روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي - شماره 4064

قاچاق از مرزهای غربی کشور خروج دام ها

 مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری دامداران متحرک ایران گفت: در حال حاضر آماری از میزان قاچاق نداریم. ولی آن طور که به ما گفته شده هفته‌ای چندین هزار راس دام از مرزهای غربی کشور قاچاق می شود.
فضل خرم با بیان اینکه گفته می‌شود صادرات دام باعث افزایش قیمت گوشت شده‌ است، گفت: حدود ۶۷ میلیون راس دام روستایی، عشایری و صنعتی وجود دارد و در ۱۵ روز اخیر حدود ۵۰۰۰  راس دام صادر شده است. سوال اینجاست که چطور چنین چیزی امکان دارد که در مقابل این تعداد دام، صادرات ۵۰۰۰  راس باعث افزایش قیمت شود؟
وی ادامه داد: در خصوص افزایش قیمت گوشت یا گرانفروشی در سطح توزیع رخ داده است یا اینکه دام به صورت غیر رسمی از کشور خارج می شود.
افزایش هزینه‌ها قیمت تمام شده‌ تولید را بالا برده است
وی در ادامه تصریح کرد: البته افزایش قیمت گوشت امر طبیعی است. چه بسا اگر به بازار مواد غذایی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که در همین چند وقت‌ اخیر قیمت شکر افزایش یافته یا مثلا قیمت ماهی نسبت به دوسال گذشته ۳ برابر افزایش داشته است، در حالی که گوشت در دوسال اخیر با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، افزایش قیمت چندانی نداشته است.  
قیمت گوشت سرکوب می‌شود
خرم در ادامه افزود: چرا تلاش بر این است که قیمت گوشت سرکوب شود؟ برای تولید یک کیلو گوشت حدود ۱۴ کیلوگرم نهاده نیاز داریم. با افزایش قیمت نهاده‌ها اگر متوسط قیمت نهاده را کیلویی۷۰۰۰ تومان در نظر بگیریم حدود ۹۸ هزار تومان فقط هزینه علوفه است. این هزینه در کنار سایر هزینه‌های دیگر قطعا قیمت تمام شده تولید را بالا می‌برد. اینکه قیمت گوشت امروز کیلویی ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان است به دلیل سرکوب قیمت‌هاست. قیمت گوشت با توجه به افزایش هزینه‌های تولید باید کیلویی ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان باشد تا تولیدکننده حداقل ضرر نکند. وی در پاسخ به این سوال که دامداران دام‌سبک با مشکلات بسیاری از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها، مازاد دام و فروش دام با قیمت پایین و... دست و پنجه نرم می‌کنند و چرا دولت به مشکلات آنها رسیدگی نمی‌کند، گفت: سال‌های گذشته در حوزه دام عشایر ۵۰۰ هزار تن نهاده دریافت می‌کردیم. تا آذرماه سالجاری هم بیش از ۵۶۰ هزار تن جو، ‌ ذرت، سبوس و کنجاله سویا بین دامداران توزیع شد. قبلا فاصله قیمت نهاده‌ دولتی و آزاد ۱۵۰ تومان بود که این عدد افزایش یافته و در حال حاضر نهاده‌ها در بازار آزاد ۳۰۰ درصد گرانتر از نهاده‌های دولتی هستند. خرم افزود: برای مثال جوی دولتی کیلویی حدود ۲۰۰۰ تومان قیمت دارد، ولی در بازار آزاد قیمت آن به کیلویی ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان می‌رسد.
۱۵ تا ۲۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز دامداران توسط دولت تامین می‌شود
وی تصریح کرد: در گذشته دولت ۱۵ تا ۲۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز دامداران را تامین می‌کرد در حال حاضر هم به همین میزان تامین می‌شود ولی همین افزایش قیمت نهاده‌ها فشار بیشتری به دولت وارد کرده و تصور می‌شود دولت اقدامی در این راستا انجام نداده‌ است.
 مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری دامداران متحرک ایران با بیان اینکه دولت برنامه‌های حمایتی خرید دام را هم در دستور کار قرار داده است، گفت: ۱۱۳ تا ۱۱۵ هزار راس دام عشایری خریداری شد. البته چون زمان خرید مناسب نبود و دام‌ها وارد مرحله آبستنی شده بودند این خرید متوقف و تصمیم بر این شد به جای اینکه دام‌ها به کشتارگاه بروند، حفظ شوند. بنابراین ۱۸۰ هزار تن نهاده برای حفظ ۱.۵ میلیون راس دام مولد در اختیار جامعه عشایری قرار گرفت که این یعنی ماهیانه ۴۵ هزار تن نهاده توزیع می‌شود.

ساخت 25 مدرسه در مناطق محروم کشور
تحصیل 3000 دانش آموز در مدارس بانک گردشگری
  بانک گردشگری علاوه بر فعالیت‌های بانکداری و ارائه خدمات نوین بانکی به مردم، در بخش مسئولیت‌های اجتماعی عملکرد موفقی داشته که از جمله آنها می‌توان به مشارکت در امور خیریه، ساخت مدرسه در مناطق محروم و ... اشاره کرد. به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، این بانک در نیمه نخست سال جاری حدود 36 میلیارد ریال کمک های نقدی برای تامین جهیزیه، کمک به زندانیان، کمک درمانی، بسته های حمایتی آموزشی، کمک به کودکان بی سرپرست و همچنین کمک های مومنانه پرداخت کرده است. بنیاد نیکوکاری یاس که زیرنظر گروه مالی گردشگری فعالیت می‌کند، مسئولیت اجرای امور خیریه را با حمایت و مشارکت بانک گردشگری برعهده دارد. این بنیاد موفق شده در مدت فعالیت خود عملکرد موفقی داشته باشد که به بخش هایی از آنها اشاره می شود.
الف) برنامه ساخت 100 مدرسه به ازای 100 شعبه بانک گردشگری
ساخت 100 مدرسه برای مناطق محروم کشور در برنامه قرار دارد. تاکنون 25 مدرسه یک تا 10 کلاسه با حمایت بانک گردشگری با عنوان کیمیای دانش احداث شده و بیش از 3000 دانش آموز در حال تحصیل در این مدارس هستند.  همچنین تا دهه فجر امسال 5 مدرسه جدید در حال ساخت در شهرستان‌های دلگان و چابهار (استان سیستان و بلوچستان) و نورآباد (استان لرستان) نیز تکمیل و تحویل آموزش و پرورش خواهد شد که به این ترتیب مجموع مراکز آموزشی احداث شده به 30 واحد می رسد. بانک گردشگری ۱۰۰ شعبه در سراسر کشور دارد و بر همین اساس قرار است ۱۰۰ مدرسه به ازای 100 شعبه بانک گردشگری در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم ساخته شود.
ب) سرپرستی دو مرکز توانبخشی
بنیاد یاس سرپرستی 2 مرکز توانبخشی را در شهرهای جیرفت و کرمان برعهده دارد که با مشارکت بانک گردشگری حدود 200 کودک و نوجوان را سرپرستی می‌کند. دو مرکز توانبخشی "جنوب کرمان" و "شهید فیاض‌بخش" کرمان  در مجموع حدود 200 نفر پرسنل و معلول دارند که هزینه نگهداری این مراکز ماهانه حدود 5 میلیارد ریال است. این هزینه از طرف بنیاد نیکوکاری یاس و با همکاری هلدینگ‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه گروه مالی گردشگری تامین می‌شود. در مراکز یادشده علاوه بر نگهداری و مراقبت از معلولان ذهنی و جسمی، خدمات دیگری همچون گفتار درمانی، کار درمانی، فیزیوتراپی، ارتوپد فنی، روانشناسی، مددکاری و پزشک متخصص به‌صورت تمام‌وقت زیرنظر مربیان و کارشناسان خبره این امور انجام می‌شود. توانمندسازی زنان از جمله زنان سرپرست خانوار یکی دیگر از خدمات انجام شده از سوی بنیاد یاس است. زنان سرپرست خانوار امسال با هزینه بنیاد به مشهد مقدس اعزام شده اند. علاوه بر این با همکاری بنیاد یاس حدود 50 نفر از زنان سرپرست خانوار توانمند شده و مشغول به کار شده اند و تحت پوشش بیمه درمانی نیز قرار گرفته اند. همچنین در ماه ژانویه امسال نیز کمک هایی به افراد نیازمند از اقلیت مسیحیان اهدا شده است.
ج) تامین جهیزیه
تامین جهیزیه برای سر و سامان دادن به زندگی جوان‌ها در مناطق مختلف از جمله مناطق محروم یکی دیگر از فعالیت‌های بنیاد یاس است که با هدف حفظ نظام خانواده انجام می‌شود.
بانک گردشگری فقط در سال جاری 20 میلیارد ریال برای تامین جهیزیه اختصاص داده است. همچنین با کمک بانک گردشگری امسال 3 میلیارد ریال برای آزادی زندانیان هزینه شده است.
د) ساخت بزرگترین مجتمع توانمندسازی فنی و حرفه ای و برنامه آموزش 5 هزار زندانی با هدف ایجاد اشتغال
با حمایت بانک گردشگری، بزرگترین مجتمع توانمندسازی فنی و حرفه ای در کرمان احداث و راه اندازی شده است.  این مجتمع با ۲۰ کارگاه تخصصی شامل ۱۲ کارگاه آموزشی و ۸ کارگاه تولیدی به مساحت ۶ هزار مترمربع در کرمان دایر شده و در حال حاضر ۲۰ کارگاه در آن فعال است. با راه اندازی کارگاه های مذکور با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای، زمینه آموزش یک شغل و حرفه تخصصی برای کسانی که این دوره ها را طی می کنند، فراهم شده است. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه