روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 شنبه 13 ارديبهشت - شماره 4820

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور عنوان کرد؛

توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی راهکار افزایش ترانزیت


  نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور با تأکید بر لزوم شتاب‌بخشی به توسعه صنعت پتروشیمی و بهره‌برداری از موقعیت راهبردی آب‌های آزاد، گفت: ایران می‌تواند با توسعه بنادر و تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی، به ترانزیت صدها میلیون تن کالا و افزایش ارزش‌افزوده محصولات پتروشیمی دست یابد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، علی عبدالعلی‌زاده با تأکید بر لزوم شتاب‌بخشی دوباره به توسعه صنعت پتروشیمی اظهار کرد: ارزان‌ترین نوع فروش محصولات پتروشیمی، صادرات متانول است؛ در حالی که با هر اقدام در مسیر تکمیل زنجیره، ارزش‌افزوده متانول بیش از دو تا سه برابر افزایش می‌یابد.
وی با تأکید بر توجه دولت به توسعه دریامحور، افزود: توسعه دریامحور رویکردی نوین در فرآیند توسعه است و شامل کشورهایی می‌شود که دارای سواحل مشرف به آب‌های آزاد هستند. مفهوم ساحل با آب‌های آزاد، ناظر بر همسایگی است و افزون بر کشورهای همسایه در جنوب کشور، در حاشیه دریای مازندران نیز با پنج کشور همسایه هستیم.
نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با تأکید بر اینکه اگر به همسایگی جهانی بنگریم، مفهوم توسعه دریامحور را بهتر درک خواهیم کرد، بیان کرد: هیچ‌یک از بنادر ایران در میان ۱۰۰ بندر بزرگ دنیا قرار ندارند، در حالی که ایران در جنوب ۱۸۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد و از این نظر جزو ۲۰ کشور اول دنیاست.
عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه آب‌های آزاد موقعیت راهبردی برای کشور ما ایجاد کرده است و با توسعه بنادر می‌توانیم صدها میلیون تن کالا ترانزیت کنیم، اظهار کرد: مرزهای ساحلی ایران تنها قطعه در خلیج فارس و دریای عمان هستند که ساحل مناسبی برای توسعه دارند و باید از این مزیت بهره‌برداری کرد.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد؛
لزوم هدایت سرمایه‌ها به تکمیل زنجیره ارزش
 مدیر برنامه‌ریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر لزوم همبستگی میان تولیدکنندگان متانول و جذب سرمایه‌های مردم در صنعت پتروشیمی تأکید کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، حسن علیمراد با تأکید بر اهمیت تأمین خوراک و هماهنگی‌های جدی این شرکت با وزارت نفت اظهار کرد: آیین‌نامه و مصوبه هیئت دولت به‌تازگی به دست ما رسیده و به‌گونه‌ای است که تلاش داریم قراردادهای مربوطه میان هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت ملی نفت تا اواسط سال امضا شود. به این ترتیب، با سرمایه‌گذاری در حوزه بالادستی و تأمین گاز طبیعی، می‌توان به رفع ناترازی‌های موجود در کشور کمک کرد.
وی با اشاره به شعار امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» افزود: در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش می‌شود ظرفیت اسمی که به حدود ۹۷ میلیون تن رسیده است، تا پایان سال و با راه‌اندازی چندین طرح در دست اجرا  به ۱۰۵ میلیون تن افزایش یابد.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای افزایش توان تولید و دستیابی به ظرفیت اسمی، تصریح کرد: با وجود سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده، حدود ۲۵ درصد از ظرفیت اسمی به بهره‌برداری نمی‌رسد؛ از این رو مصمم هستیم نه‌تنها از طریق سرمایه‌گذاری‌های کلان، بلکه با افزایش بهره‌وری تولید، به رشد اقتصادی مناسبی در کشور دست یابیم.
علیمراد با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم سرمایه‌گذاری مردم در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: به‌دنبال راهکاری هستیم تا سرمایه‌های مردم را در این صنعت درگیر کنیم و بتوانیم منابع ارزی و ریالی راکد را جذب و در مسیر سرمایه‌گذاری و رشد تولید به‌کار بگیریم تا در نهایت شاهد رشد اقتصادی در کشور باشیم.
وی با تأکید بر تلاش شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای هدایت سرمایه‌ها به‌سوی تکمیل زنجیره ارزش گفت: تلاش می‌شود از سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش بالادستی برای تولید محصولاتی مانند متانول و پلی‌اتیلن جلوگیری شود. به‌عنوان مثال، سرمایه‌گذاری جدید در حوزه پلی‌الفین‌ها مانند پلی‌اتیلن دیگر توجیه اقتصادی ندارد، بلکه باید به‌دنبال تولید پلیمرهای مهندسی باشیم، چراکه بخش بالادستی با اشباع مواجه است و نیاز بازار به سمت پلیمرهای مهندسی متمرکز شده است.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر ضرورت تداوم زنجیره متانول و توسعه بخش پایین‌دستی، افزود: تلاش می‌شود با توسعه این زنجیره، به سطحی از رشد برسیم که از صادرات خام متانول جلوگیری شود.
علیمراد با تأکید بر لزوم افزایش همبستگی میان تولیدکنندگان متانول گفت: تولیدکنندگان می‌توانند با هم‌افزایی، بار دیگر در بازارهایی مانند بازار چین نقش تعیین‌کننده در قیمت‌گذاری ایفا کنند.

آغاز تعمیرات سکوهای پارس جنوبی برای زمستان ایمن
 دوره تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی با هدف آماده‌سازی برای برداشت ایمن و پایدار گاز در زمستان، از ابتدای فصل گرم سال آغاز شده و قرار است طی ۶ ماه آینده با اجرای دقیق برنامه‌های تعمیراتی به پایان برسد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، شهرام موسوی، رئیس تعمیرات سکوهای پارس جنوبی با بیان اینکه با توجه به آغاز فصل گرم سال فرصت مناسبی فراهم شده است تا تعمیرات اساسی (اورهال) سکوهای پارس جنوبی آغاز شود، اظهار کرد: در حال انجام کارهای روزمره تعمیرات هستیم.
وی با یادآوری اینکه تعمیرات اساسی از فروردین‌ برنامه‌ریزی شده و به مدت ۶ ماه، تا پیش از آغاز فصل سرد سال انجام می‌شود، تصریح کرد: واحدهای مختلف تعمیراتی با توجه به برنامه‌ریزی‌های از پیش تعیین‌شده، فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
رئیس تعمیرات سکوهای پارس جنوبی گفت: در این عملیات، جوشکاری‌ها، شست‌وشو و تمیزکاری تمامی مخازن و بخش‌ها بازبینی شده و برای بهره‌برداری در فصل سرد سال آماده می‌شوند تا برداشتی ایمن و پایدار در زمستان امسال محقق شود.

صنعت خورشیدی چین زیان‌ده ماند
 تولیدکنندگان خورشیدی چین هفته جاری و در شرایطی که جنگ تجاری دولت ترامپ، تقاضا را با فشار بیشتری روبرو کرده است، زیان را گزارش کردند.
به گزارش کائنات، تولیدکنندگان بزرگ چین شامل «لونگی گرین انرژی» و «جینک سولار»، هر دو زیان خالص ۱.۴ میلیارد یوان (۱۹۳ میلیون دلار) را برای سه ماهه اول گزارش کردند، در حالیکه ضرر «جی ای سولار» به ۱.۶ میلیارد یوان و ضرر «ترینا سولار» به ۱.۳ میلیارد یوان رسید.
لونگی که در سال ۲۰۲۴، با زیان خالص ۸.۶ میلیارد یوان روبرو شد، به تحلیلگران اعلام کرد انتظار دارد تقاضا برای محصولات خورشیدی، در سال ۲۰۲۵، بر مبنای سال به سال، ثابت و بدون تغییر باشد.
جینکو اعلام کرد در سه ماهه اول، قیمت‌های زنجیره تامین صنعت خورشیدی در سطح پایینی بود و همراه با سیاست‌های تجاری خارجی که بر تقاضا تاثیر منفی ‌گذاشتند، همه بخش‌های صنعت تحت فشار بودند. فروش محصولات خورشیدی این شرکت، از جمله ویفر سیلیکونی، سلول‌های خورشیدی و ماژول‌ها، ۱۲.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و در سه ‌ماهه اول، به ۱۹۱۳۰ مگاوات رسید.
شرکت جینکو، سریع‌ترین رشد را در مناطق آسیا و اقیانوسیه و آفریقا مشاهد کرده است، اما چین، آمریکا و اروپا، همچنان بزرگترین بازارها هستند.
حتی قبل از جنگ تجاری ترامپ که به وضع تعرفه ۱۴۵ درصدی بر واردات کالاهای چینی منجر شد، صادرات خورشیدی چین به آمریکا که دومین بازار بزرگ خورشیدی جهان است، با تعرفه مواجه بود. در نتیجه، تولیدکنندگان چینی پایگاه‌های تولیدی را در کشورهای دیگر در جنوب شرقی آسیا راه‌اندازی کرده بودند؛ کشورهایی که تولیدکنندگان آمریکایی بعدها با شکایت‌های تجاری مبنی بر اینکه بازار را با کالاهای ارزان پر می‌کنند، هدف قرار دادند.
آمریکا، در پاسخ به یکی از این موارد، هفته گذشته تعرفه‌هایی تا سقف ۳۵۰۰ درصد را بر محصولات خورشیدی تولیدکنندگان چینی که کارخانه‌هایی در مالزی، کامبوج، تایلند و ویتنام دارند، نهایی کرد.
جینکو به سرمایه‌گذاران این شرکت اعلام کرد آمریکا حدود پنج درصد از فروش این شرکت را در سه ‌ماهه اول تشکیل داده است. علاوه بر محصولات خورشیدی، تعرفه‌ها، فروش سیستم‌های ذخیره‌سازی باتری به آمریکا را نیز به طرز غیرقابل قبولی گران کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، در همین حال، شرکت «سی‌اس‌آی سولار» که زیرمجموعه شرکت چینی «کانادین سولار» است و در بورس نزدک فهرست شده است، در گزارشی به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرد که قصد دارد انتقال تولید به مناطق با تعرفه پایین را تسریع کند و در حال مذاکره با مشتریان و تامین‌کنندگان اصلی برای تقسیم منطقی هزینه‌های تعرفه است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه