معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد؛
شناسایی ۱۹ هزار کودک دچار «تنبلی چشم» در کشور
کائنات| معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از شناسایی بیش از ۱۹ هزار کودک دارای مشکل تنبلی چشم طی سال گذشته خبر داد و گفت: بعد از شناسایی این کودکان، اقدامات درمانی آنها آغاز و به پزشک متخصص ارجاع شدند.
افروز صفاریفرد بیان اینکه طرح غربالگری بینایی یا آمبیلوپی کودکان سه تا شش ساله از سال ۱۳۷۵ توسط سازمان بهزیستی آغاز شده است، اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح کودکان دارای اختلالات بینایی شناسایی میشوند؛ طرحی که طی سال گذشته ۸۴ درصد جمعیت کودکان سه تا ۶ ساله را پوشش داده است و درصد پوشش نسبت به سنوات قبل با رشد بسیار خوبی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته چهار میلیون و ۱۰۰ هزار کودک در محدوده سنی ۳ تا ۶ ساله مورد غربالگری بینایی قرار گرفتند، اعلام کرد: از میان این کودکان، ۱۹ هزار و ۶۸۹ کودک دچار مشکل آمبیلیوپی و ۶۵ هزار کودک دچار سایر اختلالات بینایی شناسایی شدند و در این خصوص اقدامات درمانی آنها آغاز شد.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اقدامات حمایتی سازمان از این کودکان، تصریح کرد: کمک هزینه خرید عینک طبق دستورالعمل حمایتهای مالی سازمان بهزیستی در این زمینه حدود ۵۰۰ هزار تومان است، اما باتوجه به تفاهمنامههای منعقد شده میان بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و سازمان، علاوه بر این مبلغ، بنیاد ۵۰۰ هزار تومان هم به خانوادههایی که نیازمندی بیشتری دارند جهت تهیه عینک پرداخت میکند. تاکنون بنیاد ۱۵ خرداد طی دو مرحله سازمان بهزیستی را در این زمینه یاری کرده است.
صفاریفرد همچنین درباره اجرای غربالگری شنوایی نوزادان نیز یادآور شد: هر ساله ۹۲ درصد موالید زنده توسط سازمان بهزیستی مورد غربال شنوایی قرار میگیرند.
به گفته وی، طی سال گذشته حدود یک میلیون نوزاد مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند و سالانه ۳۰۰۰ نوزاد دچار اختلال شنوایی شناسایی میشوند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: پس از شناسایی کودکان دارای اختلال شنوایی، سازمان این کودکان را جهت انجام اقدامات درمانی همچون تجویز سمعک، ارجاع برای کاشت حلزون و تربیت شنیداری به پزشک متخصص ارجاع میدهد.
همزمان با روز ترویج آموزشهای فنی و حرفهای اعلام شد؛
حذف برخی رشتههای «کار و دانش»
کائنات| معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه هدف گذاری کردیم تا مهر امسال سهم آموزشهای فنی و حرفهای با دو درصد رشد به ۴۱.۵ درصد برسد، از حذف برخی رشتهها در شاخه کار و دانش هنرستانها خبر داد.
محمد مهدی کاظمی همزمان با روز ترویج آموزشهای فنی و حرفهای با بیان اینکه برای مهر امسال هدف گذاری کردیم تا سهم آموزشهای فنی و حرفهای با دو درصد رشد به ۴۱.۵ درصد برسد، اظهار کرد: در برگه هدایت تحصیلی امسال عنوان این رشتهها، «فنی و حرفهای» و «کار و دانش» ذکر شده است. در واقع شاخه این رشتهها شاخه فنی حرفهای و کار و دانش است ولی در فرم هدایت تحصیلی ضوابط این دو رشته یکسان شده است و از سال آینده فرم هدایت تحصیلی این دو رشته یکی میشود.
وی توضیح داد: در حال حاضر طبق ضوابط موجود، شاخه فنی و حرفهای و کار دانش به صورت مجزا وجود دارد اما برخی از رشتهها از مجموعه کار و دانش حذف شده است و رشته جایگزین آن در شاخه فنی و حرفهای وجود دارد. بنابراین در برخی از رشتههای حذف شده از مجموعه کار و دانش، پذیرش متوقف شده است و این رشتهها به هیچ عنوان پذیرش نخواهند داشت. ثبت نام برخی دیگر از رشتههای کار و دانش در پایه دهم نیز به دلیل اشباع آنها در بازار کار متوقف شده است اما رشته جایگزین آن در فنی حرفهای وجود دارد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش علت این کار را اینطور بیان کرد: علت این حذفیات و توقف در پذیرش استانداردهای مد نظر در قانون نظام جامع فنی و حرفهای است. استانداردهای تعریف شده در سازمان فنی و حرفهای تغییر کرده است. بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش فنی و حرفهای استاندارد و رویکرد برخی شایستگیها تغییر کرده است و به تبع از آنجا که برخی رشتهها جوابگوی نیاز بازار کار نبودند، از این رو این حذفیات را انجام دادیم.
* راهاندازی هنرستانهای مرزی
کاظمی در بخش دیگر سخنان خود درباره راهاندازی هنرستانهای مرزی توضیح داد: یکی از رویکردهای معاونت آموزش متوسطه بحث دیپلماسی مهارتی است. این امر از سال گذشته آغاز شده و سیاست ما این است که بتوانیم با استفاده از ظرفیت مرز زمینی خود با کشورهای همسایه، در حوزه آموزش فنی و حرفهای با کشورهای همسایه مشارکت داشته باشیم. این امر از طریق برگزاری رویدادهای مختلف دنبال میشود تا ظرفیت برای پذیرش دانش آموز یا هنرجو از کشورهای همسایه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه هدف از این کار راه اندازی هنرستانهای مرزی در مرز ایران و کشورهای همسایه است، عنوان کرد: این موضوع را به صورت استانی پیگیری میکنیم. استانها بر اساس اختیاراتی که شورای آموزش و پرورش استانها دارند بتوانند با استانهای هم مرز ایران در کشور همسایه مذاکراتی داشته باشند. در برخی استان ها این گفتگو ها با کشورهای همسایه انجام و رفت و آمدها هم انجام شده است که انشالله منجر به توافق نامه برای همکاری و ایجاد هنرستانهای مشترک شود.
به گفته معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، دانش آموزان ساکن در شهرستانهای ایران که با استانهای کشورهای همسایه هم مرز هستند در صورت علاقمندی میتوانند در این هنرستانها تحصیل کنند چراکه آموزشهای فنی و حرفهای در دنیا مشترک است و این دانش آموزان میتوانند مهارتهای مختلفی را برای بازار کار کسب کرده و نهایتا هم در بازار کار ایران و هم در بازار کار منطقه شاغل شوند.
کاظمی با اشاره به جلسه اخیر خود با معاون وزارت آموزش و پرورش کشور پاکستان، افزود: از طرف مقابل هم استقبال برای این اتفاق وجود داشت. با سایر کشورهای همسایه نیز مذاکراتی انجام شده است و بعضا اعلام آمادگی اولیه داشهاند. امیدواریم بتوانیم با کشورهای همسایه به یک نقطه مشترکی برسیم.
سردار کمالی تشریح کرد؛
جزئیات پرداخت وام خود اشتغالی
به سربازان منقضی خدمت
کائنات| مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، در ارتباط با پرداخت وام خوداشتغالی سربازان منقضی خدمت، توضیحاتی داد.
سردار موسی کمالی، در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت پرداخت وامهای خود اشتغالی جوانانی که سال گذشته در پلیس + ۱۰ ثبت نام کرده بودند و تا پایان تیرماه میتوانستند تسهیلات خود را دریافت کنند، گفت: با توجه به هماهنگیهای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی پرداخت وام به کسانی که سال گذشته ثبت نام کرده بودند تا پایان تیرماه بر اساس ضوابط تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ ادامه یافت.
وی افزود: برای سال ۱۴۰۲ در تبصره ۱۸ قانون بودجه به صورت مجدد وام برای سربازان منقضی خدمت پیشبینی شده و ضوابط اجرایی آن نیز از سوی دولت و قرارگاه مهارت آموزی تهیه و ابلاغ شده و در حال حاضر مراحل نهایی خود را طی میکند.
کمالی با بیان اینکه نزدیک به ۱۳ هزار نفر از متقاضیان تا پایان تیرماه تسهیلات خود را دریافت کردند، ادامه داد: جزئیات پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ سال جاری نیز به زودی اعلام میشود و وضعیت نزدیک به ۴۰ هزار نفر از کسانی که در سال گذشته ثبت نام کرده بودند بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه افراد واجد شرایط به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند، گفت: متقاضیان بعد از معرفی به بانکها، میتوانند وام خود را دریافت کنند.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی مبنی بر ثبتنامهای جدید در سال ۱۴۰۲ گفت: برابر پیشبینیها ثبت نام جدیدی در سال جاری نخواهیم داشت، مگر اینکه افرادی که ثبت نام کرده اند منصرف و یا واجد شرایط دریافت تسهیلات نباشند.
سردار کمالی ادامه داد: در این صورت اگر نیاز به ثبت نام جدید باشد، اعلام خواهیم کرد و پیشبینیهای اولیه نبود ثبت نام در سال جاری است.