روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 دوشنبه 22 ارديبهشت - شماره 4827

مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک مطرح کرد؛

اتصال شبکه «شتاب و میر» نویدبخش آینده روشن بانکداری دیجیتال

 مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک گفت: این شرکت در اسفند ۱۴۰۳، تمام رکورد‌های قبلی خود را جابجا کرد. به گزارش کائنات، بابک درویش‌روحانی، مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک در تشریح دستاورد‌های این شرکت در حوزه پرداخت گفت: شرکت خدمات انفورماتیک، به عنوان بازوی فناوری بانک مرکزی و نهاد حاکمیتی، نقش بی‌بدیلی در توسعه سامانه‌های پرداخت و زیرساخت‌های بانکی ایران ایفا می‌کند. این شرکت که بیش از سه دهه در این حوزه فعالیت داشته، در سال ۱۴۰۳ با ثبت رکورد‌های بی‌سابقه، فصل نوینی را در تاریخ نظام پرداخت کشور گشود.
وی با اشاره به رکوردشکنی‌های سال گذشته این شرکت تصریح کرد: در اسفند ۱۴۰۳، شرکت خدمات تمام رکورد‌های قبلی خود را جابجا کرد. این دستاورد نه‌تنها در سامانه‌های شتاب و شاپرک، بلکه در تمامی سامانه‌های پرداخت شامل ساتنا، پایا، چکاوک، پیچک و سایر زیرساخت‌ها رقم خورد و ما توانستیم عملکردی بسیار بالاتر از گذشته ارائه دهیم که حتی در بخش تعداد تراکنش در ثانیه نیز رکورد جدیدی ثبت کردیم. مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک با تاکید بر رشد مستمر این رکورد‌ها در سال ۱۴۰۳ افزود: روند افزایشی تراکنش‌ها هم از نظر تعداد و هم از نظر درصد موفقیت و عملکرد، ادامه دارد. برای نمونه، در حوزه کربنکینگ (Core banking) یا سیستم بانکداری متمرکز و مدیریت سامانه‌های بانکی، موفق شدیم ۱۴۵ میلیون تراکنش را فقط برای یک بانک در یک روز و ۱۰۹ میلیون تراکنش را در یک سوئیچ پرداختی برای یک بانک ثبت کنیم. این آمارها، گواهی بر توانمندی و پایداری سامانه‌های پرداخت کشور است. درویش‌روحانی با بیان اینکه رونمایی از ریال دیجیتال یکی از رویداد‌های مهم سال گذشته بود، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، تمرکز ما بر توسعه اکوسیستم ریال دیجیتال و خروج آن از فاز آزمایشی و ورود به محیط عملیاتی خواهد بود. وی گفت: اتصال شبکه شتاب ایران به شبکه میر روسیه، یکی دیگر از دستاورد‌های بزرگ این شرکت در سال گذشته بود که فاز اول این اتصال عملیاتی شده و از فاز دوم آن نیز به‌زودی رونمایی خواهد شد. این امر، امکان انجام خرید اتباع روسیه با استفاده از دستگاه‌های پوز ایران را فراهم کرده است. مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک با تاکید بر پیشرفت‌های ایران در حوزه نظام‌های پرداخت افزود: ایران در نظام‌های پرداخت از نظر تنوع ابزار و زیرساخت، از هیچ کشوری عقب‌تر نیست. بانک مرکزی ابزار‌های متنوعی را برای پرداخت فراهم کرده و سامانه‌های متعددی در این حوزه فعال هستند. البته در برخی موارد خاص و به دلیل تحریم‌ها، محدودیت‌هایی وجود دارد، اما موفقیت در اتصال شبکه شتاب به شبکه میر روسیه نشان می‌دهد که ما توانایی تطبیق‌پذیری با استاندارد‌های جهانی را داریم و امیدواریم در آینده نزدیک، به این استاندارد‌ها نزدیک‌تر شویم. درویش‌روحانی در پایان با اشاره به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، ابراز امیدواری کرد: با ادامه این مسیر و تقویت زیرساخت‌ها، آینده روشنی در انتظار بانکداری دیجیتال ایران خواهد بود.

مدیر اداره بررسی های اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرد؛
رشد 8/3 درصدی تورم ماهانه فروردین ماه
 مقام مسئول در بانک مرکزی میزان تورم در اولین ماه سال ١۴٠۴ را اعلام کرد. به گزارش کائنات، محمد اخباری، مدیر اداره بررسی های اقتصادی بانک مرکزی گفت: میزان رشد نرخ تورم ماهانه فروردین ماه ٣.٨ درصد محاسبه شده‌ است. وی همچنین درباره راه‌اندازی بازار توافقی (بازار ارز تجاری) هدف از ایجاد بازار ارز تجاری تاکید کرد: باید توجه داشت هدف از راه اندازی بازار ارز تجاری یکسان سازی نرخ ارز نبود، این بازار با هدف کنترل شکاف نرخ ارز و ایجاد تعادل در بازار راه اندازی شد تا ارز مورد نیاز بخش واردات و صادرات تامین شود. این مقام مسئول در بانک مرکزی همچنین با اشاره حذف سامانه و ارز نیما گفت: اگر وزن مولفه‌های تورم‌زا ۱۰ باشد، حذف ارز نیمایی به میزان یک واحد در تورم اثر گذار بود.
اخباری ادامه داد: هدف اصلی بانک مرکزی از راه اندازی بازار ارز تجاری یکسان سازی نرخ ارز نبود بلکه بازار ارز تجاری با هدف تامین ارز تجاری کشور راه اندازی شده تا به نیازهای ارزی بازرگان‌ها، صنایع، واردکنندگان و صادرکنندگان پاسخ دهد. این مقام مسئول بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی برنامه‌ریزی‌هایی انجام داده تا بتواند محدودیت‌های مقدای را در سیاست‌های مبتنی بر نرخ را کنترل کند اظهار داشت: بانک مرکزی در سالهای گذشته اقدام به اجرای عملیات بازار باز و کنترل مقداری ترازنامه کرد که در راستای اجرای سیاست‌های تثبیت است. همچنین بانک مرکزی در تلاش است تا با کمک دستگاه‌ها منابع نقدینگی را به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌ها هدایت کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه