رابطه تورم و اشتغال
منیژه داستانی- دلایل مختلفی برای افزایش تورم در جامعه وجود دارد. با این حال، برای مهار آن اجرای سیاستهای پولی و درآمدی الزامی است. اگر دولتها در مهار تورم عملکرد موفقی نداشته باشند رکود اقتصادی ایجاد شده و شرایط برای ادامه فعالیتهای اقتصادی سخت میشود. تأثیرات اصلی ناشی از تورم عبارت است از:
کاهش قدرت خرید:افزایش افسارگسیخته قیمتها سبب شده که قدرت خرید اغلب افراد جامعه کاهش یابد. افزایش غیر اختیاری قیمت برخی کالاهای اساسی مانند سوخت و مواد غذایی، زمینه برای افزایش ناگهانی قیمت سایر خدمات و کالاها را فراهم میکند.
کاهش ارزش پول ملی و تمایل کارآفرینان به سرمایهگذاری:در شرایط رکود اقتصادی به دلیل اینکه ریسک کارآفرینی افزایش مییابد، اغلب افراد علاقه دارند از روشهای بیضرر برای حفظ و افزایش دارایی خود استفاده کنند. در این شرایط، مصرفکنندگان تا جای ممکن اقدام به خرید و ذخیره اقلام ضروری میکنند. سرمایهگذاران نیز خرید طلا و ارزهای معتبر را در اولویت قرار میدهند.
افزایش تقاضا برای دریافت وام تاثیر تورم بر رشد کسب و کارها:در ادامه بیان تاثیر تورم بر رشد کسب و کارها باید بگوییم که اعمال سیاستهای پولی برای کنترل و مهار تورم سبب کاهش نرخ بهره بانکی میشود. در نتیجه، اشخاص عادی رغبت بیشتری برای دریافت وام خواهند داشت. کم بودن نرخ بهره سبب میشود که افراد دارایی نقدی خود را خرج کرده و به افزایش و تشدید تورم دامن بزنند. بهعلاوه، دسته دیگری از افراد بهجای استفاده از دارایی خود در چرخه تولید، آنها را در بانک ذخیره میکنند.
رکود اقتصادی یکی از پیامدهای اصلی تورم است. در اغلب موارد، تولیدکنندگان، مدیران کارخانهها، صاحبان مشاغل بزرگ و کوچک برای کاهش هزینهها مرحله تعدیل و کاهش نیروی کاری را اجرا میکنند. در چنین حالتی با افزایش نرخ بیکاری در جامعه روبرو میشویم. بیکاری نیز سبب تقویت چرخه کاهش تولید، افزایش تورم، کاهش ارزش پول ملی و سرمایهگذاری به جای کارآفرینی میشود.
توسعه بازارهای مالی نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی دارد و یکی از مهم ترین اهداف توسعه اقتصادی، افزایش شغل و اشتغال است؛ اما در این میان، اثر تورم بر رابطه بین توسعه مالی و اشتغال نباید نادیده گرفته شود.بعبارتی همانگونه که تورم بر اشتغال اثر گذار است ،تغییر در ماهیت اشتغال و نا بسامانی در این حوزه شاخص های توسعه اقتصادی را دستخوش تغییر قرار خواهد داد. بر اساس تحقیقات علمی،بالاتر رفتن نرخ تورم (گذر از سطح آستانه تورم), اثر مثبت پایه پولی بر نرخ بیکاری را تشدید کرده, و به عبارتی, با بالاتر رفتن تورم, افزایش پایه پولی, اثر بیشتری بر کاهش اشتغال داشته است که با توجه به افزایش پایه پولی طی سالهای اخیر و همچنین تورم های بالا در اقتصاد ایران،بالا رفتن نرخ بیکاری پیش بینی میگردید. لذا با افزایش تورم ،به تبع با کاهش شغل و کاهش حجم تولید در حوزه های مختلف طی سال های اخیر ، کارفرمایان و صاحبان مشاغل نسبت به تعدیل کارگران اقدام و با به کارگیری افراد بصورت پاره وقت ، خدمات فرد اخراجی را با قیمت پایین تری دریافت نمایند و در واقع این رفتار صاحبان مشاغل ، عاملی در پیدایش چند شغله ها در بازار کار ایران شده است.
سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد؛
الحاق ایران به معاهده ثبت بینالمللی اختراعات
سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از الحاق ایران به معاهده ثبت بینالمللی اختراعات که به معاهده استراسبورگ نیز شناخته میشود، خبر داد.
سیامک اسلامی در این باره اظهار کرد: الحاق ایران به معاهده ثبت بینالمللی اختراعات (معاهده استراسبورگ)، گام مهمی در جهت تسهیل فرآیند ثبت اختراعات و حمایت از مخترعان ایرانی در عرصههای داخلی و بینالمللی محسوب میشود. وی یادآور شد: ما پیش از این به معاهده همکاری در ثبت بینالمللی اختراعات (PCT) پیوسته بودیم. اکنون با الحاق به معاهده استراسبورگ که حوزه طبقهبندی دانش زیرمجموعههای اختراعات را پوشش میدهد، مخترعان ما قادر خواهند بود تا اختراعات خود را در حوزههایی مانند مکانیک، برق، انرژی و سایر نیازهای حیاتی با دقت بیشتری در سیستم کدینگ بینالمللی ثبت کنند.
اسلامی در پایان گفت: این معاهده به مخترعان ایرانی کمک میکند تا در فاز دانش، پیشینه اختراع و مستندسازی دقیق اسناد، حمایتهای لازم را دریافت کرده و فرآیند ثبت بینالمللی اختراعات برایشان تسهیل شود.