روزنامه کائنات
2

سیاسی

1404 سه‌شنبه 23 ارديبهشت - شماره 4828

پزشکیان در آئین گرامیداشت هفته هلال احمر:

مسیر حرکت همه ما باید کمک به نیازمندان و دردمندان باشد

  رئیس جمهور،گفت: به عنوان یک انسان وظیفه همه ما این است که به کمک نیازمندان و دردمندان بشتابیم بدون توجه به اینکه فرد نیازمند از چه دین، نژاد و کشوری است.
مسعود پزشکیان در آئین گرامیداشت هفته هلال احمر با شعار «هلال احمر، نماد امید و خدمت بی‌منت»، با بیان اینکه بسیاری از افراد حاضرند دنیای خود را بدهند تا دنیای دیگران را بسازند و مشکلات دردمندان را حل کنند، افزود: کسی را که نسبت به درد و رنج دیگران بی توجه باشد، نمی توان انسان نامید.
پزشکیان با تاکید بر اینکه کمک به نیازمندان یک وظیفه دینی، انسانی و همگانی است، افزود: این فاجعه است که در دنیای امروز مدعیان حقوق بشر، آزادی و انسانیت به جای کمک به افراد دردمند و رفع مشکلات انسانها، خانه مردم بی گناه و بی پناه را بر سرشان ویران می کنند.
رئیس جمهور در آغاز سخنان خود با قرائت اشعاری از سعدی و مولوی در موضوع کمک به همنوعان، نیکوکاری و افراد دردمند، اظهار داشت: چنین نگاه به انسان‌ها و موجودات زنده فرصتی است که همه در کنار هم در شادی و راحتی زندگی کنیم و فریادرس و کمک‌رسان یکدیگر باشیم.
پزشکیان هم چنین با اشاره به مضامین دعاهای خاص ماه مبارک رمضان که از خدا می خواهیم همه فقرا را غنی، همه گرسنگان را سیر و همه بیماران را شفا بخشد، تصریح کرد: ما انسان ها باید راهی را برویم که از خدا می‌خواهیم  ضمن آن تلاش کنیم زندگی کسانی را که مشکل دارند بدون توجه به جنسیت، قومیت و باورهای آن‌ها بهتر کنیم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: کسانی که پشت تریبون‌های رسمی و با چهره‌ها و لباس‌های آنچنانی حضور دارند و در سخنان خود دم از حقوق بشر و انسانیت می زنند چگونه می توانند بپذیرند که زنان، کودکان و سالخوردگان را به راحتی بمباران کنند؟ معلوم نیست در درون این افراد چه جانوری زندگی می کند!
پزشکیان با انتقاد از سکوت مجامع بین‌المللی در برابر جنایات رژیم صهیونیبستی و کشتار مردم بی دفاع، خاطرنشان کرد: دنیا می بیند اما ساکت است، سازمان ملل می بیند اما باز از چنین جنایت‌کاری دفاع می کند، این مشکلی است که ما داریم. وقتی در پشت تریبون‌ها قرار می ‌گیرند از آزادی و صلح حرف می‌زنند، اما در میدان عمل از درنده‌ترین حیوانات درنده‌تر هستند.
رئیس‌جمهور افزود: آنها کارهای خودشان را به دیگران نسبت می‌دهند، اما معلوم است چه کسی به داد انسان‌ها می‌رسد و چه کسی انسان‌ها را زیر موشک‌ها، بمب‌ها و ابزارهای مجهز به علمی که به دست آورده‌اند، نابود می‌کند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود خطاب به کارکنان جمعیت هلال احمر یادآور شد: شما انسان‌هایی هستید که با باوری که برآمده از دین و فرهنگ‌مان است، بدون توجه به اینکه انسان دردمند چه باور و عقیده‌ای دارد، برای کمک به کسانی که نیاز به کمک شما دارند، در صحنه حضور دارید.
رئیس جمهور در پایان گفت: انسان اگر درد [دغدغه] داشته باشد انسان است، اگر از درد و رنج دیگران بی خبر باشد نمی‌شود نام او را انسان گذاشت. ان شاءالله دست به دست هم خواهیم داد تا گرفتاری ها را از شهر و کشورمان و حتی در دنیا با این نگاه انسان دوستانه، رفع کنیم.
مهمترین مشکل محیط زیست کشور، فقدان یک برنامه جامع است
همچنین مسعود پزشکیان در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست، با اشاره به اهمیت این حوزه، گفت: اگر محیط زیست تخریب شود، انسان‌ها نیز آسیب جدی خواهند دید، بنابراین باید برنامه جامعی داشته باشیم تا مانع نابودی محیط زیست شویم. مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است، به همین دلیل اقداماتی که تاکنون در این زمینه انجام شده، به اندازه کافی مشکلات را حل نکرده است.
وی تاکید کرد: کشور به برنامه عملیاتی و جامع در زمینه محیط زیست نیاز دارد تا همه بخش‌های مختلف محیط زیستی به صورت یکپارچه دیده شوند. باید برنامه‌ای تهیه شود که شامل اهداف، فرضیات، اقدامات عملیاتی، منابع مالی و نتیجه باشد.
رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به ضرورت اصلاح روش‌های موجود و استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست، خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری نوین موجب می‌شود که هم نظارت دقیق‌تری بر محیط زیست انجام شود و هم خطراتی که اکنون محیط‌بانان را تهدید می‌کنند، کاهش یابد.
 پزشکیان افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست مسئول نظارت بر رویدادهای جاری در محیط زیست و اعلام هشدارهای لازم در این حوزه بوده و هر دستگاه اجرایی هم در وهله اول مسئول رفع تهدیدهای محیط زیستی در حوزه مسئولیت خود است، به طور مثال وزارت جهادکشاورزی اولین مسئول مقابله با مسئله فرسودگی خاک است.
وی با تاکید بر حمایت دولت از تهیه برنامه‌ای جامع برای حفاطت از محیط زیست، گفت: از نظرات بهترین مشاوران بین‌المللی در تهیه برنامه جامع حفاظت از محیط زیست استفاده شود. برنامه تهیه شده باید مبتنی بر تحقیقات و داده‌های علمی و استفاده از تجارب جهانی باشد. اگر چنین برنامه جامعی تهیه شود، چارچوبی کلی برای فعالیت در اختیار مدیران دولت در همه مناطق قرار می‌گیرد و آنها با مشارکت مردم می‌توانند این برنامه را اجرایی کنند.
رئیس‌جمهور پس از شنیدن نظرات اعضای شورای‌عالی حفاظت محیط زیست درباره چگونگی حفاظت از ۱۷ یوزپلنگ آسیایی باقی مانده در کشور، گفت: می‌توان با روش‌های دقیق و صحیح، محدوده زیست اینگونه جانوری را محدود کرد، تا بتوان برنامه‌ریزی و مدیریت بهتری برای محافظت از آن داشت.
پزشکیان همچنین بر لزوم تقویت دیپلماسی برای اجرای تعهدات مالی سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه محیط زیست، تعیین اولویت‌ها در مسائل زیست محیطی و مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز علمی در تهیه برنامه جامع با چارچوب و استراتژی مشخص برای حفاظت از گونه‌های جانوری، گیاهی، آب، خاک و هوا تاکید کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه