روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1402 شنبه 7 مرداد - شماره 4412

شاپور جورکش درگذشت

کائنات| شاپور جورکش، شاعر، مترجم و منتقد ادبی در ۷۳ سالگی از دنیا رفت.
محمد ولی‌زاده، نویسنده و ناشر  با اعلام این خبر گفت: شاپور جورکش از ۱۰ روز پیش به علت مشکلات ریوی با هوشیاری پایین در بیمارستانی در شیراز بستری بود، اما از دو روز قبل وضعیتش بهتر شده بود به گونه‌ای که دکترها گفته بودند می‌تواند دوره نقاهت با دستگاه اکسیژن را در خانه بگذراند که متأسفانه امروز صبح (جمعه، ششم مردادماه) از دنیا رفت.
برنامه مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری شاپور جورکش متعاقباً اعلام خواهد شد.
شاپور جورکش شاعر، مترجم، منتقد و پژوهشگر ادبی و نمایشنامه‌نویس، متولد ۱۰ بهمن ۱۳۲۹ در شهرستان فسا در فارس بود.
او تحصیلات خود را تا دریافت مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شیراز ادامه داده‌ بود و مدتی تا سال ۱۳۵۸ در دانشگاه تدریس می‌کرد. همچنین گروه ترجمه شیراز را تأسیس کرده و در آن‌جا فعال بود. معروف‌ترین کتاب شاپور جورکش «بوطیقای شعر نو» نام دارد که با رویکردی تازه شعر و شاعری نیما یوشیج را بررسی می‌کند. این کتاب توسط انتشارات ققنوس منتشر شده‌ و از کامل‌ترین کارها در زمینه شعر نیما یوشیج است. کتاب «زندگی، عشق و مرگ از دیدگاه صادق هدایت» نیز از کارهای شاخص حوزه هدایت‌پژوهی است که در سال ۷۴ توسط نشر آگه به چاپ رسیده ‌است. جورکش همچنین دو منظومه شعر با نام‌های «هوش سبز» (انتشارات نوید) و «نام دیگر دوزخ» (انتشارات آگه) به چاپ رسانده‌ است. «دموکراسی و هنر»، «درآمدی تاریخی بر نظریه‌های ادبی از افلاطون تا بارت»، «پست‌مدرنیسم» و «خفیه‌نگاری خشونت در سرزمین آدم‌لتی‌ها» از دیگر آثار این شاعر، منتقد ادبی و مترجم هستند.

اعتصاب بازیگران مراسم «امی» را به تعویق می‌اندازد؟
کائنات| انتظار می‌رود مراسم جوایز «امی» ۲۰۲۳ به دلیل اعتصابات هالیوود به سال بعد موکول شود.
به گزارش گاردین، انتظار می رود «فاکس» به زودی اعلام کند که هفتاد و پنجمین دوره از جوایز «امی» ساعات پربیننده به دلیل ادامه اعتصابات نویسندگان و بازیگران هالیوود به ژانویه سال آینده موکول خواهد شد.
«ورایتی» نخستین‌بار در روز پنجشنبه گزارش داد که اخباری درباره تغییر تاریخ مراسم «امی» منتشر شده است. این در حالی است که «لس آنجلس تایمز» به نقل از یک منبع ناشناس مطلع از برنامه‌ریزی‌های مراسم «امی» گفت که «فاکس» قصد دارد تاریخ پخش تلویزیونی این مراسم را به ژانویه موکول کند. مراسم جوایز «امی» که معتبرترین جوایز تلویزیونی محسوب می‌شود، در ابتدا قرار بود در ۱۸ سپتامبر برگزار شود. بازیگران هالیوود اوایل این ماه پس از شکست مذاکرات با استودیوها دست به اعتصاب زدند و به نویسندگان سینما و تلویزیون پیوستند که از ماه مه در صف‌های تظاهرات حضور داشتند. به دنبال گسترده‌تر شدن این اعتصاب‌ها، اختلال در تعداد زیادی از نمایش‌ها و فیلم‌ها شدیدتر شد. اگر مراسم امی به تعویق بیفتد، این نخستین‌بار از سال ۲۰۰۱ خواهد بود که حملات ۱۱ سپتامبر  باعث شد این مراسم به تاریخ دیگری موکول شود. نامزدهای امی امسال دو هفته پیش اعلام شد و «وراثت»، «آخرین بازمانده ما»، «نیلوفر سفید» و «تد لاسو» در صدر نامزدها قرار گرفتند.

زمان پخش سریال «محرمانه» شبکه سه مشخص شد
کائنات| تلویزیون از پخش سریال ۲۴ قسمتی «محرمانه» در ژانر جنایی ـ علمی تولید مشترک صداوسیما و موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی از آنتن شبکه سه سیما خبر داده است.
به گزارش کائنات به نقل از روابط عمومی معاونت سیما، «محرمانه» به‌زودی از شبکه سه سیما روی آنتن خواهد رفت. «محرمانه» به تهیه‌کنندگی سیدرامین موسوی، کارگردانی محمود معظمی و نویسندگی مهدی حمزه در بستر داستانی، روایتی واقعی است از پیشرفت‌های علمی دانشمندان کشورمان در حوزه پزشکی که توطئه مغرضانه دشمن را دربردارد تا با ایجاد اختلال، مانع از دست‌یابی ایران به موفقیتی بزرگ شوند ... .

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه