وزیر قطری در ریاست روسنفت ابقا شد
بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه اعلام کرد محمد بن صالح السدا، وزیر انرژی سابق قطر، به عنوان رئیس روسنفت، مجددا انتخاب شد.
به گزارش کائنات، یکی از وظایف اصلی السدا که نخستین بار در ژوئن سال ۲۰۲۳ انتخاب شد، گذراندن روسنفت از جدیدترین تحریمهای وضع شده از سوی اتحادیه اروپا است. روسنفت، این تحریمها را که پالایشگاه «نایارا انرژی» هند را هم هدف قرار میدهد، غیرقابل توجیه و غیرقانونی خوانده است. گفته میشود اقدام اتحادیه اروپا علیه «نایارا انرژی» که روسنفت در آن سهامدار است، امنیت انرژی هند را تهدید میکند. روسنفت اعلام کرد که کمتر از ۵۰ درصد سهام نایارا را در اختیار دارد و این شرکت را که توسط یک هیئت مدیره مستقل اداره میشود، کنترل نمیکند.
بر اساس گزارش رویترز، السدا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸، وزیر انرژی و صنعت قطر و رئیس هیات مدیره شرکت «قطر انرژی» (قطر پترولیوم سابق) بود.
به زودی محقق خواهد شد؛
بهرهبرداری از اولین توربین بادی ملی ۲ مگاواتی
پروژه طراحی و ساخت توربین بادی ملی که توسط پژوهشگاه نیرو و با مشارکت شرکت مپنا در حال انجام است، با نصب و برپایی اجزای اصلی، وارد فازهای پایانی شد و در آستانه بهره برداری قرار گرفت. اقدامی که نقطه عطفی در خودکفایی فناورانه کشور و کاهش ناترازی برق به شمار میرود.
به گزارش کائنات، عباس بحری، مدیر این پروژه ملی و معاون فناوری و نوآوری پژوهشگاه نیرو، با اعلام این خبر اظهار کرد: فرایند نصب روتور توربین آغاز شد و مطابق برنامه با موفقیت به انجام رسید. بدین ترتیب پس از انجام کارهای تکمیلی نصب اجزای داخلی و راهاندازی آزمایشی، این توربین بادی با ظرفیت نامی ۲ مگاوات تا پایان تابستان به بهرهبرداری خواهد رسید. وی با بیان اینکه اجرای این پروژه گامی بزرگ در راستای خودباوری صنعتی و فنی کشور است، افزود: بهرهبرداری از این توربین، نه تنها نمادی از خودباوری و پیوستن ایران به جرگه کشورهای انگشت شمار دارای فناوری طراحی توربینهای بادی است، بلکه میتواند گامی در جهت کاهش ناترازی برق باشد. بحری افزود: دستیابی به دانش بومی طراحی و ساخت توربینهای بادی نیروگاهی و متخصصان کلیدی جهت راهبری پروژههای انرژی بادی و دستیابی به دانش یک محصول بومی متناسب با شرایط اقلیمی سایتهای بادی کشور از جمله اهداف اصلی طراحی این توربین بادی ملی است. معاون فناوری و نوآوری پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: این توربین بادی ملی، در مقایسه با محصولات مشابه مزیت رقابتی دارد. به گزارش کائنات و به نقل از پژوهشگاه نیرو، از آغاز سال ۱۴۰۴، قطعات ساخته شده این توربین بادی ملی، پس از سالها تلاش پژوهشی و صنعتی متخصصان داخلی، برای نصب به محل سایت بادی پژوهشگاه نیرو در علی آباد ابهر منتقل شده است و در مرحله نهایی نصب قطعات و آمادهسازی جهت تزریق ۲ مگاوات برق به شبکه برق کشور است. راهاندازی سایت تست عملکرد توربینهای بادی پژوهشگاه نیرو در علی آباد شهرستان ابهر، یکی از پروژههای مهم در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران است. این سایت با هدف توسعه و آزمایش توربینهای بادی برای تولید برق از انرژی باد ایجاد شده و در آینده نزدیک به بهرهبرداری کامل میرسد.
جهش در برنامهریزی انرژی
با مدل نوآورانه هیبریدی ایرانی
پژوهشگاه نیرو با طراحی و توسعه یک مدل هیبریدی بومی در حوزه برنامهریزی انرژی، گامی مؤثر در جهت ارتقای تصمیمگیریهای فنی و اقتصادی در صنعت انرژی کشور برداشت.
به گزارش کائنات، این دستاورد که در قالب پروژهای نوآورانه با عنوان «شاخص مدل هیبریدی برنامهریزی انرژی» از سوی معاونت پژوهشی پژوهشگاه نیرو در آبان ۱۴۰۱ ارائه شد، شامل مدل ترکیبی از رویکردهای پایین به بالا (Bottom-up) و بالا به پایین (Top-down) است که با هدف رفع محدودیتهای موجود در هر یک از این روشها طراحی شده است. مدل هیبریدی با ارائه اطلاعات جامعتر، امکان تحلیل دقیقتر فناوریها و سیاستهای اقتصادی را بهصورت همزمان فراهم میکند.
یکی از محورهای کلیدی این پروژه، استفاده از پلتفرم متنباز MESSAGE-ix و ارتباط آن با مدل تعادل عمومی دینامیک (CGE) است که زمینه بومیسازی تصمیمگیری در حوزه انرژی ایران را فراهم کرده است.