‌شود و به این ترتیب، کل اتمام عملیات بازسازی به بیش از سه هزار واحد خواهد رسید. در مجموع سه هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال تا پیش از هفته جاری و یک هزار و ۶۰ میلیارد ریال در هفته جاری به‌صورت بلاعوض در منطقه پرداخت شده است، ضمن اینکه یک هزار و ۶۰ میلیارد ریال دیگر در این خصوص باقی مانده که به‌زودی روند پرداخت آن هم انجام می‌شود. ضمن اینکه ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای زلزله‌زدگان در بخش‌های مختلف در خوی پرداخت شده است. تاکنون سه هزار واحد مسکونی دومرحله تسهیلات بانکی را دریافت کرده‌اند و فقط ۷۲ واحد مانده که تسهیلات آنها تا یک هفته پرداخت خواهد شد.»

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه