روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۳۹۹ شنبه ۵ مهر - شماره 3750

اقدامات شهرداری تهران برای پیشگیری ازخطر سرریز شدن چاه‌های فاضلاب منطقه 22

 معاون راهبری و نظارت اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن بیان اینکه بارگذاری تجاری، مسکونی و خدماتی در منطقه ۲۲ شهر تهران بیش از حد توان اکولوژیک این منطقه است، گفت: چاه‌های جذبی مجتمع‌های مسکونی این منطقه در حال پر شدن است و درصورتی که این فاضلاب‌ها سرریز شوند شهروندان تهرانی با چالش‌ بزرگی روبه‌رو خواهند شد.
عادل خزایی با اشاره به اینکه سال‌ها است مطابق بررسی‌ها مشخص شده‌ است که بارگذاری خدماتی، مسکونی و تجاری صورت گرفته در منطقه ۲۲ تهران بیش از حد توان اکولوژیک آن است، گفت: برنامه‌ مدیریت زیست محیطی مناسبی برای این حجم از بارگذاری در منطقه ۲۲ تهران پی‌ریزی نشده بود و از این رو مشکلات زیادی  از جمله مشکل جمع‌آوری و انتقال فاضلاب مجتمع‌های بزرگ مسکونی منطقه ۲۲ به‌ویژه در اطراف دریاچه چیتگر به وجود آمده است.
وی ادامه داد: در ابتدای طراحی و برنامه‌ریزی برای ساخت و ساز در این محدوده تعدادی چاه جذبی در نظر گرفته و پیش‌بینی شده بود اما این برنامه‌ریزی و امکان سنجی به درستی صورت نگرفت و اکنون پس از گذشت پنج سال از زمان بهره‌برداری این مجتمع‌ها هنوز هم تعداد زیادی از آن‌ها فاقد سیستم تصفیه فاضلاب هستند و از چاه جذبی استفاده می‌کنند اما اکنون این چاه‌های جذبی در حال پر شدن هستند و درصورتی که این فاضلاب‌ها سرریز شوند در کانال‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی جاری خواهند شد بنابراین تداوم وضعیت فعلی فاضلاب‌های مجتمع‌های مسکونی منطقه ۲۲ قطعا چالش‌های بزرگی برای ساکنان این منطقه و شهروندان تهران خواهد بود.
خزایی درباره اقدامات اداره کل محیط زیست شهرداری تهران اظهارکرد: کارشناسان محیط زیست و شهرداری منطقه ۲۲ اکنون در حال بررسی تک تک این مجتمع‌های مسکونی به‌منظور دستیابی به راهکارهایی برای حل این مشکل پیش از تبدیل آن به یک چالش بزرگ زیست محیطی هستند. به‌عنوان مثال امسال در محدوده خرگوش‌دره منطقه ۲۲ شهر تهران با همکاری منطقه ۲۲ و شرکت آب و فاضلاب تهران محدوده زمینی را مشخص کرده‌ایم و قرار است در آن محدوده یک تصفیه‌خانه فاضلاب طراحی و طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ احداث و راه‌اندازی شود تا پساب و فاضلاب مجتمع‌های مسکونی یک محدوده بزرگ را جمع‌آوری و تصفیه کند و این پساب تصفیه شده را که مطابق با استانداردهای آبیاری کشاورزی و فضای سبز است را شهرداری تحویل بگیرد و از آن برای آبیاری فضای سبز منطقه ۲۲ و محدوده چیتگر استفاده ‌کند.

توضیحات شورای شهر در مورد نامه محرمانه هاشمی در خصوص نامگذاری خیابانی به نام شجریان
 سخنگوی شورای شهر تهران گفت: نامه هاشمی عامل تعلیق مصوبه نبود؛ بلکه تعلیق مصوبه دلیل نوشته شدن آن نامه بود.
علی اعطا درباره نامه منتشر شده پیرامون عدم نامگذاری خیابانی به نام استاد شجریان از سوی رییس شورای شهر تهران گفت: برداشت رایج چنین شکل گرفته است که، چون محسن هاشمی برای شهردار نوشته اند نامگذاری به نام استاد شجریان تا اطلاع ثانوی انجام نشود، پس نصب تابلو و نامگذاری معلق و متوقف مانده است.
وی ادامه داد: در صورتی که ماجرا برعکس است. حقیقت ماجرا این است که، با توجه به اینکه بنا به ملاحظات و مصالحی، این نامگذاری نمی توانست انجام شود، آقای هاشمی با شهردار مکاتبه کردند تا بار حقوقی مسئولیت عدم اجرای این مصوبه، به گردن شهرداری نیفتد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه بنابراین، نامه عامل تعلیق مصوبه نبود، بلکه تعلیق مصوبه دلیل نوشته شدن آن نامه بود، اضافه کرد: در حقیقت، این نامه در شرایطی نوشته شد که اولا همه اعضای شورا و ثانیا شهردار دریافته بودند بنا به مصالح و ملاحظاتی این نامگذاری نمی تواند انجام بگیرد.
اعطا تاکید کرد: حتی ممکن است این نامه به درخواست شهرداری نوشته شده باشد، تا وقتی مصوبه ای به دلایلی قابل اجرا نیست، خود شورا به آنها بگوید تا اطلاع ثانوی این مصوبه را اجرا نکنید. بنا براعلام روابط عمومی شورای شهر، وی با اشاره به اینکه در شورا موضوع تعلیق این نامگذاری برکسی پوشیده نبود و در فضای عمومی هم تدریجا مشخص شده بود که این نامگذاری، ممکن است قابل انجام نباشد، عنوان کرد: فکر می کنم با این توضیح تا حدودی روشن شد که وقتی آقای هاشمی فرموده اند انتشار این نامه یک کار تخریبی بوده، معنی سخن ایشان چیست.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران اضافه کرد: وقتی رسانه ای که خط ایجاد و تقویت تنش و شکاف در درون کشور را دنبال می کند به این نامه محرمانه دسترسی داشته است، حتما به اطلاعات جانبی آن هم دسترسی دارد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه