روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 دوشنبه 5 تير - شماره 4388

عضو کمیسیون انرژی مجلس :

وزارت نفت قرارداد گازی ترکمنستان را بدون برجام احیا کرد

 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برجام باعث همکاری نکردن همسایگان در شرایط تداوم تحریم بود، گفت: احیای قرارداد گازی ترکمنستان از سوی وزارت نفت بدون برجام شد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مالک شریعتی‌نیاسر در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی اظهار کرد: پس از احیای قرارداد گازی ترکمنستان از سوی وزارت نفت بدون برجام، حامیان رسانه‌ای دولت قبل نوشتند این مسئله هیچ ارتباطی با برجام نداشته و همان زمان نیز امکان پرداخت مطالبات وجود داشت.
وی افزود: اولاً اگر می‌شد چرا شما که زبان دنیا را بلد بودید، از کدخدا مجوز نگرفتید؟ ثانیا در پاسخ رسمی وزارت خارجه به پرسش بنده آمده است که فروردین ۹۶ وزیر خارجه ترکمنستان به طرف ایرانی عنوان کرد که طرف ایرانی پس از حل مسئله برجام، بدهی خود را نقداً پرداخت کند، اما با توجه به انتقال نیافتن پول، امکان اجرایی شدن نیافت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: مهر ۹۷ طرف ترکمنی با پرداخت بدهی از طرف کره‌ جنوبی موافقت کرد، اما پس از نیاز به مجوز آمریکا منصرف شد. برای مردم روشن است که توافق برجام نه‌تنها عایدی اقتصادی و معیشتی نداشت، بلکه باعث همکاری نکردن همسایگان در شرایط تداوم تحریم نیز بود.
شریعتی‌نیاسر اظهار کرد: بدون تغییر در شرایط برجامی، مسئله حل شده، اما اینکه وزیر امور خارجه دولت گذشته عامل آن خیانت یعنی وزیر نفت دولت دوازدهم را عضو برجسته کابینه و دارای سوابق برجسته می‌داند، باعث تأسف است.

رئیس کمیته انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام:
بهینه‌سازی مصرف انرژی باید در دستور کار قرار گیرد
 رئیس کمیته انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بهینه‌سازی مصرف انرژی باید به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد تا آینده انرژی کشور را با اطمینان بیشتر رقم بزنیم.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، احمد مرتضایی در آیین مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی با بیان اینکه در سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری در حوزه انرژی و سیاست‌های کلی پدافندغیرعامل و سیاست‌های کلی پیشگیری و کاهش خطرهای حوادث طبیعی به مسئله مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات گاز اشاره شده است، اظهار کرد: باید از ظرفیت‌های موجود برای گازرسانی و مقام‌سازی تجهیزات که در کشور وجود دارد استفاده کرد.
وی با بیان اینکه عملکرد کشور در بحث گازرسانی و مقام‌سازی تجهیزات گازی مناسب بوده است، افزود: باید به موضوع افت فشار گاز در مخازن اصلی گاز در کشور توجه ویژه داشت، زیرا این موضوع می‌تواند در آینده ما را با چالش روبه‌رو کند.
رئیس کمیته انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: بهینه‌سازی مصرف انرژی باید به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد تا آینده انرژی کشور را با اطمینان بیشتر رقم بزنیم.

مدیر پژوهش‌ و فناوری شرکت ملی گاز ایران خبر داد؛
صرف زمان فراوان کار کارشناسی
 برای تدوین هر استاندارد گازی
 مدیر پژوهش‌ و فناوری شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که برای تدوین هر استاندارد در این شرکت در مجموع ۱۲۰۰ ساعت زمان کارشناسی صرف شده و این دقت نظر نشان از اهمیت جایگاه تدوین استاندارد، همتراز با اقدام‌های حوزه عملیاتی است.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت ملی گاز  ایران، محسن مظلوم‌ فارسی‌باف در سمینار آیین‌نامه نظارت بر حسن اجرای استانداردهای تخصصی شرکت ملی گاز ایران، تدوین استاندارد را از منظر اهمیت، همتراز با بخش‌های عملیاتی دانست و گفت: شرکت ملی گاز ایران در زمینه تدوین آیین‌نامه نظارت بر حسن اجرای استاندارد، بین چهار شرکت اصلی وزارت نفت، پیشگام و رتبه نخست را دارد
وی با بیان اینکه شرکت ملی گاز مقررات فنی را براساس استانداردهای علمی و بین‌المللی تدوین می‌کند، به بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان در تدوین استانداردها اشاره کرد و افزود: افزون بر کارشناسان خبره‌ای که در مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در زمینه تدوین استاندارد فعال هستند، از توان نخبگان قدیمی صنعت گاز، دانش‌بنیان‌ها و دانشگاه‌ها نیز استفاده شده و این همکاری ادامه دارد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: ۱۵ کمیته تخصصی برای تدوین استاندارد در شرکت ملی گاز تشکیل شده که سه کمیته دائمی و ۱۲ کمیته ویژه هستند، در مجموع برای هر استاندارد تدوین شده در شرکت ملی گاز ایران ۶۰۰ ساعت زمان کارشناسی گذاشته و همین زمان کارشناسی هم در خارج از شرکت ملی گاز در بخش مشاوران بیرونی صرف شده؛ بنابراین می‌توان گفت برای تدوین هر کدام از استانداردها، ۱۲۰۰ ساعت زمان کارشناسی صرف شده است.

معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور:
مقاوم‌سازی تجهیزات صنعت گاز،
امنیت ملی به شمار می‌آید
 معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: مقاوم‌سازی به‌منزله بالا بردن مقاومت همه ابعاد یک سازمان از جنبه‌های گوناگون است و نوعی امنیت ملی به شمار می‌آید.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، عبدالرحمن کشوری در نخستین همایش مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی کشور گفت: اگر بالا بردن مقاومت در بخش‌های مختلف را سرلوحه مقاوم‌سازی بدانیم، بی‌شک این موضوع باید در حوادث صنعتی مانند خوردگی و حوادث طبیعی هم در نظر گرفته شود و مخاطرات در این زمینه، دو مفهوم دارایی‌شناسی و تهدیدشناسی را در برمی‌گیرد.
وی تأکید کرد: در بحث دارایی‌شناسی، اصل بر آن است که تا دارایی خود را شناسایی نکنیم، چگونه می‌توانیم آن دارایی را از تهدیدها حفظ کنیم و در بحث دوم، اگر تهدید را نشناسیم، نمی‌دانیم دارایی خود را باید در برابر چه چیزی مقاوم کنیم.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه باید مقاوم‌سازی را در برابر همه تهدیدهای داخلی و خارجی در نظر داشته باشیم، افزود: مقاوم‌سازی در برابر تهدیدها به‌ویژه در برابر تهدیدهای سخت، باید به‌صورت ذاتی در  طرح و پروژه‌ها مستتر باشد.
کشوری طراحی نیمه‌دفنی در بحث مخازن را از مهم‌ترین مباحث در این حوزه دانست و تصریح کرد: در بحث مخازن، خطوط لوله و... که جنبه حیاتی دارند، بهترین کار برای مقاوم‌سازی تأسیسات، طراحی نیمه‌دفنی است که اطمینان حداقلی را برای ما به‌وجود می‌آورد.
وی یکی از محورهای اصلی در بحث مقاوم‌سازی را حفظ جان نیروی انسانی اعلام کرد و گفت: در طرح توسعه تأسیسات و مقاوم‌سازی، نیاز به مطالعات پدافند غیرعامل و اجرای آن ضروری است. معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان اظهار کرد: مقاوم‌سازی در بحث راهبردی هم بسیار حائز اهمیت است و در افق بالاتر، به نوعی امنیت ملی به شمار می‌آید.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه