روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۳۹۹ شنبه ۵ مهر - شماره 3750

وزیر بهداشت اعلام کرد به دلیل عدم رعایت‌ها ویروس کرونا اوج گرفته است

شعله‌های جدید کرونا

 افراد پرخطر در انتظار واکسن آنفلوآنزا
 آرزو مدنی- فصل پاییز آغاز شد و هنوز افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا دریافت نکرده اند. این در حالی است که طی روزهای گذشته اخباری منتشر شد که نشان می داد این واکسن دراختیار مجلس قرار گرفته تا نمایندگان بتوانند از آن استفاده کنند. رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به تامین ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا برای شبکه‌های بهداشتی در مرحله اول، گفت: پس از تحویل واکسن، کار توزیع آن نیز آغاز می‌شود. دکتر سید محسن زهرایی درباره توزیع واکسن آنفلوآنزا در شبکه بهداشتی، گفت: به محض آنکه واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی قرار گیرد کار توزیع آن بین مراکز هم آغاز خواهد شد. توزیع ابتدا از دانشگاه‌های علوم پزشکی شروع می‌شود و سپس بین مراکز عملیاتی پخش خواهد شد؛ البته فرایند توزیع ممکن است چند روز طول بکشد اما، موضوعی که واضح است این است که تا 5مهرماه واکسن آنفلوآنزا در مراکز بهداشتی برای تزریق توزیع نخواهد شد. وی با بیان اینکه آغاز فرایند توزیع واکسن در مراکز به معنای آن نیست که از همان روز واکسن در اختیار تمام مراکز است، اظهار کرد: طبیعتا کار توزیع چند روزی زمان می‌برد و پس از آن گروه‌های پرخطر با اولویت‌بندی‌های اعمال شده واکسن دریافت خواهند کرد.زهرایی ادامه داد: خانم‌های باردار، کارکنان بیمارستان‌ها و کارکنان حِرَف پزشکی که در ارتباط با بیماران احتمالی هستند، در اولیت دریافت واکسن آنفلوآنزا قرار دارند و می‌توانند پس از توزیع واکسن به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند تا واکسن دریافت کنند.وی افزود: فراخوانی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا داده نمی‌شود، افرادی که مشمول دریافت واکسن از شبکه‌های بهداشتی درمانی می‌شوند می‌توانند طی تماس تلفنی با مرکز بهداشتی که تحت نظر آن هستند از آغاز انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا مطلع شده و اقدام کنند. رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به اینکه قرار است حدودا ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در این مرحله در اختیار معاونت بهداشتی قرار گیرد، تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطرِ تحت پوشش شبکه بهداشتی به شکل رایگان توزیع می‌شود و افراد عادی با مراجعه آزاد به این مراکز نمی‌توانند واکسن دریافت کنند.
شناسایی ۵۰۰ هزار خانواده نیازمندِ ناشی از کرونا
به گزارش کائنات همچنین مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمات حوزه بهداشتی و درمانی کمیته امداد در دوران شیوع کرونا را تشریح کرد.  فریدون قربانی با بیان اینکه کمیته امداد باتوجه به شناخت و آگاهی که در دوران کرونا داشت، جزو دستگاه‌های بسیار موفق بود، بیان کرد: کمیته امداد باتوجه به بخشنامه‌های اطلاع‌رسانی، از بهمن ماه ستاد مقابله با کرونا را در دفاتر استان‌ها راه اندازی کرد و همچنین برای افزایش آگاهی مددجویان پیامک‌هایی درباره رعایت نکات بهداشتی به آن‌ها ارسال کرد. قربانی با اشاره به اینکه در دوران کرونا خدمات حضوری به مددجویان به حداقل رسانده شد، گفت: در دوران قبل از کرونا مستمری‌ها هر سه الی چهار ماه یکبار تمدید و مددکار به صورت حضوری با مددجویان در ارتباط بود، اما به دلیل کرونا مستمری‌ها به صورت سیستمی تمدید می‌شود و نیازی به حضور فیزیکی مددجو نیست. همچنین سایت‍‌های امداد به روز رسانی شده است و سامانه‌های جدیدی ایجاد شده تا حضور مددجویان در امداد به حداقل کاهش یابد.
وی با اشاره به دیگر خدمات کمیته امداد در دوران کرونا اظهار کرد: در دوران کرونا بسیاری از کارگاه‌های اشتغال تغییر رویه دادند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دستور کار قرار گرفت. همچنین خط تلفنی در خصوص مسائل و مشکلات مددجویان به صورت ۲۴ ساعته راه‌اندازی شد و سامانه‌ای نیز برای مددجویان درخصوص شناسایی بیماران کرونایی راه‌اندازی شده است.   به گفته قربانی، همچنین ۱۰۰ هزار جلد کتاب آموزشی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا به صورت اختصاصی و رایگان میان دانش‌آموزان نیازمند توزیع شد. مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه از پرداخت بدهی درمانی مددجویان خبر داد و افزود: کمیته امداد در دوران کرونا تمامی بدهی درمانی سال ۱۳۹۸ مددجویان در قالب بیمه‌های مکمل را با همت رئیس کمیته امداد پرداخت کرد. از دیگر اقدامات در دوران کرونا شناسایی ۵۰۰ هزار خانواده نیازمند ناشی از کرونا بود که این خانواده‌ها به وزارت رفاه معرفی شدند تا از بسته‌ها و کمک‌های موردی وزارت رفاه بهره‌مند شوند.  وی ادامه داد: همچنین قبل از دوران شیوع کرونا با همکاری وزارت بهداشت برای تمامی بیماران صعب العلاج و سالمندان سبدهای بهداشتی تهیه کردیم و یا مبالغی را به حسابشان واریز کردیم؛ به این بیماران اعلام شده است که این مبالغ صرفا برای خرید بسته‌های بهداشتی است. این مبالغ براساس شرایط بیماران، از ۱۵۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزارتومان متغیر است که در مجموع بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان در همان چند ماه اولیه شیوع کرونا به صورت نقدی و در قالب بسته‌های بهداشتی به خانواده‌ها با اولویت بیماران صعب العلاج و سالمندان جهت پیشگیری از بیماری کرونا مساعدت شده است. مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین اعلام کرد که کمیته امداد به خانواده‌های تحت پوشش که سرپرست خانواده‌ بر اثر کرونا فوت کند ۱۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند و در صورتی که اعضای خانواده تحت پوشش بر اثر این بیماری فوت کند، پنج میلیون تومان پرداخت می شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه