روزنامه کائنات
6

انرژی

1399 شنبه 18 بهمن - شماره 3840

مدیرعامل برق حرارتی:

سالانه چهارهزار مگاوات نیروگاه حرارتی نیاز داریم

 مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: سالانه حدودچهار هزار مگاوات نیروگاه حرارتی برای تامین برق کشور نیاز داریم.
محسن طرزطلب در آیین آغاز عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی ملایر اظهار داشت: در این راستا سالانه باید ۳.۵ میلیارد یورو در نقاط مختلف کشور برای تامین این میزان نیروگاه حرارتی سرمایه گذاری شود.
وی ابراز امیدواری کرد: وزارت نیرو و شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور بتواند به وظایف خود در این حوزه عمل کند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ملایر را یکی از این طرحهای های مهم برشمرد و افزود: در نقاط زیادی از کشور طرح های این چنینی اجرا شده است، اما این شهرستان شرایط متفاوتی دارد و باور نمی کردیم به این زودی بتوانیم عملیات اجرایی این طرح را آغاز کنیم. طرزطلب همراهی استاندار همدان؛ نمایندگان ملایر و فرماندار ویژه ملایر و دیگر مجموعه را برای اجرای این نیروگاه ستودنی خواند و خواست: با همین انرژی پشتیبان و همراه ما باشند تا بتوانیم کار را به خوبی دنبال کنیم. وی وعده داد: با این وفاق و همدلی که وجود دارد در حداقل پنج تا ۶ ماه آینده تمام اقدامات زیرساختی این نیروگاه انجام می شود و با همین پشتیبانی مسوولان استان کمک کنند تا مجوز مطالعات، اتصالات و محیط زیست و ۱۴ سرفصل دیگر اخذ و دیوارکشی انجام شود.
طرزطلب گفت: مناقصه پروژه آماده است و در حال حاضر ۱۶ سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده اند. وی ابراز امیدواری کرد: با کاهش تحریم ها و تداوم همین پشتیبانی و حمایت، اوایل تابستان سال آینده بتوانیم سرمایه گذار اصلی پروژه نیروگاه ملایر را انتخاب کنیم.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور ادامه داد: حدود ۱۰ میلیارد تومان منابع اولیه لازم است تا سرمایه گذار انتخاب و کار خود را آغاز کند که مشکلی در تامین این منابع وجود ندارد. طرزطلب تاکید کرد: با احداث این نیروگاه هم نیازمندی های منطقه و هم نیازمندی های شبکه سراسری برق تامین و رضایت مندی مردم جلب شود.
 8.5 میلیارد یورو برای تولید برق در کشور سرمایه‌گذاری شد
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: ۸.۵ میلیارد یورو از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون برای تولید برق در کشور سرمایه‌گذاری شده است.
محسن طرزطلب همچنین در حاشیه آیین کلنگ زنی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی شهرستان ملایر اظهار داشت: تلاش ما بر این است تا ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی و غیرحرارتی در کشور را تا پایان دولت به ۲۰ هزار مگاوات برسانیم. وی افزود: هم اکنون این ظرفیت حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ مگاوات است که ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات باقی مانده تا اواخر امسال و اوایل سال آینده وارد مدار تولید می‌شود.  مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور ادامه داد: طی هشت سال گذشته در دولت تدبیر و امید، سالانه به طور متوسط  ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده است. طرزطلب افزود: تا پایان دولت ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور به ۸۶ هزار مگاوات می‌رسد که تقریبا ۶۸ هزار مگاوات آن نیروگاه‌های حرارتی نصب شده است.
وی عمده‌ مشکل در ایجاد نیروگاه‌های کشور را تامین اعتبار و نقدینگی دانست و گفت: احداث این نیروگاه‌ها منابع زیادی نیاز دارد و بیشترین مشکل ما تامین اعتبار است، در حالیکه از نظر امکانات، ساخت و توانمندی در ساخت نیروگاه‌ها در کشور هیچ مشکلی نداریم.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور تاکید کرد: نیروگاه‌های حرارتی هیچگونه مشکل زیست محیطی ندارند و مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست هستند و میزان مصرف آب این نیروگاه‌ها بسیار اندک است.
طرزطلب گفت: این نیروگاهها در بخش بخار نیز سه لیتر بر ثانیه آب نیاز دارند که تلاش می کنیم آب مورد نیاز نیروگاه حرارتی ملایر از طریق پساب تصفیه‌خانه ملایر تامین شود.
 86 هزار مگاوات برق در کشور تولید می‌شود
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور همچنین اضافه کرد: ۸۶ هزار مگاوات برق در کشور تولید می‌شود. محسن طرزطلب اظهار کرد: هم‌اکنون ۸۶ هزار مگاوات برق در کشور تولید می‌شود که سهم نیروگاه‌های حرارتی ۶۸ هزار مگاوات است. وی تصریح کرد: ۱۹ نیروگاه حرارتی در کشور فعال هستند به‌طور متوسط در هشت سال گذشته ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در این حوزه ایجاد شده است. مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور با بیان اینکه از برنامه پنجم عقب هستیم باید سرعت خود را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: هرجایی که نیاز به برق داشته باش وظیفه ما است که آنجا برق را تأمین کنیم چون زیرساختی است که باید برای توسعه کشور ایجاد شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه