همه روزها، روز جانباز است
فاطمه احمدزاده - دیروز ،سالروز میلاد بزرگ جانباز اسلام و پرچمدار دفاع از حرمت حریم ولایت، حضرت ابوالفضل العباس(ع) به واسطه رشادت و جانفشانی های پاسداران رشید و غیور انقلاب اسلامی و همچنین فداکاری و ایثارگری جانبازان سرافراز و دلاور بعنوان روز جانباز نامگذاری شده بود. هیاتهایی ازسوی رهبر معظم انقلاب به سرکشی از جانبازان در سراسر کشور پرداختند. سنت نیکویی که باید پیش روی ما باشد و بماند.
بایستی این روزها رشادت ها و جانفشاني هاي ايثارگران و صبر و استقامت جانبازان و خانواده هاي معظم شهدا بايد به درستي در جامعه تبيين شود. جانبازان سند عزت و جاودانگي ملت ايران هستند كه با الگوگيري از نهضت كربلا، سفيران آزادي و ولايتمداري شدند و اكنون به عنوان گنجينه هاي تمام نشدني ايثار و از خودگذشتگي مي درخشند. خدمت رساني بي منت و صادقانه به خانواده معظم شهدا، ايثارگران و جانبازان، توفيقي الهي و عبادتي بزرگ محسوب مي شود.
جانبازان، انسان هایی ایثارگر و جان برکف اند که طی سال های جنگ تحمیلی و تجاوز دشمن، در خطوط مقدم جبهه، قهرمانانه سینه خود را در برابر آتش دشمن سپر کرده و در راه حفظ کیان اسلام، سلامت خود را تقدیم داشتند.
جانبازان، انسان های برگزیده ای هستند که بسیاری از نعمت های مادی خود را به پیشگاه دوست تقدیم کرده اند. آنان به دلیل از خود گذشتگی ها و ایثارگری هایشان، موانع و حجاب ها را که در اثر تعلّقات و وابستگی های دنیوی ایجاد می شود، کنار زده و راحت تر با خداوند به مناجات می پردازند. قلب شکسته آنان، بزرگ ترین سرمایه جانبازی شان به شمار می آید.
جانباز با این سرمایه عظیم معنوی، زمینه استجابت دعا و نزول امدادهای غیبی را برای خود و ملت ایران فراهم می آورد. او با سخنان برخاسته از اعتقاد و معنویت خویش، موجب هدایت و ارشاد افراد جامعه شده، از انحرافات و فساد آن ها جلوگیری می کند و مانع بزرگی برای هجوم بیگانگان به سرزمین اسلامی محسوب می شود.
ارزش جانباز در کلام امام خمینی (ره) چنین بیان شده است: در کشاکش نبرد و جهاد، در هنگامی که آتش و گلوله بیداد می کرد و مردانگی و غیرت در جبهه های جنگ معنا می یافت، و در روزهایی که آسمان از خون گلگون شهیدان به سرخی می زد، سلسله دار انقلاب و امام دل ها فرمود: جانبازان، رهبرانِ نهضت اند.
ایشان در جای دیگر می فرمایند: مجروحین و معلولین، خود چراغ هدایتی شده اند که در گوشه گوشه این مرز و بوم به دین باوران، راه رسیدن به سعادت آخرت را نشان می دهند.
هویت جانباز در کلام رهبر انقلاب اسلامی نیز چنین بیان شده است:در دوران هشت ساله جنگ، برخلاف جنگ های رایج دنیا، شاهد حضور بالاترین شخصیت های سیاسی و علمی کشور در خطوط مقدم جبهه بودیم. رهبر معظم انقلاب نیز در دوران دفاع مقدس، با قلبی سرشار از عشق به جهاد، بعضی از اوقات گران بهای خود را در جبهه های حق علیه باطل سپری نمودند.
ایشان، جانبازان را شهیدان زنده نامیده و می فرمایند: جانبازان، انسان هایی هستند که در سخت ترین دوران کشور شرف، شجاعت و تعهد خود را ثابت نمودند. ما به جانبازان، به عنوان شهیدان زنده انقلاب اسلامی افتخار می کنیم. رهبر معظم آنقلاب اسلامی درپیامی پس از پایان جنگ تحمیلی در آستانه بزرگداشت هفته دفاع مقدس در سال ۶۸ خطاب به خانواده های ایثارگران فرمودند : جانبازان عزیز ارزندهترین یادگاریهای دوران حماسهی دفاع مقدس هستند. امروز، جانبازان نمونههای بزرگ افتخار و شجاعت و فداکاری و یادگارهای دوران حماسهاند. امروز، خانوادههای عزیز و عظیمالشأن شهدای شما کسانی هستند که همه منصفان عالم کسانی که قضایای ایران و انقلاب ایران را میشناسند آنها را با عظمت و بزرگوار و صبور و نیرومند به حساب میآورند. این را باید شما حفظ کنید. این، به برکت اسلام و رهبری امام عظیمالشأن و به برکت وحدت کلمهی شماست. اینها را برای خودتان نگه دارید.
پیشبینی ترافیک شدیدتر تهران در سال 1401
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با پیشبینی ترافیک شدیدتر تهران ۱۴۰۱ در عین حال از کاهش ۵ درصدی ترافیک تهران در سال جاری نسبت به سال ۱۳۹۸ خبر داد. سردار محمد حسین حمیدی در نشست خبری روز گذشته افزود: در این شرایط نیز ما طرح ویژه ترافیکی برای پنجشنبه و جمعه آخر سال را در بهشت زهرا (س) پیشبینی کردیم که به زودی اعلام خواهیم کرد.
* کاهش ۵ درصدی ترافیک تهران ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۸
وی در بخش دیگری از نشست خبری خود به تحلیل وضعیت ترافیکی تهران پرداخت و گفت: آمارهای ما نشان میدهد که به طور میانگین در ۱۱ ماهه امسال حجم ترافیک به نسبت ۱۱ ماهه سال ۹۸ که در آن خبری از کرونا نبود ۵ درصد کاهش داشته است البته این آمار به طور میانگین است اما میزان ترافیک در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۰ در پایتخت نسبت به ۱۱ ماهه سال ۹۹، ۳۷ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه همواره بازگشایی مراکز آموزشی بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بر بار ترافیکی معابر اضافه میکرد، اظهارکرد: اما ما شاهد آن هستیم که هنوز مراکز آموزشی به طور کامل بازگشایی نشده اما میزان ترافیک در مقایسه با سال ۹۸ تنها ۵ درصد کاهش داشته است. این نشان میدهد که ما افزایش ترافیک را داریم و با بازگشایی رسمی مدارس و دانشگاهها و فعالیت تمام وقت آنها این حجم افزایش نیز خواهد داشت.
* پیشبینی ترافیک شدیدتر تهران در سال ۱۴۰۱
حمیدی افزود: به همین دلیل نیز ما پیشبینی میکنیم که در سال ۱۴۰۱ ترافیک تهران شدیدتر شود. از این رو ما باید به سمت هوشمندسازی و توسعه حمل و نقل عمومی برویم. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ترافیک نقطه به نقطه و ماه به ماه تهران چقدر نسبت به سال ۹۸ افزایش داشته است،گفت: آماری که من به آن پرداختم آمار میانگین تردد ترافیک بود اما آمار نقطه به نقطه ما حاکی از آن است که ترافیک در سال جاری و در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ نیز نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ کاهش داشته است البته باید به این نکته نیز توجه کنیم که جمعیت تهران همچنین تعداد وسایل نقلیه در این شهر نیز در سال ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۸ بین ۱۸ تا ۲۲ درصد افزایش داشته است. حمیدی در پایان با اشاره به طرحهای ویژه پلیس در روزهای باقی مانده از سال نیز اظهارکرد: طرح ویژه ترافیکی برای شهرآورد پایتخت، طرح ویژه برای چهارشنبهسوری، طرح ویژه نیمه شعبان همچنین طرح ویژه برای پنجشنبه و جمعه آخر سال از جمله طرحهایی است که در حدود دو هفته باقی مانده تا پایان سال اجرا خواهیم کرد.
شورای عالی آموزش و پرورش کمتر قانون بنویسد
قوانین اضافی حذف شوند
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه وظایف شوراهای عالی باید از یکدیگر تفکیک شود گفت: در شورای عالی آموزش و پرورش باید برای ضمانت اجرای قوانین مصوب کاری انجام دهیم و کمتر قانون بنویسیم، بسیاری قوانین اضافی باید حذف شوند.
یوسف نوری در آیین بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش که در مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد، با بیان اینکه خداوند را شاکریم که امروز، صدمین سال تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش را جشن میگیریم گفت: درخواستم این است که بافت این مدرسه تاریخی را زنده نگه دارید، دانش آموزان در این مدرسه حضور داشته باشند و حرف تربیتی بزنیم، نه اینکه فقط به منظور برگزاری گردهماییها و مراسم از آن استفاده شود. وی به کارکردها و نهادها در نظام اداری کشور اشاره و اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات شورای عالی آموزش و پرورش، سندتحول بنیادین است. نظام شورایی حاکم بر شوراهای عالی در نظام های حکمرانی از ارکان مهم تصمیمگیری هستند. با این حال خود این شوراها دچار چالشهایی شدهاند. وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شوراهای عالی ماهیت تقنینی، نظارتی یا هماهنگی و تنظیم گیری دارند گفت: ضمانت اجرایی شورای عالی آموزش و پرورش و تداخل عملکردی و تصمیمات شوراهای عالی- به عنوان مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی با شورای عالی آموزش و پرورش - از جمله چالش هایی است که مورد سوال است. باید حدود و اختیارات وظایف مشخص باشد. وظایف شوراها باید از یکدیگر تفکیک شود. نوری افزود: فلسفه وجودی شورای عالی در کشور چیست؟ مثلا استخدام و آییننامه امتحانات در شورای عالی انقلاب فرهنگی دیده میشود یا زبان مشترک برای تعریف مدرسه و کلاس درس نداریم، البته کتابی در این زمینه تدوین شد. وی با بیان اینکه کار ما "آموزش و پرورش عمومی" است و کار شورای عالی انقلاب فرهنگی، "فرهنگ" است گفت: در کشورما بیش از ۸۰ شورا داریم که رئیس جمهور در ۳۲ شورا، رئیس است. یکسری ایرادها و چالش ها هست که باید روی آنها بحث شود. انتظارم به عنوان معلم از شورای عالی این است که اول یک مفهوم شناسی داشته باشیم و تفکیک جایگاه کرده و آنها را ترسیم کنیم. مخصوصا با شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی؛ در شورای عالی باید برای ضمانت اجرا کاری انجام دهیم و کمتر قانون بنویسیم، بسیاری قوانین اضافی باید حذف شوند.