روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 يکشنبه 28 ارديبهشت - شماره 4831

تخلف در فروش نخی سیگار ترفند صنایع دخانی برای شکستن سیاست‌های مالیاتی

 رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره ساختار مالیات بر محصولات دخانی و ترفندهای شرکت‌های دخانیاتی برای بی‌ثمر کردن سیاست‌های کنترل مصرف دخانیات توضیح داد.
مهندس بهزاد ولی‌زاده درباره نقش افزایش مالیات بر دخانیات در کاهش مصرف محصولات دخانی اظهار کرد: بنا به مستندات سازمان جهانی بهداشت، افزایش مالیات محصولات دخانی، مهم‌ترین راهبرد کاهش مصرف و تقاضای مصرف مواد دخانی به حساب می‌آید. سازمان جهانی بهداشت قواعدی برای این راهبرد مهم کاهش مصرف و تقاضای محصولات دخانی یعنی «مالیات بر محصولات دخانی»، در نظر گرفته است.
قواعد جهانی برای نرخ مالیات بر محصولات دخانی
وی درباره قواعد سازمان جهانی بهداشت در زمینه نرخ مالیات بر محصولات دخانی توضیح داد: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، مالیات بر محصولات دخانی می‌بایست نرخ موثری داشته باشد؛ به نحوی که ۷۵ درصد قیمت خرده‌فروشی را شامل شود و همچنین قیمت پایه محصولات دخانی به نحوی باشد که بر میزان مصرف اثرگذار باشد و مصرف محصولات دخانی را کاهش دهد.
وضعیت مالیات بر محصولات دخانی در ایران
 رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره اهداف افزایش مالیات بر محصولات دخانی گفت: هدف راهبردی افزایش مالیات، کاهش مصرف و تقاضای محصولات دخانی است. در حال حاضر، قانون «مالیات بر ارزش افزوده» در کشور اجرا می‌شود و سالانه پنج درصد افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس بند «ح» ماده ۷۳ قانون برنامه هفتم توسعه، افزایش ۱۵ درصدی سالانه نرخ مالیات بر محصولات دخانی برای سیگارهای تولید داخل با نشان ایرانی و ۲۵ درصدی برای سیگارهای با نشان خارجی، ۵۰ درصدی برای سیگار وارداتی، ۲۰ درصدی برای تنباکوی تولید داخل و ۵۵ درصدی برای تنباکوی وارداتی خارجی نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است که با توجه به گذشت دو سال از این قانون، نرخ‌های اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی دو برابر تعیین شده است.
اجرا نشدن مالیات دوسالانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ درصدی محصولات دخانی وارداتی
ولی‌زاده تاکید کرد: نرخ‌های مالیاتی که برای محصولات دخانی وارداتی در نظر گرفته شده به طور عملی اجرا نمی‌شود؛ چراکه واردات این محصولات با توجه به تامین تقاضای مصرف از طریق تولید داخل، انجام نمی‌شود؛ بنابراین نرخ دوسالانه مالیات ۱۰۰ تا ۱۱۰ درصدی محصولات دخانی وارداتی اجرایی نمی‌شود.
نرخ فعلی مالیات بر محصولات دخانی سبب کاهش مصرف نمی‌شود
ولی‌زاده گفت: هنگامی نرخ‌های مالیاتی سبب کاهش مصرف محصولات دخانی می‌شود که مصرف‌کننده محصولات دخانی با مشاهده قیمت‌ها به این نتیجه برسد که چه آسیب و بلایی به خود تحمیل می‌کند و به آسیب‌های سلامتی و ضرر مالی ناشی از محصولات دخانی بیندیشد. در حال حاضر، نرخ کنونی محصولات دخانی سبب کاهش مصرف و تغییر الگوی رفتاری مصرف‌کنندگان نمی‌شود.
ورود کالاهای غیررسمی؛ ترفند شرکت‌های دخانی
وی با بیان اینکه شرکت‌های دخانی با بهره‌ گرفتن از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف از تاثیر سیاست‌های مالیاتی می‌کاهند، گفت: ورود محصولات دخانی غیررسمی و آلوده‌کردن بازار با این محصولات، یکی از ترفندهای شرکت‌های دخانیاتی است. این محصولات بدلیل عدم پرداخت مالیات، ارزان قیمت بوده و بخشی از تقاضای محصولات دخانی را تامین می‌کنند.
ترفندهای شرکت‌های دخانی برای بی‌اثر کردن سیاست‌های کنترل مصرف
ولی‌زاده درباره دیگر روش‌های شرکت‌های دخانی برای کاهش تاثیر سیاست‌های مالیاتی توضیح داد: کاهش هزینه تمام‌شده محصولات  دخانی با استفاده از تکنولوژی، روش دیگر شرکت‌های دخانی برای بی‌اثر کردن سیاست‌های مالیاتی است. شرکت‌های دخانی با تغییر سایز بسته‌بندی و وزن محصولات دخانی تلاش می‌کنند که سیاست‌های مالیاتی منجر به افزایش قیمت محصولات نشود.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: تا زمانی که شرکت‌های دخانی از روش‌های مختلف برای بی‌اثر کردن بهره‌می‌گیرند، سیاست‌های مالیاتی به کاهش مصرف منجر نمی‌شود.
تخلف شرکت‌های دخانی در روش‌های عرضه این محصولات
وی با بیان اینکه شاهد تخلف در حوزه توزیع محصولات دخانی هستیم، اظهار کرد: چگونگی توزیع و عرضه محصولات دخانی نیز به نحوی با شرکت‌های تولیدکننده محصولات دخانی ارتباط دارد. تخلفاتی در حوزه فروش محصولات دخانی در کشور انجام می‌شود؛ به طور مثال، فروش سیگار به صورت نخی از تخلف‌های عرضه محصولات دخانی است. فروش سیگار به صورت نخی سبب می‌شود که سیاست‌ مالیاتی محصولات دخانی شکسته و بی‌اثر شود.
تخلف در فروش نخی سیگار و شکستن سیاست‌های مالیاتی
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت دربار معایب فروش سیگار به صورت نخی گفت: فروش نخی نه تنها سبب شکستن سیاست‌های مالیاتی محصولات دخانی می‌شود، بلکه افراد با سنین پایین‌تر و سطوح درآمدی کمتر می‌توانند نسبت به تهیه محصولات دخانی اقدام کنند. هنگامی که سیگار به صورت نخی عرضه شود، افراد با درآمد کمتر می‌توانند به مصرف محصولات دخانی ادامه دهند؛ چرا که اثر قیمتی مالیات با روش‌ فروش سیگار به صورت نخی از بین می‌رود.

زاکانی: تهرانی‌ها رشوه گیران را معرفی کنند
 شهردار تهران با تأکید بر اینکه کار اساسی در این حوزه کم کردن ارتباط با ارباب رجوع بود که در قالب سامانه شهریار که به زودی افتتاح می‌شود، اساسا ارتباطات با شهروندان را به حداقل می رساند، اظهار کرد: در این شرایط ارتباطات سیستمی تخلفات حداقل می‌شود و در بخش سوم که رشوه گرفتن بود با اقداماتی جلوی این مهم را گرفتیم که علاوه بر ارتقاء درآمدها وآگاهی های فردی، نظارت و برخورد نیز انجام شد و در برنامه داریم تا شهروندان خرده رشوه گیران را نیز معرفی کنند.

شهردار تهران از توسعه جهشی حمل و نقل در سال جاری برای پایتخت خبر داد و بر اقدامات گسترده شهرداری تهران در حوزه فناوری در ماه‌های آینده تأکید کرد و در مورد ساختمان‌های ناایمن شهر تهران، گفت: برای اولین بار ۸ دستگاه دست به دست هم دادند و قرار شد ساختمان‌های بالای ۶ طبقه را رصد کنند که ۵۰۰۰ ساختمان از حدود ۱۶ هزار ساختمان را رصد کردند.
علیرضا زاکانی در نشست خبری خود که در ساختمان احیا شده بلدیه در حال برگزاری است با بیان اینکه در آستانه شهادت شهدای خدمت هستیم و سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت را تسلیت می‌گویم، افزود: نام ویاد عزیز سفر کرده عکاس خبری را که روز گذشته رخ داد را هم تسلیت می‌گویم.
وی با بیان اینکه ۴۴ ماه و ۱۶ روز است که در شهرداری تهران هستیم و در این مدت رویکرد جدید را شروع کردیم و از من زیاد شنیدید که ۴ تحول را در تهران هدف‌گذاری کردیم که با همراهی شورای شهر در این مسیر گامهای بلند برداشتیم، گفت: تحول ناظر بر کالبد، تحول ناظر بر آسایش و آرامش شهر بر مدار مردم و تحول سوم هم در مدیریت شهری است که اقدامات شهرداری جامع‌پذیر باشد و سطح چهارم نیز تبدیل به شهر هوشمند در افق ۱۴۱۰ است که در ابتدای حرکت خودمان را تثبیت کردیم؛ چراکه مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفتیم؛ اما با کمک و به سرعت به ثبات رسیدیم.
توسعه جهشی حمل و نقل در پایتخت برای سال جاری
شهردار تهران با بیان اینکه امروز که خدمت شما هستیم از مرحله تثبت عبور کردیم و توسعه اقدامات را در دستور کار قرار دادیم و چشم‌انداز ما تجلی تحول است، افزود: در ماه‌های آینده تهران با اقدامات گسترده‌ای در حوزه فناوری مواجه می‌شود؛ به گونه‌ای که ساخت پارک ۲۰۰ هکتاری فناوری و ساخت حداقل ۹ کارخانه نوآوری به وسعت‌های بالا ساخته می‌شود و یا در حوزه حمل و نقل مقدمات فراهم شد و در مورد مترو، تاکسی برقی، تراموا و… به نتیحه رسیدیم و امسال توسعه جهشی دارد و در بافت فرسوده نیز امسال اتفاقات خوبی رخ می‌دهد وسرمایه‌گذاری بر بافت فرسوده با نگاه جدید در دستورکار قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه ما مسیر پرشتابی را طی می‌کنیم، تاکید کرد: ما در آستانه اقدام جهشی هستیم که همراهی مردم مهم است و حلقه واسط ما ومردم نیز رسانه‌ها هستند که انتقال دهنده رخدادهای اسباب انسجام و دلگرمی است.
در حال تغییر نوع بافت فرسوده هستیم
شهردار تهران اضافه کرد: ما در بافت فرسوده پولی بابت بافت فرسوده دریافت نمی‌کنیم و دولت باید ۵۰ درصد از پول دریافتی را به شهرداری بدهد که این اقدام صورت نمی‌گیرد. در سال گذشته ۵۶۰۰ بافت فرسوده را نوسازی کردیم و امسال باید این عدد بسیار بیشتر شود. در حال کار روی طرح ۲۶ شهرک الگو هستیم و با اجرای این طرح چهره شهر عوض می‌شود و نوسازی آغاز می‌شود.
شروع این طرح در محله هرندی است؛ در گذشته با نگاه‌های غلط شهر را به سمت فرسودگی بردیم؛ با روند گذشته ۱۴۶ سال طول می‌کشید تا تهران نوسازی شود. در شرایط جدید طرح، دغدغه توسعه باغ و نوسازی افزایش پیدا می‌کند. تهران در بهترین نقطه ایران است و اگر به درستی توسعه پیدا کند، الگوی بزرگی شکل خواهد گرفت و در حال تغییر نوع بافت فرسوده هستیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه