روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۷ شهريور - شماره 3974

رئیس دانشگاه صنعتی اراک :

ظرفیت‌های سرشار دانشگاه صنعتی اراک مغفول مانده است

 رئیس دانشگاه صنعتی اراک گفت: دانشگاه صنعتی اراک با وجود همه‌گیری کرونا، مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های فراوان موجود، در اخذ قراردادهای صنعتی آمار چشمگیری داشته است به طوری ‌که در سال ۹۹ حدود دو میلیارد قرارداد پژوهشی منعقد کرده که خوشبختانه این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۸.۵ میلیارد رسیده ‌است. به گزارش کائنات، حمیدرضا رضایی آشتیانی روز چهارشنبه دهم شهریور ماه در جلسه رونمایی از کنفرانس های ملی دانشگاه صنعتی گفت: لازمه‌ دستیابی به توسعه پایدار در کشور، توجه به اقتصاد دانش بنیان است. ما در سطح کشور نیازمند پژوهش های بنیادی، کاربردی، توسعه ای و تحقیقاتی در صنایع هستیم. دانشگاه‌ها می‌بایست با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه‌ای، ماموریت‌ها و مسئولیت‌هایی برای خود ایجاد کنند و آنها را به انجام برسانند. بنابراین دانشگاه‌ها باید نهادهای مکان محور و آموزش محور باشند و منطبق بر نیازهای منطقه نیروهای متخصص و کارآفرین و اثرگذار در جامعه تربیت کنیم. وی ضمن اشاره به سخن مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت دانشگاه‌ها در تولید علم و نیروی انسانی گفت: فناوری و علم دو عنصر تاثیرگذار در اختلاف بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از نظر میزان سطح توسعه‌یافتگی است. بدین معنا که توسعه میدانی لحظه‌ای بدون به روزرسانی علم متحمل شکست خواهد شد و لازمه‌ توسعه فناوری به روزرسانی علم و توجه به علم است. وی با تاکید بر وجود پتانسیل‌های صنعتی در شهر اراک گفت: استان مرکزی دارای ۳۰۰۰ صنعت کوچک و بزرگ داخلی، ۴۰ شهرک صنعتی فعال، بزرگترین صنایع مادر، تنوع صنایع و تولید ۸۰ درصد تجهیزات انرژی کشور است. از مجموعه ۵۷ ماده معدنی در کشور حدود ۴۲ ماده معدنی در استان مرکزی وجود دارد که ۳۵ ماده از این تعداد استخراج شده است. آشتیانی گفت: دانشگاه‌ صنعتی اراک دارای سه دانشکده تخصصی مکانیک، معدن و برق است، همچنین پروژه‌های بزرگی در سطح ملی در آن در حال پیگیری است که انجام‌گیری آنها موجب تحولات بزرگی می‌شود. این دانشگاه با وجود محدودیت‌ها و کمبود فضا، خروجی‌های وسیعی در سطح دانشگاه‌های مهم و بزرگ کشور دارد. لذا می‌بایست مسئولین استانی و رسانه‌ها پیگیری‌هایی جهت قرارگیری این دانشگاه در سطح دانشگاهای بزرگ کشور داشته ‌باشند.

شهردار منطقه ۸ تبریز خبر داد؛
طرح تعریض پیاده‌راه‌های شریعتی و جمهوری اجرا می‌شود
 آذربایجان شرقی – لیلا پاشایی- شهردار منطقه ۸ تبریز از اجرای طرح تعریض پیاده راه های خیابان های شریعتی و جمهوری خبر داد. علی مدبر با اشاره به مصوبه شورای ترافیک، اظهار کرد: مقرر شده است که طرح پیاده راه سازی خیابان شریعتی طی چند مرحله اجرا شود که مرحله اول آن تعریض پیاده روهای خیابان است و امسال عملیاتی می شود. او ادامه داد: با تعریض پیاده روها، پارکبان های این خیابان عملا حذف می شوند و تنها دو لاین در خیابان برای عبور خودروهای عمومی و شخصی باقی می ماند که در نظر داریم همان دو لاین هم همسطح با پیاده روها، سنگفرش شود. شهردار منطقه ۸ تبریز تصریح کرد: در نظر داریم به مرور زمان طرح های تشویقی نظیر اختصاص ساعت هایی خاص برای انسداد عبور و مرور خودرو در شریعتی اجرا کنیم تا به این واسطه میزان استقبال شهروندان و همچنین کارایی مسیرهای جایگیزین سنجیده شود. به گفته علی مدبر، امتداد خیابان فلسطین مسیر جایگزین پیش بینی شده برای خیابان شریعتی است که توسط شهرداری منطقه ۴ تبریز عملیاتی می شود. او در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: خیابان جمهوری نیز که به تازگی طرح پیاده راه سازی آن بازنگری شده، در مرحله اول شاهد تعریض پیاده رو ها و حذف ایستگاه های اتوبوسرانی و انتقال به مسیر جایگزین خواهد بود.
* مرمت و احیای خانه قدیمی در کوچه مجتهدیلر و احداث هتل سنتی
شهردار منطقه ۸ تبریز همچنین از ترغیب یکی از مالکان خانه های قدیمی واقع در کوی مجتهدیلر، برای مرمت و احیای خانه مستهلک قدیمی و تبدیل آن به هتل سنتی خبر داد. علی مدبر با اعلام خبر فوق گفت: این خانه تاریخی در کوی مجتهدیلر و در مجاورت شهرداری منطقه ۸ واقع شده است که در گذشته به‌دلیل عدم استفاده دچار فرسودگی شده و دیوار بیرونی ساختمان که سال گذشته در آستانه ریزش قرار داشت، با تشخیص به‌موقع کارشناسان منطقه از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شده و با همراهی مالک، مرمت و جداره سازی شد.
او افزود: با توافقات انجام یافته با مالک این خانه، طی ماه های آتی عملیات احیای ساختمان اعیانی به وسعت ۴۰۰ متر آغاز خواهد شد و بعد از مرمت و احیاء، این ساختمان تاریخی به عنوان کاربری هتل سنتی فعالیت خواهد کرد.شهردار منطقه ۸ عنوان کرد: در نظر داریم با مشارکت بخش خصوصی خانه های تاریخی تبریز را با مشارکت مالکان مرمت کرده و به عنوان هتل و رستوران سنتی مورد استفاده قرار دهیم و شهرداری منطقه ۸ نیز بر آن است تا با تهیه و تصویب سیاست های تشویقی، تسهیل کننده تبدیل خانه های تاریخی به کاربری‌های گردشگری باشد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه