روزنامه کائنات
2

سیاست

1402 دوشنبه 5 تير - شماره 4388

قالیباف خطاب به نمایندگان:

چرا باید هر روز یک موضوع حاشیه‌ای داشته باشیم

  رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر کشور قول پیگیری بخشنامه اخیر را داده است، خطاب به نمایندگانی که پیگیر استیضاح بودند، گفت: لطفاً نمایندگان دیگر آن را مطرح نکنند چرا هر روز باید یک موضوع حاشیه‌ای داشته باشیم؟ این موضوع در حال حل شدن است لطفاً نمایندگان به حاشیه نروند.
محمدباقر قالیباف این اظهارات را در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس و در پاسخ به تذکرات برخی نمایندگان مطرح کرد که با استناد به جلسه غیرعلنی هفته گذشته مجلس با احمد وحیدی وزیر کشور درباره بخشنامه انتخاباتی اخیر، خواستار استیضاح وی بودند.
جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مردم تربت جام در مجلس در قانون اساسی با بیان اینکه معاون وزیر کشور کار اشتباهی کرده و وزیر کشور از وی دفاع می‌کند، گفت: استیضاح با بالای ۸۰ رای به هیئت رئیسه داده شده ولی شما اجازه اعلام وصول آن را نمی‌دهید؛ وزیر کشور بعد از جلسه غیرعلنی اعلام کرده من هیچ قولی به نمایندگان نداده ام.
وی خطاب به قالیباف گفت: شما باید از شأن و جایگاه مجلس و نمایندگان دفاع کنید یا باید استیضاح وزیر کشور اعلام شود یا اینکه وزیر کشور به قولی که داده عمل کند.
در ادامه سید کاظم دلخوش اباتری نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس با بیان اینکه استیضاح وزیر کشور باید کلید زده شود گفت: شما با وزیر کشور صحبت کرده اید اما برخی روزنامه‌های دولتی تشویش اذهان می کنند در حالی که قانون انتخابات کاملا وضعیت را مشخص کرده است.
دلخوش از رییس مجلس خواست تا از جایگاه مجلس دفاع کند و خطاب به وی گفت:‌ آیا قرار است نمایندگان استیضاح را ادامه دهند یا اینکه وزیر کشور به قول خود عمل کند؟
در پاسخ به این اخطارها محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه ای که در خدمت نمایندگان و وزیر کشور بودیم این موضوع مطرح شد؛ در حال حاضر فعالیت انتخاباتی شروع شده و رهبر معظم انقلاب نیز بر چهار رکن امنیت سلامت مشارکت و رقابت تاکید داشتند همه باید کمک کنیم تا این چهار رکن اجرا شود.
قالیباف تاکید کرد: معاون وزیر کشور خطا کرده و بندهای ۲، ۴، ۶ و ۷ ابلاغیه ستاد انتخابات کشور به استانداران را لغو کرده است قبل از جلسه غیرعلنی سه شنبه هفته قبل (۳۰ خرداد) با وزیر کشور، من با آقای وحیدی صحبت کردم و اشکال را وارد دانستم وزیر کشور قول داد تا آن را پیگیری کند.
رییس مجلس خطاب به نمایندگان گفت: وزیر کشور به من اعلام کرد اجازه دهید یک تا دو هفته به من وقت بدهید تا جایگزین رییس ستاد انتخابات کشور را تعیین کنم.
وی اظهار داشت: اگر استیضاحی باشد باید اعلام اصول کنم اما من این قول وزیر کشور را پیگیری می‌کنم؛ لطفاً نمایندگان دیگر آن را مطرح نکنند چرا هر روز باید یک موضوع حاشیه‌ای داشته باشیم؟ این موضوع در حال حل شدن است لطفاً نمایندگان به حاشیه نروند.

سناریوی آمریکا برای محدود کردن ایران، روسیه و چین
مفهوم آمریکایی «آسیای مرکزی بزرگتر» چیست؟
  با طراحی آمریکا در آسیای مرکزی نه تنها کمبود منابع آبی در هیچکدام از جمهوری‌های آسیای مرکزی مرتفع نخواهد شد که بر تامین آب در استان‌های شرقی ایران نیز تاثیر منفی خواهد داشت.
مفهوم آمریکایی «آسیای مرکزی بزرگتر» به معنای خارج کردن ایران، روسیه و چین از این منطقه بزرگ با تاکید بر یکپارچگی اقتصادی و سیاسی جمهوری‌های آسیای مرکزی به همراه افغانستان و پاکستان است که توسط واشنگتن ترویج می‌شود.
در اواسط سال ۱۴۰۰، سفارت آمریکا در تاجیکستان خبر از اجرای یک پروژه پنج ساله مدیریت منابع آبی فرامرزی در حوزه رودخانه‌های سیر دریا(سیحون) و آمودریا داد.
این ابتکار توسط اداره آمریکایی توسعه بین المللی حمایت مالی می شود و بودجه ای بالغ بر ۲۴ میلیون دلار برای آن در نظر گرفته شده .است تمامی کشورهای آسیای مرکزی (قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان ترکمنستان) و افغانستان در این طرح مشارکت دارند.
علیرغم ادامه کمبود آب شرب در این جمهوری‌های آسیای مرکزی، ایالات متحده به دنبال تغییر مسیر این منابع آبی به سمت افغانستان هستند تا از این رهگذر بتواند نفوذ خود را در این کشور بازیابد، نفوذی که به وضوح بعد از خروج شتابزده ناتو در سال ۱۴۰۰ متزلزل شد.
معرفی سیستم آب هوشمند توسط ایالات متحده آمریکا کوچکترین نمونه از این رویکرد تبعیض آمیز آمریکاست که اجازه رهگیری مقدار و کیفیت آب مصرفی کشورهای آسیای مرکزی را می‌دهد.
نصب کنتورهای آبی اطلاعات را به یک مرکز واحد پردازش کند و نصب این کنتورهای آمریکایی در تمامی رودخانه های منطقه به واشنگتن این امکان را می دهد تا به صورت کامل بر منابع آبی آسیای مرکزی تسلط و کنترل داشته باشند.
افزون براین این پروژه به گونه ای طراحی شده است تا فرایند همکاری اقتصادی میان کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان را تحت کنترل ایالات متحده قرار دهد.
در نتیجه کمبود منابع آبی در هیچکدام از جمهوری‌های آسیای مرکزی مرتفع نخواهد شد و بر تامین آب در استان‌های شرقی ایران نیز تاثیر منفی خواهد داشت. در عین حال نیز آب به سمت افغانستان سرازیر شده و امکان تجدید نفوذ آمریکایی‌ها در کابل و همچنین ارتقاء روابطشان با دولت طالبان را فراهم می آورد.

تضمین‌کننده‌ی «إِتَّقوا مِنْ مَواضِعِ التُّهَمْ» است
دفاع متفاوت نعمت احمدی
از بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور
  تهران - یک حقوقدانان با تأکید بر لزوم پیشگیری از هرگونه بهره‌برداری سیاسی افراد و نهادها از آرای مردم تصریح کرد: از هر کاری که باعث تقویت شفافیت و سلامت انتخابات شود، دفاع می‌کنم.
«نعمت احمدی» از حقوقدانان صاحب‌نام که در عرصه رسانه نیز فعالیت دارد، درباره بخشنامه ستاد انتخابات کشور برای تضمین سلامت انتخابات ۱۱ اسفند مجلس گفت: اگر قرار است «إِتَّقوا مِنْ مَواضِعِ التُّهَمْ» بکنیم و از هر حرکتی که مجریان و ناظران انتخاباتی و سایر ارکان جامعه را در معرض اتهام دخالت در انتخابات قرار می‌دهد پرهیز کنیم باید روند انتخابات ضابطه‌مند باشد و اقدامی که در این زمینه انجام شده درست است و من هم قبول دارم.
وی افزود: ما در کشور چندین هزار طرح نیمه‌تمام داریم و در هر شهری که بروید با پروژه‌هایی مواجه می‌شوید که در فضاهای هیجانی انتخاباتی در عهد دقیانوس وعده داده شده یا کلنگ‌ زده‌اند و حالا رها شده‌اند و حتی تابلوی بعضی از آنها بی رنگ و رو شده است.
احمدی اضافه کرد: نوع دیگر بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی این است که فردی صرفاً برای کسب رأی در نشست‌ها و بازدید یا افتتاح پروژه‌هایی برود که برای آبادانی یک شهر است که این کار هم پسندیده‌ نیست و باید از این نوع حرکات شائبه‌برانگیز به‌طور جدی پیشگیری شود.
این حقوقدان با بیان اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند تا آخرین روز مسئولیت یک نماینده مانع انجام وظایف او شود، در عین حال متذکر شد: یکی از معضلات این است که برخی افراد با استفاده از خلاء نظام حزبی وعده‌های سر خرمن می‌دهند که خود آنها هم می‌دانند قابل تحقق نیست و این کار حتماً به روند انتخابات در کشور آسیب می‌زند. احمدی افزود: اینکه یک نماینده در یک همایش یا به صورت طبیعی در آیین افتتاح یک پروژه شرکت کند، اشکالی ندارد و نه کسی مانع آن شده و نه بخشنامه ستاد انتخابات ناظر بر آن است اما همانطور که تبلیغ زودهنگام خلاف قانون است، بهره‌برداری انتخاباتی از دستاوردهای ملی برای اثرگذاری بر افکارعمومی هم غیر اخلاقی است و هر اقدام و دستورالعملی که مانع اینگونه اقدامات و موجب تقویت شفافیت و سلامت انتخابات شود، قابل دفاع است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه