روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1402 دوشنبه 5 تير - شماره 4388

ترویج فرهنگ شهادت

 موسی نقدی- در مکتب توحید، آن چیزی دارای ارزش و ماندگاری است که در راه خدا و برای خدا شکل گیرد. هر مقدار از عمر انسان که برای خدا صرف شود. هر کاری که برای خدا انجام گیرد، مالی که در این راه هزینه شود. از ارزش واقعی و ماندگاری برخوردار است و در این راستا هرچه انجام کاری برای خدا سخت تر و نیت خالص تر باشد ارزش و اثر آن بیشتر است. بنابراین هرگونه اهتمام و تلاش در راه خدا مصداق جهاد فی سبیل اللّه است.
ترویج فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه اسلامی افزون بر حفظ دین و احیای ارزش­های اسلامی، موجب تزکیه نفس در جهت رسیدن به تقرب الهی است. شهادت در راه خدا همواره موردتوجه آیات و روایات بوده و خدای تعالی برای جهاد فی سبیل الله جایگاهی در ردیف ایمان به خدا قرار داده است: «تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُجاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُون؛به خدا و رسولش ایمان بیاورید و با اموال و جانهایتان در راه خدا جهاد کنید؛ این براى شما (از هر چیز) بهتر است اگر بدانید.» و عبارت: «فی سبیل الله» قیدی است که بارها در مورد شهادت به ­کار رفته و بیانگر این است که جهاد باید در راه خدا و براى توحید و دفاع از حق، راندن دشمنان توحید و یا گشایش محیط توحید باشد. فرهنگ شهادت نقش اساسی در شکل­گیری انقلاب اسلامی دارد، که به تبع آن، سعادت و پیشرفت جامعه اسلامی را تضمین خواهد نمود. در این نوشتار سعی بر آن است با بهره گیری از آیات و روایات، و نیز باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، اهمیت، ارزش و اهداف جهاد و شهادت بررسی شود.
شهادت  پایان بخشیدن به حیات طبیعی و مادّی برای دفاع از ارزش های والای انسانی و و حرکت به مقام بلند شهودی است . « شهادت » عالی ترین مقام و بالاترین کرامتی است که نصیب بندگان خاص و خالص پرودگار می شود . « شهادت » نشانة کرامت ، بزرگواری ، مجد و شرف آدمی و منشأ سرفرازی انسان در دنیا و آخرت است . « شهادت » بُرنده ترین سلاح برای احیاء شرف و کیان امّت اسلامی بوده و در اعلای کلمة توحید و پیشبرد مکتب سرافراز اسلام در ادوار و اعصار مختلف ، اثر قطعی و ممتد داشته است . « شهادت » شکستن قفل مادّیات و آزادشدن و رهیدن از منزل فانی مادّه و زندگی پست و پوشالی دنیا و روآوردن به سرای جاودانه و همیشگی است . « شهادت » دریچة وصال محبوب و نزدیکترین راه برای ملاقات با خداوند بزرگ است . از اینرو « شهادت » بزرگترین آرمان و آرزوی اولیای الهی و اصحاب خاصّ آنان بوده است که آن بزرگواران در مواقع و مناسبت های مختلف و در قالب دعا و نیایش از خداوند ، توفیق شهادت در راه خدا را خواستار شده اند .
تلاش برای اشاعه و تعلیم معارف حقه قرآنی به منظور تقویت ایمان ، اعتقاد و یقین مردم نسبت به مبدأ و معاد . در قرآن کریم خداوند داستان ساحرانی را نقل می‌کند که از سوی فرعون مأموریت داشتند از طریق سحر با موسی مبارزه کنند بعد از اینکه، موسی علیه‌السّلام با معجزه الهی (انداختن عصای خود) سحر آن‌ها را باطل کرد، آن‌ها به سجده افتاده و گفتند:ما به پروردگار موسی و هارون علیهما السّلام ایمان آوردیم. و ایمان آنان ایمانی محکم و استوار شد. بطوری که وقتی فرعون، آن‌ها را به قطع دست و پا و به صلیب کشیدن بر درختان نخل، تهدید کرد، آن‌ها قاطعانه در جواب گفتند:« سوگند به آن کسی که ما را آفریده، هرگز تو را بر دلایل روشنی که برای ما آمده مقدم نخواهیم کرد». و هر حکمی که می‌خواهی بِکُن و... در نهایت در مقابل تهدیدات هولناکِ فرعون، عاشقانه مرگ ۸۹با شهادت را آن هم با فجیع‌ترین وضع پذیرا شدند. و این چیزی جز تأثیر مستقیم ایمان و یقین قلبی به خداوند سبحان و وعده‌های او نیست.
بنابراین بر مسئولان فرهنگی جامعه است که از روش‌های متنوع در ترویج و تعلیم ایمان و معنویت مردم کوشا باشند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه