روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 سه‌شنبه 23 ارديبهشت - شماره 4828

نگاهی به رقابت داغ کن با ۲۲ مدعی که از امروز آغاز می شود

گلشیفته، روستایی و پناهی در معرض قضاوت جهانی

  جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ بار دیگر صحنه تقابل سینماگران کهنه‌کار و استعدادهای نوظهور خواهد بود و در مجموع ۲۲ فیلم منتخب برای کسب جوایز بخش اصلی از جمله نخل طلای بهترین فیلم رقابت می‌کنند.
هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن در حالی از امروز در جنوب فرانسه آغاز به کار می‌کند که در بخش رقابتی اصلی این رویدا سینمایی نام‌های آشنایی چون وس اندرسن، ریچارد لینکلیتر، یوآخیم تریه و برادران داردن به چشم می‌خورد و سینمای ایران با فیلم «زن و بچه» به کارگردانی سعید روستایی برای کسب نخل طلا رقابت خواهد داشت؛ از داستان‌هایی با پس‌زمینه‌های تاریخی و اجتماعی تا تجربه‌گرایی‌های بصری و روایت‌های زن‌محور، جشنواره کن امسال نوید یک دوره‌ متنوع و بحث‌برانگیز را می‌دهد.
در زیر نگاهی خواهیم داشت به برخی از فیلم های مهم بخش مسابقه اصلی کن:
آلفا- Alpha (فرانسه)
ژولیا دوکورنو پس از دریافت نخل طلای کن ۲۰۲۱ برای فیلم «تیتان»، با اثری تازه به رقابت بازگشته است؛ پروژه‌ای که شخصی‌ترین ساخته او توصیف شده است. «آلفا» سومین فیلم بلند دوکورنو است و داستان دختری ۱۳ ساله را روایت می‌کند که با مادر مجرد خود زندگی می‌کند و زندگی‌اش زمانی که با خالکوبی روی بازو به خانه بازمی‌گردد، دگرگون می‌شود. طاهر رحیم، گلشیفته فراهانی و ملیسا بروس در این فیلم بازی می‌کنند. کمپانی نئون حقوق پخش آمریکای شمالی را خریداری کرده است.
یک تصادف ساده - It Was Just An Accident (ایران–فرانسه–لوکزامبورگ)
جعفر پناهی نخستین فیلم بلند خود را  سال ۲۰۲۲ ساخته است؛ جزئیات زیادی درباره فیلم «یک تصادف ساده» در دست نیست، اما داستان از یک تصادف جزئی آغاز می‌شود که پیامدهای پیچیده‌ای به دنبال دارد. آخرین حضور او در کن با مستند «سال طوفان ابدی» در ۲۰۲۱ بود، و آخرین حضورش در بخش رقابتی‌ کن هم با فیلم «سه رخ» در سال ۲۰۱۸ رقم خورد که برنده جایزه بهترین فیلمنامه شد.
زن و بچه - Woman And Child  (ایران)
سعید روستایی سه سال پس از «برادران لیلا» که در بخش رقابتی کن ۲۰۲۲ به نمایش درآمد، با درامی خانوادگی بازگشته است. داستان «زن و بچه» درباره مادری بیوه است که در تقابل با پسر نوجوان و سرکش خود قرار دارد.
 در آستانه نامزدی با مردی دیگر، حادثه‌ای تراژیک او را به بازنگری در احساسات خود وامی‌دارد. فیلم بار دیگر پریناز ایزدیار را در کنار پیمان معادی در نقش‌های اصلی قرار داده است.
بمیر، عشق من- Die, My Love (آمریکا)
جنیفر لارنس، رابرت پتینسون، لاکیت استنفیلد و سیسی اسپیسک در فیلم جدید لین رمزی، «بمیر، عشق من» بازی می‌کنند. هر چهار فیلم قبلی رمزی در جشنواره کن نمایش داشته‌اند، از جمله «تو هرگز واقعاً اینجا نبودی» که برنده بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد (واکین فینیکس) شد. این فیلم اقتباسی از رمان فرانسوی «بمیر، عشق من» اثر آریانا هارویچ است، که مکان وقوع آن به آمریکا منتقل شده است؛ جایی که زنی درگیر عشق و جنون می‌شود. تهیه‌کنندگان این فیلم شامل لارنس و جاستین چیاروکی، آندریا کالدروود و مارتین اسکورسیزی هستند.
ادینگتون - Eddington (آمریکا)
آری آستر، کارگردان صاحب‌سبک فیلم‌های «موروثی»، «میدسامر» و «بو می‌ترسد»، این بار با یک وسترن معاصر درباره کلانتر یک شهر کوچک که با شهردار درگیر می‌شود، به کن آمده است. واکین فینیکس، اما استون، پدرو پاسکال و آستین باتلر بازیگران اصلی «ادینگتون» هستند. کمپانی «A۲۴» پخش آمریکایی را برعهده دارد و فروش بین‌المللی را از بازار فیلم اروپا آغاز کرده است.
خواهر کوچک - The Little Sister (فرانسه)
فیلم «خواهر کوچک» اقتباسی از رمان «خواهر کوچک» نوشته فاطمه داس است و درباره دختر مهاجران الجزایری است در پاریس که بین ایمان، خانواده، آرزوها و هویت جنسی خود در کشمکش است. این سومین فیلم بلند حفصیه حرزی بازیگر و کارگردان فرانسوی پس از «تو سزاوار عاشقی هستی» (۲۰۱۹) و «مادر خوب» (۲۰۲۱) است. نادیا ملیتی در نقش اصلی بازی می‌کند و پارک‌جی‌مین (از فیلم «بازگشت به سئول»)، لوئی ممی و مونا سوالم نیز در فیلم حضور دارند.
طرح فینیقی - The Phoenician Scheme (آمریکا - آلمان)
وس اندرسن که اخیراً هر دو سال یک‌بار با فیلمی در بخش رقابتی حضور دارد (شهر سیارکی در ۲۰۲۳ و گزارش فرانسوی در ۲۰۲۱)، امسال با فیلمی ماجراجویانه و جاسوسی به جشنواره بازگشته است. «طرح فینیقی» با بازی بنیسیو دل تورو و میا تریپلتون و همچنین حضور ستارگانی چون مایکل سرا، تام هنکس، برایان کرنستون، ریز احمد، اسکارلت جوهانسون و بندیکت کامبربچ، در آلمان با همکاری استودیو بابلزبرگ فیلمبرداری شده است.
مامور مخفی - The Secret Agen (برزیل - فرانسه - آلمان - هلند)
کلبر مندوسا فیلیو فیلمساز برزیلی، پس از دریافت جایزه هیات داوران برای «باکورائو» در سال ۲۰۱۹ و نمایش مستند «تصاویر ارواح» در ۲۰۲۳، با فیلمی جدید به کن بازمی‌گردد. داستان «مامور مخفی» در سال ۱۹۷۷ و در دوران دیکتاتوری برزیل رخ می‌دهد، جایی که مردی مرموز به شهر رسیفه می‌آید تا از گذشته خشونت‌بار خود بگریزد. واگنر مورا، ماریا فرناندو کندیدو، گابریل لئونه و اودو کی‌یر بازیگران اصلی هستند.
ارزش احساسی - Sentimental Value (نروژ - فرانسه - آلمان - دانمارک - سوئد)
یوآخیم تریه چهار سال پس از موفقیت فیلم «بدترین آدم دنیا» در کن، که جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد و دو نامزدی اسکار به‌دست آورد، بازگشته است. فیلم «ارزش احساسی» با حضور رناته رینسوه، استلان اسکارشگورد، اینگا ایبسدوتر لیله‌آس و ال فانینگ، روایتی است از خانواده، خاطره و قدرت هنر.
سیرات -Sirat (اسپانیا)
الیور لکسه که پیش‌تر سه فیلم تحسین‌شده در بخش‌های مختلف جشنواره کن از جمله «آتش خواهد آمد» برنده جایزه هیات داوران بخش نوعی‌نگاه و «میموزا» برنده جایزه بزرگ بخش هفته‌ منتفدان، حالا با اولین حضورش در بخش رقابتی کن می‌آید. «سیرات» درباره پدری و پسری است که در جشنواره‌ای موسیقایی در مراکش به دنبال خواهر و دختر گمشده‌شان می‌گردند. این فیلم با همکاری پدرو و آگوستین آلمودوار تهیه شده است.
صدای سقوط- Sound Of Falling (آلمان)
«صدای سقوط»، فیلم دوم شیلینسکی پس از «دختر آبی تیره»، او را به بخش رقابتی کن رسانده است. داستان در مزرعه‌ای آلمانی و طی یک قرن روایت می‌شود و چهار دختر از دوره‌های مختلف زمانی را دنبال می‌کند که زندگی‌شان به نحوی در هم تنیده می‌شود. بازیگران اصلی این فیلم شامل لویزه هایر، لنا اورزندوفسکی، سوزانه ووست و لیا دریندا هستند.
دو دادستان - Two Prosecutors (اوکراین)
«دو دادستان» اولین فیلم داستانی لوزنیتسا پس از «دونباس» (۲۰۱۸) است و بر اساس رمانی از گئورگی دمیدوف ساخته شده است. داستان در دوران وحشت بزرگ استالین در ۱۹۳۷ می‌گذرد و درباره دادستان جوانی است که با کشف نامه‌ای از یک زندانی، علیه سیستم شورش می‌کند. فیلم در سال ۲۰۲۴ در لتونی فیلمبرداری شد.
مادران جوان - Young Mothers  (بلژیک)
برادران داردن با دهمین فیلم خود در بخش رقابتی کن، بار دیگر بر موضوعات اجتماعی تمرکز کرده‌اند. «مادران جوان» داستان پنج دختر نوجوان را روایت می‌کند که در پناهگاهی برای مادران کم‌سن زندگی می‌کنند و برای آینده‌ای بهتر برای خود و فرزندان‌شان تلاش می‌کنند. داردن‌ها پیش‌تر دو بار نخل طلا را برای «روزلتا» (۱۹۹۹) و «کودک» (۲۰۰۵) کسب کرده‌اند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه