روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۰ سه شنبه ۱ تير - شماره 3923

تبعیض در قرارداد کارگران پایان می یابد؟

 یک مقام کارگری اصلاح قراردادهای کار را از اولویتهای دولت رئیسی در حوزه روابط کار برشمرد و بر ضرورت برقراری امنیت شغلی کارگران و رفع هرگونه تبعیض در قراردادهای کار تاکید کرد.
فتح اله بیات اصلاح قراردادهای کار را از اولویتهای دولت سیزدهم برشمرد و تاکید کرد: معتقدم یک جرأت و جسارت، غیرت و شهامت نیاز داریم که دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری حذف شود تا در کارهایی که ماهیتشان مستمر است دیگر قرارداد کوتاه مدت با کارگر منعقد نشود.
وی گفت: تکلیف تبصره یک ماده ۷ قانون کار مدتها است که روشن شده و در این تبصره سقف ۴ سال برای کارهای موقت مشخص شده است لذا انتظار داریم هرچه سریع تر ابلاغ شود.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی ادامه داد: اگر دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری لغو و به قراردادها توجه شود، در آن صورت امنیت شغلی حکمفرما و روابط کار اصلاح می شود و کارگر دل به کار می دهد.
به گفته بیات با لغو دادنامه، نظام های متفاوت پرداختی از بین می رود و دیگر شاهد نخواهیم بود که در کارهای مشابه یک نیروی کار قراردادی، یک نیرو پیمانی، یک نیرو استخدام یا غیررسمی باشد و تمام تبعیض ها از بین می رود.
وی تاکید کرد: اگر قرار به تفاوت در پرداختی ها باشد تابع موضوع طبقه بندی مشاغل و سابقه و سنوات خواهد بود غیر از این در جایی که کارگران کار مشابه و مستمر انجام می دهند، تفاوت قراردادها معنا ندارد.
این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیروهای کاری هستند که در جایی ۲۰ سال است مشغول کارند ولی هنوز تحت قانون طبقه بندی مشاغل قرار نگرفته اند یا فردی دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس است ولی مثل یک نیروی تازه جذب شده حقوق می گیرد، شش ماه به شش ماه و سال به سال با کارگر و نیروی کار تسویه می شود ولی کارگر بعد از ۲۰ سال که بازنشسته می شود یک ریال پس انداز ندارد لذا معتقدم آشفتگی که در بازار کار کشور است باید سامان داده شود و اصلاح قراردادهای کار در دستور کار قرار گیرد.

اوضاع صادرات فرش دستباف خوب نیست
 عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف با بیان اینکه تولید از صادرات منفک است، گفت: وضعیت صادرات فرش دستباف خوب نیست.
مرتضی میری در مورد وضعیت صادرات فرش دستباف در سال جاری، گفت: هنوز آمار دقیقی از میزان صادرات فرش دستباف در سال گذشته و همچنین سال جاری منتشر نشده بنابراین وضعیت صادرات فرش دستباف را نمی توان براساس آمار رسمی تحلیل کرد اما براساس بررسی ها و مشاهدات و وضعیت بازار شرایط صادرات فرش دستباف خوب نیست.
وی با اشاره به تعلیق برخی کارت های بازرگانی گفت: اگرچه توافقاتی با سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی ایران برای رفع تعلیق کارت های بازرگانی انجام شده بود اما هنوز برخی از این رفع تعلیق ها انجام نشده و همچنان موضوع تمدید کارت های بازرگانی دچار مشکل است.
وی با بیان اینکه تمدید کارت های بازرگانی برعهده وزارت صمت است، بیان داشت: در ساختار جدید برای تمدید یا صدور کارت بازرگانی دارندگان کارت های بازرگانی باید دارای کد رهگیری محل کسب باشند در حالی که بسیاری از فعالان اقتصادی بصورت سرقفلی از سال ها پیش در واحدهای صنفی خود مشغول کارند و لذا این افراد فاقد کد رهگیری هستند بنابراین بدون ثبت کد رهگیری در سامانه نیز امکان تمدید کارت بازرگانی را ندارند.
میری گفت: برای توسعه مراودات تجاری علاوه بر حل مشکلات داخلی باید موانع بین المللی را نیز از سر راه برداشت لذا بدون برقراری مراودات با سایر کشورها و پیوستن به اف ای تی اف نمی توان امیدوار به توسعه تجارت بود زیرا حتی اگر تولید داخلی نیز افزایش یابد کشورها حاضر به برقراری روابط تجاری با ما نخواهند بود.
وی افزود: برای رشد صادرات باید تغییرات جدی در متغیرهای کسب و کار ایجاد شود و موانع داخلی از سر راه تولید و صادرات برداشته شود در حالی که چنین اتفاقی نیفتاده است.
میری بیان داشت: اگرچه طی سالیان اخیر نام‌گذاری سال بر محور تولید انجام می شود اما هیچ حمایتی از تولید داخلی صورت نمی گیرد و تولید نیز از صادرات منفک است.
وی افزود: این در حالی است که اگر تولیدات ما برای بازارهای بین المللی نباشد وضعیت تولید هر سال بدتر می شود و با توجه به وضعیت اقتصادی بازار داخلی هر سال کوچکتر می شود.

معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی:
مهلت پرداخت مالیات سکه تمديد شد
 معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امورمالیاتی کشور از تمدید مهلت پرداخت مالیات مقطوع دریافت کنندگان سکه در سال ۹۹ تا ۱۵ تیر ماه خبر داد.
محمد مسیحی معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امورمالیاتی کشور گفت: با تصویب ستاد ملی مدیریت کرونا، مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۹ صاحبان مشاغل تا ۱۵ تیرماه تمدید شد که بر این اساس، دریافت کنندگان سکه در سال ۱۳۹۹ نیز تا تاریخ مذکور فرصت دارند نسبت به پرداخت مالیات مقطوع سکه و یا حسب مورد نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.
وی با اشاره به دستورالعمل ابلاغی تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‏های مستقیم اظهار داشت: تمامی اشخاص حقیقی خریدار سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در سال ۱۳۹۹ نسبت به دریافت حداکثر (۱۵۵) قطعه سکه اقدام نموده اند تا ۱۵ تیرماه مهلت دارند از تسهیلات مالیات مقطوع برخوردار شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه این گروه از خریداران سکه از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مزبور و تسلیم اظهارنامه مالیاتی معاف هستند، تصریح کرد: با استناد به قسمت اخیر تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‏های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴، مالیات اشخاص موضوع این گروه از مودیان که اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر تسلیم کنند، بر اساس رسیدگی به اسناد و مدارک ارائه شده تعیین خواهد شد.
مسیحی افزود: براساس دستورالعمل‌های ابلاغی، خریداران سکه مکلفند با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق به شرح بند (۲) این دستورالعمل اقدام کنند تا مشمول جریمه دیرکرد موضوع ماده (۱۹۰) قانون مالیات‏های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴ نشوند.
معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به میزان مالیات مقطوع قابل پرداخت اشخاص حقیقی دریافت کننده سکه بر اساس تعداد سکه تحویلی طی سال ۱۳۹۹ نیز اشاره کرد و گفت: تا ۵ قطعه سکه مشمول مالیات نمی‌باشد، نسبت به مازاد ۵ سکه تا میزان ۱۵ سکه به ازای هر قطعه سکه ۹.۶۰۰.۰۰۰ ریال مالیات مقطوع، نسبت به مازاد ۱۵ سکه تا میزان ۲۵ سکه به ازای هر قطعه سکه ۱۲.۸۰۰.۰۰۰ ریال مالیات مقطوع و نهایتا نسبت به مازاد ۲۵ سکه تا میزان ۱۵۵ سکه به ازای هر قطعه سکه ۱۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال مالیات مقطوع تعلق می‌گیرد.
وی افزود: در خصوص مودیانی که امکان پرداخت مالیات مقطوع را به صورت کامل تا ۱۵ تیرماه ندارند، مالیات مقطوع تعیین شده حداکثر تا چهارماه به صورت مساوی تقسیط می‌شود.
مسیحی خاطرنشان کرد: اشخاصی که در سال ۱۳۹۹ نسبت به دریافت بیش از (۱۵۵) قطعه سکه از بانک مرکزی اقدام و همچنین مشاغلی که حسب سوابق پرونده با مجوز صادره از سوی مراجع ذی ربط به شغل خرید و فروش سکه اشتغال دارند، مشمول این دستورالعمل نبوده و مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر (۱۵ تیرماه ۱۴۰۰) است.
وی تاکید کرد: از آنجا که مطابق حکم تبصره ماده (۱۰۰) قانون مذکور، مالیات مقطوع تعیین شده مطابق بند (۲) دستورالعمل مذکور، در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قطعی و وفق مقررات قابل وصول می‌باشد، لذا اوراق قطعی تمامی مشمولین موضوع بند (۱) این دستورالعمل، یک ماه پس از سررسید پرداخت مالیات صادر و به مودیان ذی ربط ابلاغ خواهد شد.
معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور افزود: آن دسته از مشمولین این دستورالعمل که به مالیات قطعی شده اعتراض داشته باشند، اعتراض آن‌ها برابر مقررات در هیأت حل اختلاف مالیاتی موضوع تبصره (۱) ماده (۲۱۶) قانون مالیات‏های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴ قابل رسیدگی خواهد بود.
مسیحی در پایان با تاکید بر اینکه آخرین مهلت پرداخت مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۳۹۹ دریافت کنندگان سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، روز سه شنبه ۱۵ تیرماه است، گفت: در صورت عدم پرداخت مالیات و یا حسب مورد عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر، مشمول جرایم خواهند شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه