دبیر شورای عالی مناطق آزاد خبر داد؛
آزاد شدن واردات
خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی به مناطق آزاد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از فراهم شدن امکان واردات خودروهای با حداکثر پنج سال ساخت و نیز خودروهای غیر آمریکایی با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی از خارج کشور به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی خبر داد.
به گزارش کائنات، رضا مسرور با اشاره به آخرین آییننامه ابلاغی واردات خودرو اظهار کرد: در آخرین آییننامه واردات خودرو به ذکر نام مناطق اشاره نشده بود، اما پس از مکاتبه رسمی با معاون اول رئیسجمهور، امکان واردات خودرو با این شرایط به مقصد مناطق آزاد امکانپذیر شده است.
مسرور افزود: طی مکاتبه صورت گرفته با وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرآیندهای سیستمی و سامانه مربوط به واردات این خودروها از خارج از کشور به مناطق آزاد در دست اجرا است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: این اقدام میتواند فرصت مناسبی برای متقاضیان در مناطق آزاد ایجاد کند و نقش مهمی در بهروزرسانی ناوگان خودرویی و رونق فعالیتهای اقتصادی در این مناطق ایفا کند.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی:
۱۷۲ صندوق توسعه کشاورزی
در کشور فعال است
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی گفت: ۱۷۲ صندوق توسعه کشاورزی با مشارکت ۸۸۰۰ تعاونی و اتحادیه در کشور فعالیت دارند که با سرمایهای بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان خدماترسانی میکنند.
به گزارش کائنات، مراسم انعقاد تفاهم نامه مشترک بین سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی برگزار شد.
عوض علیزاده مقدم، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی در این مراسم با قدردانی از حمایتهای مدیران و همکاران، بخش کشاورزی را مردمیترین و در عین حال دولتیترین حوزه اقتصادی کشور با حضور ۵ میلیون تولیدکننده توصیف کرد.
وی ظرفیتهای نهادی نظیر تعاونیها، اتحادیهها، نظام مهندسی کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان را بستری مناسب برای توسعه پایدار دانست و گفت: بخش کشاورزی در سه حوزه قبل از تولید، تولید و پس از تولید تعریف میشود و تأمین نهادهها، بازار، صادرات و صنایع تبدیلی از چالشهای اصلی هستند که با همافزایی نهادها قابل حل است.
علیزاده مقدم از فعالیت ۱۷۲ صندوق توسعه بخش کشاورزی با اشاره به مشارکت بیش از ۸۸۰۰ تعاونی و اتحادیه و سرمایه ۵ هزار میلیارد تومانی که با تسهیلات روان و کارمزد با تسهیلات حداکثر ۴ درصد، بدون مشکلات بانکی نظیر مطالبات معوق، به تولیدکنندگان خدمترسانی میکنند، گفت: برنامهریزی برای گردش مالی ۴۵ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۴ انجام شده و این تفاهمنامه نقطه عطفی برای استقرار کشاورزی دانشبنیان و تقویت زنجیرههای ارزش است.
این تفاهمنامه که با هدف تأمین سرمایه، توسعه سهامداری تعاونیها در صندوقها، ارائه خدمات آموزشی و مشاورهای و اجرای خرید توافقی و تضمینی محصولات مزیتدار تدوین شده است، نهتنها نیازهای مالی تعاونیها را پاسخ میدهد، بلکه ارزش افزوده پایدار، تقویت اقتصاد روستایی و مدیریت هوشمند منابع را در راستای امنیت غذایی کشور محقق میکند.
بر اساس اعلام مرکز آمار؛
عرضه گوشت قرمز
در کشتارگاههای رسمی
به بیش از ۴۲ تن رسید
مرکز آمار اعلام کرد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل (اردیبهشت ۱۴۰۴) در حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش کائنات و به نقل از مرکز آمار، بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاههای رسمی کشور در ماه خرداد ۱۴۰۴، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۴ جمعاً ۴۲٬۵۴۳ تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
طبق نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ۲۴٬۰۸۸ تن، ۵۶٫۶۲ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با ۱۴٬۵۰۲ تن، بز و بزغاله با ۲٬۹۱۱ تن، و سایر انواع دام با ۱٬۰۴۲ تن، بهترتیب ۳۴٫۰۹ درصد، ۶٫۸۴ درصد و ۲٫۴۵ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۴ با ماه مشابه سال ۱۴۰۳ نشاندهنده افزایش ۲۸ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در خرداد ۱۴۰۴ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۳ برای گوسفند و بره ۲۵ درصد، برای بز و بزغاله ۱۸ درصد، برای گاو و گوساله ۳۲ درصد، برای گاومیش و بچهگاومیش ۷۶ درصد و برای شتر و بچهشتر ۳ درصد افزایش داشته است.