روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 چهارشنبه 21 تير - شماره 4401

وزیر کشور توضیح داد

تحویل اتوبوس‌های جدید تهران به کجا رسید؟

  وزیر کشور از تحویل اتوبوس به شهرداری تهران و سایر کلانشهرها خبر داد و گفت: این کار در روال قرار گرفته است.
احمد وحیدی در پاسخ به سوالی درباره تحویل اتوبوس به شهرداری تهران و شهرداری‌های کلانشهرها گفت: اتوبوس‌ها در حال تحویل است و این کار در روال قرار گرفته است. بنابراین گزارش، وزارت کشور در راستای تحقق برنامه تأمین ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس جهت تقویت سامانه‌های اتوبوسرانی شهری سراسر کشور، در گام نخست قرارداد تأمین ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس را با یک خودروساز داخلی منعقد کرده که سهم شهرداری تهران در این قرارداد ۹۰۰ دستگاه اتوبوس است. ۸۰ درصد هزینه تأمین اتوبوس‌ها بر عهده دولت و ۲۰ درصد آن برعهده شهرداری‌ها خواهد بود که از این تعهد سال گذشته ۱۷۶ دستگاهاتوبوس را تحویل شهرداری تهران داد. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز چندی پیش در حاشیه یکی از جلسات شورای شهر تهران و در جمع خبرنگاران گفته بود: متأسفانه وزارت کشور از تعهد وزارت کشور برای تحویل اتوبوس‌ها به شهرداری تهران تنها ۱۷۶ دستگاه را سال گذشته تحویل داد و امیدواریم مابقی را هم تحویل دهد. وی تاکید کرده بود که پیش پرداخت اتوبوس‌ها در سال قبل انجام شده است و با وجود آنکه پیش پرداخت ها داده شده اما اتوبوس ساخته و تحویل داده نشده است.

رئیس شورایعالی استانها خبر داد
اختصاص ۷۷ میلیون یورو
برای خرید واگن‌های مترو از سوی دولت
 رئیس شورایعالی استانها ابراز امیدواری کرد که در راستای تعاملات خوب دولت و شهرداری ها در سال جاری، اولین گام تحقق مدیریت یکپارچه شهری برداشته شود.
پرویز سروری با بیان اینکه رویکرد اصلی دولت همکاری با مدیریت شهری بوده و ما نیز گشایش های خوبی در عملکرد و رویکردهای دولت می بینیم، گفت: اما بروکراسی حاکم در دولت طولانی و دیر بازده است؛ بگونه ای که در خرید اتوبوس بعد از سالها، دولت سهم ۸۰ درصدی خود را در خرید اتوبوسهای شهری پرداخت کرده و در خریدهای شهری، دولت اعلام آمادگی کرده تا سهم خود را پرداخت کند. وی با بیان اینکه در موضوع مترو ما شاهد همکارهای خوب دولت هستیم، بگونه‌ای که ۷۷ میلیون یورو برای خرید واگن‌ها در نظر گرفته است، اظهارکرد: مجوزهای اداری صادر شده و دولت همکاری های لازم را در این زمینه داشته؛ اما با این حال معتقدیم روندهای بروکراسی باید اصلاح شود تا سریعتر کارها پیش برود. سروری با اشاره به حضور زاکانی در جلسات هیات دولت گفت: حضور شهردار تهران در جلسات هیات دولت  سبب شده ما بتوانیم موضوعات و مسائل شهری در سطح کشور را در دولت مطرح کنیم و همین حضور سبب ایجاد ارتباط های خوب با وزارتخانه ها شده بگونه ای که ارتباط و  تعاملات خوبی با همه وزارتخانه‌ها  ایجاد شده است نایب رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در کلیه موضوعات رویکرد دولت همیشه همکاری بوده است، افزود: به اعتراف همه نمایندگان در کل دوران شورایعالی استانها بیشترین تعاملات را در این دوره فی مابین شوراها، دولت و مجلس  شاهد بودیم که نشان می دهد دولت معتقد به شوراها و حضور مردم در عرصه های مدیریتی است و ما در بحث مدیریت شهری روند همکاری خوبی داشتیم و این  برخلاف روالهای گذشته  است چرا که معمولا دولت‌ها در حال تقابل و مقاومت با مدیریت شهری بودند. سروری با بیان اینکه امیدواریم امسال اولین گام ایجاد مدیریت یکپارچه شهری را برداریم، گفت: امیدواریم امسال خروجی خوبی از تعاملات با دولت داشته باشیم.

وزیر آموزش و پرورش خبر داد؛
بهره برداری از ۱۰ هزار کلاس درس در مهرماه
 وزیر آموزش و پرورش از افزایش ۴۳ درصدی ردیف اعتباری خیرین در بودجه امسال خبرداد و گفت: ۲ هزار پروژه با استعداد ۱۰ هزار کلاس درس با شروع سال تحصیلی جدید به بهره‌برداری می‌رسد.
رضامراد صحرایی در بیست و پنجمین همایش ملی تکریم خیرین مدرسه ساز کشور گفت: عهد کردیم همواره این نکته را متذکر شده و از یاد نبریم که هر اتفاق خوب در کشور از مسیر آموزش و پرورش می‌گذرد. کشور قدرتمند، اقتصاد خوب، ارتقای سطح زندگی فردی و اجتماعی همه و همه به موفقیت نظام تعلیم و تربیت بستگی دارد.
وی با تقدیر از مشارکت ارزنده خیرین در مدرسه سازی گفت: نقش آفرینی خیرین در مهم‌ترین عرصه کاری کشور، نشانه درک آنان از اهمیت مسأله آموزش و پرورش است.
صحرایی به سه ضلع در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: اولیای کودک، معلم و فضای آموزشی این سه ضلع هستند و به ما می‌گویند که فضای آموزشی چقدر در یادگیری دانش آموزان مهم است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در مدارس و فضاهای آموزشی خیرساز به واسطه نقش خیرین، هویت ملی و مذهبی در ذهن بچه‌ها بهتر شکل گرفته و تاثیر بیشتری خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: خیران مدرسه ساز عاشقانه به این کار می‌پردازند و غیر ممکن‌ها را ممکن کرده‌اند، به طوری که امروز نیمی از مدارس با مشارکت چشمگیر خیرین ساخته می‌شود و در مجموع یک سوم مدارس کشور با کمک خیران احداث شده است. وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تعلیم و تربیت دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری دارد، گفت: خیرین مدرسه ساز که بستر و سخت افزار را فراهم می‌کنند در بعد دیگر نیز می‌توانند نقش موثری داشته باشند که مهم‌ترین آن تامین تجهیزات و کمک به جریان آموزش در اداره مدارس است.
وی با اعلام اینکه آیین‌نامه اداره مدارس هیات امنایی با مشارکت خیران در مدیریت این مدارس در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است، افزود: این مصوبه پس از تایید رئیس جمهور ابلاغ می‌شود تا از ظرفیت خیرین در اداره مدرسه استفاده کنیم.
صحرایی با تاکید براینکه تغییر نام مدارس خیرساز به هر عنوان ممنوع است، گفت: مدارس خیرساز خانه خیرین است و آن‌ها در اداره این مدارس و بحث مدرسه داری و مدرسه یاری که سعی در توسعه آن داریم، دلسوزترند. وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اولویت نخست ما تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است‌ دولت پرکار و مردمی سیزدهم حتما با جدیت این موضوع را به نتیجه می‌رساند. به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، وی با بیان اینکه دولت در ابتدای کار با مشکلات و تنگناهای عدیده اقتصادی روبه رو بود ادامه داد: رشد و شکوفایی کشور آغاز شده است و ردیف اعتباری خیرین در بودجه امسال ۴۳ درصد رشد کرده است. صحرایی مولدسازی را از برنامه‌های دولت در حل مشکل طرح‌های نیمه تمام نام برد و اظهار کرد: آموزش و پرورش در اجرای این طرح پیشرو بود و ۵۲۰ ملک معرفی شد که قرار است عواید حاصل، خرج مدرسه سازی و تکمیل طرح‌های نیمه تمام در همان مناطق شود.
وزیر آموزش و پرورش در پایان ابراز امیدواری کرد: با شروع سال تحصیلی در پیش رو ۲۰۰۰ پروژه با استعداد ۱۰ هزار کلاس درس آماده بهره برداری شود.

رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
ردیابی ۱۳۰۰ قلم داروی گران و پرمصرف با کدملی
 رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به کارکرد ابرسامانه تیتک در رهگیری و ردیابی داروها و تجهیزات پزشکی گران قیمت و پرمصرف که ریسک قاچاق و خروج از زنجیره را دارند، گفت: اکنون برای بیش از ۱۳۰۰ قلم داروی گران قیمت و پرمصرف استعلام در داروخانه و به نام بیمار انجام می‌شود و بالغ بر ۶۰۰ قلم تجهیزات پزشکی نیز در مراکز درمانی ثبت شده و استعلام می‌شوند.
دکتر سیدحیدر محمدی در رابطه با ابر سامانه تیتک و ثبت فرایندهای دارو و تجهیزات در این سامانه، گفت: بسیاری از فرایندها را از طریق این سامانه در حال رهگیری هستیم و ردیابی می‌کنیم. در همین راستا کلیه فرایندهای صدور مجوز در سامانه تیتک انجام می‌شود. در قالب این سامانه این قابلیت وجود دارد که بدانیم تولید کننده‌هایی که در سامانه تیتک ثبت شدند چه تعداد از فراورده‌های سلامت محور (دارو و تجهیزات) را تولید کرده و تحویل پخش دادند و شرکت پخش چه تعدادی را از چه کسی تحویل گرفته است، چه تعداد در کدام شرکت پخش و در کجای کشور است و تحویل کدام داروخانه یا مرکز درمانی شده است و در نهایت هم می‌توانیم بگوییم بخش بزرگی از این موارد که از نظر ریالی حدود ۵۰ درصد بازار را تشکیل می‌دهند، تحویل کدام بیمار شده است. اینکه تحویل کدام بیمار شده است مربوط به این است که رهگیری کنیم دارو یا تجهیزات مربوطه از زنجیره خارج نشوند. وی گفت: طبیعتا این رهگیری برای اقلامی انجام می‌شود که از نظر اقتصادی به صرفه‌تر باشد؛ چراکه یک سری از اقلام به دلیل پایین بودن قیمت‌شان توجیه ندارد که همه این مسیر را برایشان انجام دهیم. رییس سازمان غذا و دارو گفت: ابتدای این طرح در سال ۱۳۹۲ تنها مربوط به کالاهایی بود که قیمت‌شان بالا بود و قاچاق می‌شدند و الان تقریبا برای بیش از ۱۳۰۰ قلم داروی گران قیمت و پرمصرف استعلام در داروخانه و به نام بیمار انجام می‌شود و تعداد زیادی از تجهیزات پزشکی که بالغ بر حدود ۶۰۰ قلم در مراکز درمانی است، استعلام صورت می‌گیرد و این روند در حال توسعه به سایر اقلام است. در مجموع اکنون بخش عمده‌ای از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی که ریسک قاچاق معکوس و خروج از زنجیره دارند، استعلام گرفته می‌شوند. محمدی ادامه داد: در داشبوردهایی که در ابرسامانه تیتک ارایه کردیم، کل این موارد مشخص است؛ تعداد مصرف این اقلام و همچنین اقلامی که مشمول کمبود هستند نیز مشخص است. بنابراین داشبوردهایی که در ابرسامانه تیتک است کمک می‌کند تا بتوانیم برنامه‌ریزی دقیقی برای تامین دارو، تجهیزات و ارز انجام دهیم و همچنین بدانیم که اکنون به لحاظ مواد اولیه، قطعات ساخت، محصول نهایی و ... در نقاط مختلف کشور در چه وضعیتی هستیم و پیش بینی‌های لازم را برای سال آینده نیز داشته باشیم. این موضوع کمک می‌کند که بتوانیم زنجیره تامین دارو و تجهیزات را ردیابی و رهگیری کنیم و اطلاع رسانی خوب و دقیقی نیز داشته باشیم.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه