روزنامه کائنات
2

سیاسی

1404 دوشنبه 29 ارديبهشت - شماره 4832

در نشست مجمع گفت‌وگوی تهران؛

رئیس‌جمهور: اگر حق انسانها محترم شمرده شود، شاهد هیچ جنگی نخواهیم بود

 رئیس‌جمهور گفت: همه مردم در این جهان حق زندگی و حیات دارند و باید حق آنها محترم شمرده شود، اگر حقوق انسانها محترم شمرده شود دلیلی برای جنگ، جنایت و تجاوز وجود نخواهد داشت.  «مسعود پزشکیان» در نشست مجمع گفت‌وگوی تهران، ضمن خوشامدگویی به همه شرکت کنندگان در این نشست، گفت: همه ما انسانها موظف هستیم به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم، دعوا و اختلاف وقتی آغاز می شود که حقوق انسانها نادیده گرفته شود، همین کاری که امروز رژیم صهیونیستی و حامیانش با کشتار مردم بی دفاع انجام می دهند و به سرزمین و خانه و کاشانه انسانهای مظلوم تجاوز می کند. رئیس جمهور تاکید کرد: کشورهای قدرتمند اگر در فکر تجاوز به سایر ملل نباشند، دعوایی شکل نخواهد گرفت، انسانها باید به یکدیگر کمک کنند، باید دستاوردهای خود در حوزه سلامت و دانش را به اشتراک بگذاریم، ما باید حتی حق و حقوق حیوانات و گیاهان را هم رعایت کنیم وگرنه امکان ادامه حیات در این چرخه هستی از بین خواهد رفت.
ایران به دنبال سلاح هسته ای نبوده و نیست
پزشکیان در پاسخ به اینکه بعد از چند دور گفت و گوها و مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا اساسا چه نوع توافقی ممکن است، گفت: ما بر این باوریم که حقوق همه کشورها، از جمله حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای (مطابق با NPT)، باید به رسمیت شناخته شود. اینها می‌گویند ما نمی‌خواهیم ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد. رهبر معظم انقلاب استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را از نظر شرعی ممنوع اعلام کرده‌اند، و این موضع، مانع از تلاش برخی برای حرکت به سمت داشتن سلاح هسته‌ای در ایران شده است.
رئیس جمهور گفت: اعتقاد و باور دینی ما بر این است که استفاده از چنین ابزاری که زندگی و هستی را نابود می‌کنند، وحشتیانه‌ترین کاری است که یک موجود زنده می‌تواند با کره خاکی که در آن زندگی می‌کند انجام دهد این گونه ابزارها، در تضاد با اصول انسانی و اخلاقی ما هستند. پزشکیان ادامه داد: اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر احتمال توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران، بی‌اساس است. ایران بارها و بارها اعلام کرده که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و فتوای رهبری نیز تولید سلاح هسته‌ای را ممنوع کرده است. ترامپ گفته ما باید بدانیم ایران سلاح هسته‌اند ندارد. هر چقدر می‌خواهند ارزیابی کنند هرگونه تلاش برای تولید سلاح هسته‌ای در ایران، برخلاف مواضع رسمی و اعتقادات دینی کشور است.
به دنبال صلح هستیم
 اما از حق خود کوتاه نخواهیم آمد
رئیس جمهور تصریح کرد: ما دانشمندان، نخبگان و متخصصان توانمندی داریم که برای میهن خود از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند و جان خود را در راه پیشرفت کشور فدا می‌کنند. ما به لحاظ اعتقادی از شهادت نمی‌ترسیم و لزومی ندارد آنها ما را بترسانند، به منطقه ما بیایند و تهدید کنند، مدعی باشند که دنبال صلح هستند اما اسلحه‌ و تجهیزات نظامی خود را به ما نشان دهند.
پزشکیان افزود: ما به دنبال صلح هستیم، اما از حقوق خود نیز کوتاه نمی‌آییم. اگر طرف مقابل ادعای صلح دارد، باید تسلیحات خود را کنار بگذارد. ما خواهان برادری با همسایگان و تمام جهانیان هستیم، اما از حقوق مسلم خود نیز دفاع خواهیم کرد.
بیایید در کنار هم و دست در دست هم منطقه خود را بسازیم
پزشکیان در پایان با قدردانی از حضور گرم مهمانان خارجی در مجمع گفت‌وگوی تهران، اظهار کرد: ما دست دوستی خود را به سوی همه شما داده‌ایم و خواهیم داد. شما برادران و همسایگان ما هستید؛ همه ما انسان و برادر یکدیگر هستیم. آماده‌ایم تا در هر زمینه‌ای که توانایی داریم و برای زندگی بهتر لازم است، دانش و مهارت خود را در اختیار شما قرار دهیم بیایید با هم همکاری کنیم و دانش و تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم.
رئیس جمهور تاکید کرد: بیایید دست در دست هم، منطقه‌ای بنا کنیم که در آن صلح، آرامش، انسانیت و عدالت حاکم باشد ما و شما این توانایی را داریم که امنیت و صلح را در منطقه حفظ کنیم ما نیازی به حضور دیگران در منطقه خود نداریم آنها هم به سرزمین خودشان بازگردند. ما می‌توانیم همان‌طور که در گذشته زندگی می‌کردیم، به زندگی خود ادامه دهیم، اما این بار با نگاهی عمیق‌تر و دوستانه‌تر. امیدوارم همواره موفق باشید. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه