روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 دوشنبه 6 آذر - شماره 4493

سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛

توزیع بیش از ۸میلیون قوطی شیرخشک در آبان‌ ماه


  سخنگوی سازمان غذا و دارو با اعلام سرعت گرفتن روند تامین شیرخشک در کشور، گفت: در مجموع ۳۰ روز آبان ماه، ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار عدد قوطی شیرخشک رگولار در کشور توزیع شد که عددی بی‌سابقه است.
دکتر سجاد اسماعیلی درباره آخرین اقدامات انجام شده جهت تامین شیرخشک مورد نیاز کشور، گفت: به دنبال رفع مشکل تامین و تخصیص ارز شیرخشک و اقدام جهت تامین مواد اولیه تولید و همچنین واردات فوریتی، در مجموع ۳۰ روز آبان ماه، ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار عدد قوطی شیرخشک معمولی(رگولار) در کشور توزیع شد که عددی بی‌سابقه است.
وی افزود: این در حالی که سال گذشته که وضعیت عادی بود، ماهانه بین ۵ تا ۵ میلیون و۵۰۰ هزار عدد قوطی توزیع شده است. به این ترتیب، این افزایش توزیع نشان از افزایش سرعت تامین و توزیع دارد و حاکی از آن است که کمبود شیرخشک رو به پایان است و بازار به سمت اشباع پیش می‌رود.
اسماعیلی همچنین درباره روند تولید شیرخشک گفت: با رفع مشکل ارزی، در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده شیرخشک داخلی به صورت سه شیفت در حال تولید این محصول هستند؛ به طوری که در یک ماهه آبان، ۶میلیون و ۸۰۰ هزار عدد قوطی تولید داشتیم.
وی همچنین به واردات یک میلیون و ۱۰۰ هزار عدد قوطی شیرخشک نیز اشاره کرد و گفت: دو محموله از این شیرخشک‌ها پس از طی مراحل آزمایشگاهی و کنترل کیفیت، در داروخانه‌ها توزیع شده‌اند. همچنین به جهت اشباع بازار و رفع نیاز مصرف‌کننده، در روزهای تعطیل نیز توزیع از سوی شرکت‌های پخش صورت می‌گیرد.
وی تاکید کرد: روند تامین شیرخشک در کشور به سرعت در حال انجام است و بازرسی‌های مداوم از شرکت‌های توزیع کننده نیز از چهارشنبه هفته گذشته برقرار  و مقرر شده تا جهت جلوگیری از احتکار، تمام محصولات موجود در انبارهای شرکت‌های شیرخشک، بین داروخانه‌ها توزیع شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر این، بازرسی‌های میدانی از داروخانه‌ها هم آغاز شده است و بازرسان سازمان و معاونت‌های غذا و دارو بر قیمت شیرخشک، روند ثبت و عرضه آن به مصرف کننده نیز نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به پدیده قاچاق معکوس شیرخشک در کشور و لزوم لحاظ تدابیری جهت رسیدن شیرخشک‌ها به دست مصرف کننده واقعی، گفت: به این منظور، از ۲۰ مهرماه امسال داروخانه‌ها ملزم شدند که شیرخشک را با کد ملی نوزاد ارایه داده و آن را ثبت کنند. در صورت تخلف هر داروخانه از این موضوع، قطعا سهمیه شیرخشک آن قطع خواهد شد.

معاون سازمان محیط‌ زیست عنوان کرد؛
افزایش تمایل به نگهداری از حیوانات وحشی
  معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: متاسفانه تمایل به نگهداری از حیوانات وحشی افزایش یافته است. در این شرابط فرهنگسازی نسبت به خودداری از این کار بیش از پیش احساس می شود.
حسن اکبری روز گذشته در نخستین نشست هم‌اندیشی مدیریت و پیشگیری از قاچاق گونه‌های حیات وحش، اظهار کرد: ایران یکی از ۲۰ کشور مهم دنیا از نظر تنوع زیستی است.
وی افزود: تاکنون ۸۶۶۰ گونه گیاهی و بیش از ۲۰۰ گونه مهره‌دار درکشورمان شناسایی شده است و یک سوم از گونه‌های گیاهی شناسایی شده «اندمیک» هستند.
اکبری اضافه کرد: حدود ۱۱.۵ درصد خاک کشور را مناطق چهارگانه محیط زیست هستند.
به گفته اکبری، از حدود ۷۰ سال پیش کاهش جمعیت حیات وحش آغاز شده‌ است‌ که بیشتر از عواملی مانند تخریب زیستگاه، تغییر اقلیم و شکار غیرمجاز نشات می‌گیرد.
اکبری با بیان اینکه قاچاق حیات وحش به‌شدت رو به افزایش است، گفت: تنها ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا به این موضوع پرداخته است البته بسیاری از موارد در آن مغفول واقع شده است. بر اساس تعریف جهانی صادرات و خرید و فروش حیات وحش شامل مجازات می‌شود.
 معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه چهار گونه ارزشمند در کشور بیشتری آمار قاچاق حیات وحش را به خود اختصاص می‌دهند، اظهارکرد: بالابان، هوبره، بحری وشاهین  بیشترین آمار قاچاق گونه‌های حیات وحش را به خود اختصاص می‌دهد. وضعیت بالابان از یوزپلنگ نیز بدتر است چون دست کم یوزپلنگ در آفریقا به جمعیت پایداری رسیده است.
 اکبری ادامه داد: متاسفانه گونه‌های ارزشمند به کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق می‌شوند. اعراب علاقه خاصی به قوش‌بازی دارند. آنان هوبره را جثه بزرگی دارد را رها می‌کنند و شاهین به شکار آن می‌پردازد. اعراب این گونه‌ها را با قیمت بالایی می‌خرند این در حالیست که این حیوانات در تعادل طبیعت بسیار موثر هستند.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این گونه‌ها در اسارت غالباً آسیب می‌بینند، اظهار کرد: آن‌ها در شرایطی بدی نگهداری می‌شوند بنابراین حتی نجات از دست قاچاقچیان مدت‌ها طول می‌کشد که بتوانند به طبیعت بازگردند اما بسیاری از قاچاقچیان حتی جریمه هم نمی‌شوند چون حیوان زنده است در حالی که بیشتر آن‌ها آسیب می‌بینند.
وی اضافه کرد: زنده‌گیری یکی از روش‌های سنتی برای به دام انداختن این گونه‌هاست البته در حال حاضر روش‌ها تکامل یافته و فراگیرتر هم استفاده می‌شود. ما طی یک روز بیش از ۱۰۰۰ فقره تله شکار هوبره را در یک منطقه دشتی جمع آوری کردیم اما روز بعد همان تعداد تله‌گذاری شد.
 معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقتصاد خرید و فروش حیات وحش اظهار کرد: ۱۰ میلیارد دلار رقم سالانه خرید و فروش حیات وحش در دنیاست و رتبه چهارم در تجارت غیرقانونی را دارد. بیشترین رقم قاچاق نیز مربوط به پستانداران است.
 وی اضافه کرد: بیشترین کشفیات حیات وحش قاچاق در ایران مربوط به بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است و بیشترین زنده‌گیری هوبره در استان‌های خراسان جنوبی خراسان شمالی انجام شده است
اکبری درباره آمار خرید و فروش حیات وحش در کشور گفت: سالانه ۶۰۰۰ تا ۱۲ هزار پرنده و پستاندار زنده‌گیری شده کشف می‌شوند که البته این آمار بخشی جزئی از قاچاق حیات وحش است از سوی دیگر ایران مقصد واردات قاچاق پرندگان زینتی است که از  شرق کشور وارد می‌شود.
اکبری در ادامه اظهار کرد: ۳۰۰۰ مرکز دامپزشکی در کشوروجود دارد و سالانه بیش از ۱۰ هزار مراجعه به این مراکز برای درمان گونه‌های وحشی انجام می‌شود.
وی شمن اشاره به علل قاچاق حیات وحش گفت: برخی افراد به خاطر ناآگاهی پرندگان قاچاق را می‌خرند و آنها را رهاسازی می‌کنند و به گمان خود با این کار محیط زیست خدمت می‌کنند این در حالیست که چنین اقدامی باعث رونق خرید و فروش غیر مجاز حیات وحش می‌شوند.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره علت دشوار بودن مقابله با قاچاق حیات وحش اظهار کرد: عرصه‌های طبیعی کشور گسترده است اما نیروی کافی برای برخورد با قاچاق نداریم. از دیگر عوامل نیز می‌توان به عدم دستگیری سرشاخه‌ها، افزایش زنده‌گیری حیات وحش به دلیل فقر جوامع محلی، عدم همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس و کمبود آموزش و فرهنگ سازی می‌توان اشاره کرد.
وی اضافه کرد: تمایل روز افزون مردم به نگهداری از حیوانات موجب شکل‌گیری مافیای خرید و فروش حیات وحش به ویژه در تهران شده است. برخورد با قاچاقچیان دشوار است و ممکن است به چالش‌های اجتماعی بینجامد. برخوردهای قضایی دشواری‌هایی دارد و غالباً بازدارنده نیست علاوه بر آن مراکز نگهداری مجاز پرندگان زینتی نداریم تا بعد از کشف آن‌ها را به کشور مبدا برگردانده شود،‌ به ناچار در بازار توزیع می‌شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست  پیشنهاد داد: آموزش فراگیر، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های موثر و مسوول مانند دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جهت دستگیری سرشاخه‌ها، برخورد جدی و بازدارنده توسط دستگاه قضایی، ایجاد حساسیت بیشتر در کل بدنه فراجا ، همکاری بیشتر وزارت امور خارجه برای ملزم کردن کشورهای حاشیه خلیج فارس به رعایت قوانین بین المللی از جمله پیشنهادات ماست.
اکبری در پایان اظهارکرد: اینترپل در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند و مکاتباتی را با وزارت خارجه برای جلب همکاری سایر کشورها انجام داده‌ایم اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه