رئیس مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی اعلام کرد؛
بازنگری دستورالعمل
پرداخت خسارت افت قیمت خودرو
رئیس مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی گفت: براساس وعدهای که در زمان ابلاغ دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو دادیم، فرایند بازنگری آن در دستور کار است تا افراد و گروههای بیشتری بتوانند از این مزایا استفاده کنند.
به گزارش کائنات، بهروز بستگانی اظهار کرد: از دی ماه سال گذشته امکان جبران خسارت افت قیمت را از محل بیمهنامه شخص ثالث به موجب مصوبه شورای عالی و دستورالعملی که تنظیم و ابلاغ شد، فراهم کردیم و خوشبختانه ماه هفتم است که این موضوع در کشور عملیاتی و اجرایی شده است. وی افزود: بازخوردهای متفاوتی در این زمینه دریافت کردهایم که برخی از آنها قابل پیشبینی بود به دلیل محدودیتهایی که در دستورالعمل وجود داشت و وسایل نقلیه مشمول را محدود بود و بخشی از وسایل نقلیه را شامل نمیشد.
رئیس مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی تأکید کرد: براساس وعدهای که در زمان ابلاغ این دستورالعمل دادیم فرایند بازنگری این دستورالعمل دستور کارمان است و انشاءالله بر اساس بازخوردها و پیشنهادهایی که دریافت میکنیم سعی میکنیم که آن را به نحوی اصلاح و تکمیل کنیم که افراد و گروه های بیشتری بتوانند از این مزایا استفاده کنند؛ قاعدتاً بخشی مربوط به انواع وسایل نقلیه مشمول خواهد بود.
بستگانی گفت: یکی دیگر از مواردی که بسیار محل سوال است، سن وسایل نقلیه بوده؛ چون طبق دستورالعمل فقط وسایل نقلیه تا ۱۰ سال مشمول میشوند. درخواستهای زیادی وجود دارد برای اینکه این سن را افزایش دهیم. این دو پیشنهاد جزو پیشنهادهای اصلی در فرایند بازنگری خواهد بود که انشاءالله در مهلت یک ساله از زمان ابلاغ این دستورالعمل این بازنگری انجام خواهد شد و اطلاعات تکمیلی اعلام میشود.
*پرداخت خسارت به خودروهای آسیبدیده در جنگ چگونه است؟
رئیس مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی همچنین در تشریح نحوه پرداخت خسارت به خودروهای آسیبدیده در جنگ اخیر گفت: از آنجاکه خطر جنگ جزو موارد و خسارات غیر قابل جبران از محل بیمهنامه بدنه است، پرداخت خسارات از منابع دولتی و از سوی دولت صورت میگیرد. با این حال، مقرر شده شرکتهای بیمه به اختیار خود و با توجه به میزان منابع در اختیار آنها از محل مسئولیتهای اجتماعی خود بتوانند به خودروهای دارای بیمهنامه بدنه خسارت پرداخت کنند.
بهروز بستگانی در تشریح نحوه ارزیابی خسارات وارد شده به خودروها و وسایل نقلیه در ایام جنگ ۱۲ روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی و همچنین ابعاد پرداخت خسارات مربوط به وسایل نقلیه اظهار کرد: اخیرا از سوی دولت به بیمه مرکزی تکلیف شد تا مراحل برآورد و ارزیابی خسارات وارده به همه خودروهای آسیب دیده ناشی از جنگ، فارغ از اینکه دارای بیمه نامه باشند یا نباشند را انجام دهد. وی افزود: بنابراین در اولین نخست، صنعت بیمه فرایند ارزیابی خسارات وارده به خودروها را انجام میدهد که البته این امر نیز مستلزم آن است که بیمه مرکزی از بانک اطلاعاتی مربوط به خودروهای آسیب دیده از سوی مدیریت بحران برخوردار شود تا بتواند ارزیابی خسارات وارد شده را کارشناسی و برآورد کند.
رئیس مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی در تشریح نحوه پرداخت خسارات به خودروها و تکالیف مربوط به صنعت بیمه افزود: در این میان خودروها به دو گروه دارای بیمه بدنه و بدون بیمه بدنه دسته بندی میشوند. برای آن دسته از خودروهایی که دارای بیمه بدنه هستند، از آنجاکه خطر جنگ جزو موارد و خسارات غیر قابل جبران از محل بیمهنامه بدنه است، مقرر شده هر شرکت بیمه ای در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی خود و میزان منابعی که به این حوزه اختصاص داده شده است، میتواند تصمیم بگیرد تا خسارات را پرداخت کند.
بستگانی در رابطه با الحاقیه و پوشش خطر جنگ برای بیمه نامههای بدنه اتومبیل گفت: موضوع خطر جنگ جزو خسارات غیر قابل جبران بوده و شرکتهای بیمهای آن را پوشش نمیدادند بنابراین همانگونه که گفته شد، مقرر شد برخی از شرکتهای بیمهای از محل مسئولیتهای اجتماعی خود به صورت ارفاقی خسارات را پرداخت کنند. یعنی اگر شرکتهای بیمهای منابعی در حوزه مسئولیت های اجتماعی داشتند، میتوانند آن را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: اما در رابطه با خودروهایی که دارای بیمه بدنه خودرو نیستند، پس از مراحل ارزیابی خسارات مقرر شده تا کمکها و حمایتهای دولت به آنها تعلق بگیرد به عبارتی، براساس میزان خساراتی که ارزیابی میشود، خسارت دریافت میکنند که این موضوع در حیطه صنعت بیمه نیست و از محل منابع دولتی پرداخت میشود.
رئیس مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی خاطرنشان کرد: مقرر شده مقررات مربوط به بیمه بدنه در شورای عالی بیمه اصلاح شود تا شرکتهای بیمه اجازه داشته باشند که بتوانند از این به بعد الحاقیه پوشش خطر جنگ را به بیمه نامههای بدنه خودرو اضافه کنند و آن را پوشش دهند.
افزودن پوشش بیمهای
خطر جنگ به بیمهنامههای بیمه دانا
در پی جنگ تحمیلی دوازده روزه و ضرورت حمایت بیمهای در شرایط خاص، بیمه دانا امکان افزودن پوشش تکمیلی «خطر جنگ» را به بیمهنامههای آتشسوزی منازل و بیمه بدنه خودرو فراهم کرد تا گامی مؤثر در جهت تأمین آرامشخاطر مردم شریف کشور و بیمهگذاران خود بردارد.
به گزارش کائنات، بیمه دانا در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی و با درک شرایط خاص حاکم بر کشور، پوشش خطر جنگ را بهعنوان گزینهای تکمیلی در بیمهنامههای آتشسوزی منازل مسکونی و بیمه بدنه خودرو ارائه میکند.
بیمه دانا که همواره در بحرانهای ملی و شرایط خاص در کنار مردم بوده، با تکیه بر تجربه، توان کارشناسی و شبکه گسترده نمایندگیها در سراسر کشور، این اقدام را با هدف ارتقاء سطح خدمات و افزایش ضریب اطمینان بیمهگذاران اجرا کرده است.
بر اساس این طرح، بیمهگذارانی که پیشتر بیمهنامه آتشسوزی یا بیمه بدنه از بیمه دانا دریافت کردهاند، میتوانند با مراجعه به شعب یا نمایندگان این شرکت در سراسر کشور نسبت به دریافت الحاقیه و فعالسازی پوشش خطر جنگ اقدام کنند. همچنین هممیهنانی که تاکنون از خدمات بیمه دانا بهرهمند نشدهاند نیز میتوانند با خرید بیمهنامههای جدید، این پوشش را در قالب طرحهای قابل ارائه دریافت کنند. لازم به ذکر است برای بیمهگذاران ارجمندی که پیشتر در این رشتهها بیمهنامه دریافت کردهاند، الحاق این پوشش به سایر تعهدات بیمهنامه منوط به مراجعه به واحدهای صدور و ارائه درخواست صدور الحاقیه خواهد بود. در شرایط کنونی و با هدف تسهیل روند دریافت خدمات، فرایند صدور این الحاقیه بدوننیاز به بازدید حضوری صورت میگیرد و بیمه دانا تأکید دارد ارائه خدمات مستمر با حفظ کیفیت و پشتیبانی حرفهای ادامه خواهد یافت. این شرکت ضمن ابراز همدردی با خانوادههای داغدار حوادث اخیر و محکومیت هرگونه تعرض به امنیت و آرامش ملت ایران، بار دیگر بر عزم خود در حمایت از مردم شریف کشور و مدیریت ریسکهای ناشی از جنگ تأکید میکند.
اطلاعات تکمیلی این طرح و نحوه بهرهمندی از آن از طریق درگاههای رسمی اطلاعرسانی بیمه دانا در دسترس خواهد بود.